Blandat

Ditt ansvar som medlem på Katter iFokus

2009-08-08 11:42 #0 av: Lena

Katter iFokus blir vad vi alla gör den till. Man kan säga att en sajt är som ett pussel där alla aktiva medlemmar bidrar med sin bit. För att pusselbyggandet ska fungera finns det en del viktiga saker att tänka på. En grundregel som är bra att ha i bakhuvudet är att alltid behandla andra med samma respekt som du själv förväntar dig att bli behandlad. På Katter iFokus är det katterna som står i fokus. Det är alltid kattens bästa som är i centrum här. Vi tillåter inte avlivningshot på sajten, varken direkta eller indirekta. Katter iFokus är inte heller en omplaceringssajt. Vi anser att alla huskatter ska kastreras. Detta då vi har 100.000 - 150.000 hemlösa katter i landet. (99,9% av alla hemlösa katter är huskatter, huskatter är alla katter som inte har stamtavla). Vi bakom Katter iFokus värnar om huskatten och jobbar hårt för att höja dess status. Huskatter är alla katter som inte har stamtava. Så kallad BYB (Back Yard Breeding eller Buskavel som det ibland kallas) är inget annat än en form av krass huskattsuppfödning där man låtsas katterna är % raskatter) (Vi bjuder dig på ett litet bildspel om det här att ha katt).

För att underlätta kommunikationsprocessen på sajterna har iFokus tagit fram ett antal Skriv- och Trivselregler. I den här artikeln tar vi upp vad som gäller på Katter iFokus, samt ger en förklarning av vad de innebär.

Enligt skrivreglerna är det inte tillåtet att:

 • Bryta mot svenska lagar och förordningar.

 • Kopiera upphovsrättsskyddat material.

 • Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.

 • Ägna sig åt personangrepp.

 • Använda svordomar eller annat ovårdat språk.

 • Skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär.

Trivselreglerna

 • Katter ifokus ska vara en sajt där alla känner sig välkomna. Det betyder att alla som skriver och behöver råd eller hjälp ska få det av andra medlemmar på ett artig och hövligt sätt".
 • Vi vill att stämningen i forumet ska vara positiv, lärande och hjälpande och det är du som medlem som kan bidra till att denna stämning hålls kvar!
 • Forumet ska endast användas för att diskutera frågor av allmängiltig karaktär.
 • Kontakta sajtvärden eller någon av medarbetarna ifall någon medlem missköter sig eller om någon tråd håller på att spåra ut eller bör låsas.
 • Inlägg med avlivninghot kommer att raderas.
 • Det är inte tillåtet att annonsera på forumet förutom i tråden katter till salu. Vill du sälja/omplacera din/dina katter hänvisas du dit eller till Djurannonser iFokus.
 • Det är inte tillåtet att idka insamling via Katter iFokus

Andan på forumet

Den vanligaste orsaken till problem på Katter iFokus är att andan blir aningen för hetsk. Ämnet katter är ofta känsloladdat, vilket bidrar till att det kan hetta till och skenar iväg i diskussionerna. Det finns nog inget som kan ställa till det så mycket som just upprörda känslor. För att undvika att olämplig text kommer på pränt är det en god vana att du alltid läser igenom vad du skrivit en eller två gånger innan du publicerar det.

Missförstånd

En annan orsak till att det går fel ute på forumet är att vi missförstår varandra. Det är lätt hänt eftersom vi bara kommunicerar skriftligt. Om du alltid utgår ifrån att den som skrivit har ett gott uppsåt kan många bekymmer undvikas. Är det något som verkar underligt eller som du inte förstår är det bättre att fråga vederbörande vad han/hon menat. Är det av känslig karaktär kan det vara lämpligare att ställa frågan via PM.

Personliga konflikter

Om du blir osams med någon annan medlem ska du inte ta upp det öppet på forumet. Lös istället detta privat via PM funktionen.

PUL

Det är oerhört viktigt att vi inte röjjer någon annans identitet. Du får inte publicera någon annans namn, adress, telefonnummer, personnummer eller andra personliga uppgifter. Vi får inte heller länka till andra sidor där sådana uppgifter framkommer. (T.ex. länka till annonser med personuppgifter). Av  säkerhetskäl är det inte heller lämpligt att du lägger ut dina egna personuppgifter öppet på sajten.

Brott mot PUL kan leda till åtal med straffpåföljd.

Upphovsrätten (copyright)

Det är inte tillåtet att publicera något på Katter iFokus som någon annan har upphovsrätten till. Det får du bara göra om du har tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Du får t.ex. inte lägga ut foton som någon annan tagit om du inte har fotografens tillstånd. Det är inte heller tillåtet att kopiera artiklar från tidningar och lägga ut öppet på sajten. Om du vill diskutera en artikel ska du istället länka till den, alternativt skriva ett referat av den med dina egna ord. Brott mot upphovsrättslagen kan leda till att du får betala skadestånd. Det kan handla om mycket stora belopp.

Yttrandefriheten

Ibland anklagas jag som sajtvärd för att bryta mot yttrandefriheten. Det händer att medlemmar anser sig kränkta för att de inte tillåts skriva precis vad de själva vill öppet på sajten. Någon sådan yttrandefrihet råder dock inte på iFokus. När någon får sina inlägg redigerade eller borttagna beror det alltid på att de brutit mot någon eller några av våra skriv- eller trivselregler. Man kan jämföra en iFokussajt med en dagstidning. Ingen av oss kan bestämma vad t.ex. Dagens Nyheter ska publicera.

Det är ganska vanligt att medlemmar blandar ihop skrivreglerna med åsikter. Du får inte ditt inlägg borttaget eller redigerat för att du har en annorlunda syn i en sakfråga. Det är sättet du yttrycker dig på som ligger till grund för eventuella åtgärder från moderator.

Skrivförbud

Medlemmar som oavbrutet bryter mot våra skrivregler eller inte respekterar sajtens syfte riskerar att få skrivförbud. Det är sajtvärden som avgör när skrivförbud ska tilldelas. Här på Katter iFokus sker det aldrig godtyckligt även om den som får skrivförbudet ibland upplever  det så. Den vanligaste orsaken bakom ett skrivförbud är personangrepp mot andra medlemmar och/eller otrevligt bemötande överlag.  Tyvärr händer det att enstaka medlemmar vägrar acceptera reglerna och istället fortsätter att bryta mot dem.  Då får man  skrivförbud. Det kan även hända att en avstängd medlem återkommer i nytt alias och fortsätter att bråka. I sådana fall blir det skrivförbud med omedelbar verkan. Man kan även får skrivförbud via det automatiska moderings systemet. Då brukar skrivförbudet vara under en begränsad tid. 

OBS! Ny regel om skrivförbud

Ditt ansvar som medlem på Hittekatter iFokus

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-08-09 15:21 #1 av: Lena

Puttar upp denna nyskriva artikel där du kan läsa om regler och lite vad som är bra att tänka på när du skriver inlägg på Katter iFokus. :)

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-08-10 09:46 #2 av: ingann

*putt*

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2009-08-11 19:25 #3 av: Lena

Puttar upp då det känns som flera behöver läsa den här artikeln. :)

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-08-11 20:26 #4 av: ingann

Skulle behövas ny rubrik också... Även medarbetare ska väl följa dessa regler?

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2009-08-11 20:31 #5 av: Puma77

#4 har du någonstans där du kan hänvisa till att medarbetare inte följt reglerna?

Anmäl
2009-08-11 20:48 #6 av: Ninja

Medarbetare är väl också medlemmar av sajten.. Tungan ute klart alla som vistas på sajten ska följa reglerna. Ser du någon som inte gör det bör du kontakta sajtvärden och säga vilken tråd och vilket inlägg det är som bryter mot reglerna.

Anmäl
2009-08-11 21:04 #7 av: Mainebusters

  #5  Det syns ganska tydligt i trådarna om kastrering av grannens katt..

Anmäl
2009-08-11 21:22 #8 av: Annaliz

Sajtvärdar och medarbetare bör vara neutral och inte ta parti för någon. De bör se sig som en tredje person och inte värdera deras egna åsikter utan istället vara informativ och skriva enligt fakta och erfarenheter. Varför? Av den enkla anledningen till att trådar kan spåra ur och det är sajtvärdar och medarbetare som har den övervägande makten på sajten och kan välja och bestämma enligt deras tycke vad de gillar och ogillar och vilket som strider mot reglerna och inte (alltså om de lägger in sina personliga åsikter och aspekter i det hela). Jag tycker att det var fel att låsa första tråden angående omröstningen av om det är rätt eller fel att kastrera grannens katt utan medgivande, eftersom att jag inte tyckte den stred mot några regler mer än att den var väldigt informativ och aktiv. Så vitt jag kunde se var det inga personliga påhopp eller kränkningar mot en medlem här på Katter iFokus. Jag pekar inte ut någon specifik person nu, jag bara uttrycker och upplyser er om min åsikt.

Anmäl
2009-08-11 21:48 #9 av: SaraC

#8 Jag tycker nog allt att även vi sajtvärdar och medarbetare har rätt att uttrycka våra åsikter. Men vi måste vara neutrala i konflikter! Och självklart även följa skrivreglerna som alla andra, det är klart att vi ska föregå med gott exempel Glad

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-08-11 22:47 #10 av: Lena

Att ha egna åsikter som sajtvärd/ medarbetare är inte på något sätt förbjudet. Det skulle bli en ganska slätstruken sajt om man inte fick ha någon åsikt eller några synpunkter alls i det man är engagerad i. Jag vill att det ska vara högt i tak på sajten, var och en ska kunna  ge utryck för vad man tycker och tänker och bli respekterad för det.

Inom iFokus är det respektive Sajtvärd som avgör hur sajten ska vara, vad som är tillåtet och inte. Vilka regler som ska finnas. På Katter iFokus får medarbetare ha en åsikt precis som alla andra medlemmar. De ska givetvis följa sajtens regelverk precis som alla andra medlemmar. Vi är alla medlemmar.  

Sajtvärd och medarbetare har flera olika roller. Förutom att utveckla sajten, se till att diskussionerna hålls vid liv etc.  är man moderator. En moderators roll är att se till att diskussionerna inte spårar ur och/ eller bryter mot lagar och regler.

#8 Den första tråden låstes då den var för lång, med hänvisning till den andra tråden som handlade om samma sak. Den låstes inte för att den bröt mot några regler. Långa trådar tar lång tid att öppna, särskilt för den som inte har en så snabb anslutning.

Man kan låsa en tråd av flera olika orsaker:

 1. Diskussionen har spårat ut/bryter mot skrivreglerna.
 2. På begäran av trådskaparen.
 3. När tråden har blivit för lång, med hänvisning till ny tråd.

Den som önskar sig en sajtvärd som inte har några åsikter kommer jag att göra besviken. Åsikter har jag och dem kommer jag att ge utryck för när det känns viktigt.

 

 

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-08-11 22:49 #11 av: Alexej

#8 Du/ni får nog vänja dig/er att jag har egna åsikter och stå för de. Jag behöver inte vara neutral. Det står ingenstans skriven att en medarbetare ska vara neutral.

Om det inte passar någon få ni klaga hos Lena eller lämna sajten. Ingen tvingas att vara här.

Jag låste en tråd (ingen omröstning) för den blev för lång och blev genom min omröstningstråden dubbel. Vi medarbetare har rätt att låsa trådar, ta bort inlägg, skriva ut en varning eller stänga av personer från Katter.ifokus.

Så antingen slutar vi fred eller fortsätter???

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-08-11 23:20 #12 av: ingann

#4 bara att läsa i "kastrera tidigt" och "kastrera grannens katt.. del 1"

 

#8 självklart får du ha egna åsikter men jag tycker du gått över gränsen på ett par ställen.. speciellt där du kallade Mainebuster för oseriös uppfödare för att hon inte kastrerar före leverans... Det kallar inte jag för åsikt utan påhopp...

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2009-08-11 23:39 #13 av: Alexej

För mig är det oseriöst att strunta i om kattungeköpare vill kastrera sina ungar oavsett ras-eller huskatter. Varför skulle en raskattuppfödare inte behöva kastrera sina avkommar?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-08-12 00:57 #14 av: MaalinF

Att anse att det är oseriöst att inte kastrera sina raskattungar kan vara en åsikt rent generellt som inte bara behöver gälla Mainbusters, från Alexejs håll. Så har jag tolkat det.

Anmäl
2009-08-12 01:28 #15 av: Alexej

Nej, jag skrev hela tiden inga namn. Kollade hela tråden. Enda gång jag skrev om oseriös var så: För mig kastrerar en seriös uppfödare sina sällskapskatter oavsett hur bra köparen är.

Och jag skrev aldrig till någon att hennes inlägg var det dummaste jag jag läst eller att hennes inställning är vidrigt....Men det fick jag höra!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-08-12 01:51 #16 av: Lena

#12 I den nämnde tråden blev både lite för heta på gröten om man så säger, vilket jag även påpekat för dem båda. Det är när känslorna tar överhanden som det brakar åt pipsvängen. Därför är det bra om man kan hålla diskussionerna på ett sakligt plan och inte på det personliga planet.

 

 

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-08-12 03:58 #17 av: Mainebusters

#15 Åja, du tyckte allt att jag var rolig och underhållande med mina inlägg. Samt att jag kunde fortsätta i annan tråd om jag orkade.

Och i frågan om tidig kastrering så svarade du på just mitt inlägg att "ni menar att ni köper en billig utklassad katt. Har ni inte råd med en avelskatt" För att jag köpt en sällskapskatt och sedan ändrat mig till avel. Det var det tråkigaste faktiskt..

Och vidrig, ja, det är alla brottsliga handlingar, en allmän åsikt. Och det fanns inget namn i det inlägget! Flört Min tolkning.

Men nu har ju vi "bett om ursäkt" i omröstningstråden ang. grannens kastrering, så nu hoppas jag hädanefter att varken du eller jag fortsätter att älta våra inlägg.

Punkt.

 

Anmäl
2009-08-12 04:17 #18 av: ingann

#14, 15

Eftersom det var ett direkt svar till henne så behöver man inte skriva namn... Jag skriver inga namn nu, men ändå vet ni vilka jag skriver till;)

 

Men nu är det ju löst så allt är ju lugnt Skrattande

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2009-08-12 07:17 #19 av: Mainebusters

#18 Flört

Anmäl
2009-08-12 13:41 #20 av: Annaliz

Ok, jag kanske var lite otydlig. Jag menar bara att sajtvärdar och medarbetare ska föregå med gott exempel och följa alla regler som ni själva förespråkar på sajten. Jag tycker samtidigt att sajtvärdar och medarbetare ska vara neutral i konflikter och inte ta någon medlems parti bara för att man tycker likadant som den personen. Då kan man bli orättvist dömd eller behandlad. Det är klart att ni får uttrycka era åsikter och erfarenheter, men jag har sett några gånger att en del sajtvärdar och medarbetare har brytit mot reglerna själva och uttryckt sin åsikt på det sättet så att det uppfattas som ett påhopp. Istället för att uttrycka hur dåligt något är, kan man informera och råda en medlem hur den bör gå tillväga på ett hövligt sätt.

Anmäl
2009-08-12 13:43 #21 av: SaraC

#20 Det håller jag helt med dig om!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-08-12 14:47 #22 av: Alexej

#20 "Jag tycker samtidigt att sajtvärdar och medarbetare ska vara neutral i konflikter och inte ta någon medlems parti bara för att man tycker likadant som den personen."

Vi behöver inte vara neutrala men måste hålla oss till skrivregler som alla andra. En del av oss är lugna och andra mer raka eller hur man nu kan uttrycker det. Vi alla är olika och är olika engagerade och skriver olika. Varför ska man som medarbetare inte hålla med någon annan när man tycker likadant? Då kan vi snart inte skriva nånting ....

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-08-12 14:52 #23 av: MaalinF

Självklart skall vi som medarbetare föregå med gott exempel och följa våra egna regler, men vi måste också få lägga fram våra egna åsikter, för det har vi precis som alla andra. Dock är kravet lite större på oss att vi skall uttrycka oss korrekt och enligt reglerna. Och ibland så är det så att våra åsikter går i linje med någon annans. Precis som att man inte håller med alla så kan man också hålla med.

Anmäl
2009-08-12 14:53 #24 av: SaraC

#22 Det jag tror och tolkade det som att Annaliz menar med att hålla sig neutral i konflikter var exempelvis:

Jag och Annaliz blir osams i en tråd och bryter båda mot skrivreglerna.

En medarbetare/sajtvärd har haft samma ståndpunkt som Annaliz i diskussionen.

Medarbetaren ger mig en varning men inte Annaliz, eftersom ni höll med varandra i diskussionen.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-08-12 14:56 #25 av: MaalinF

#24 Det beror ju helt på vad som har hänt. Man ger ju inte en varning på grund av olika åsikter, utan främst på grund av hur man uttrycker sig.

Anmäl
2009-08-12 15:00 #26 av: SaraC

#25 Ja, jag vet. Men vad jag försökte säga var att min syn på att vara neutral i konflikter innebär att alla medlemmars agerande får samma konsekvenser oavsett om medabetare hållit med dem i en diskussion eller ej. I exemplet ponerade jag att jag och Annaliz skulle ha uppfört oss exakt lika illa Flört

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-08-12 15:12 #27 av: MaalinF

#26 Ja om fallet hade varit så skall naturligtvis båda ha en varning :)

Anmäl
2009-08-12 15:15 #28 av: SaraC

#27 Ja och det är det jag tänker mig när det gäller att vara neutral i konflikter Cool Att man inte särbehandlar någon för att man har samma åsikter som denne. Att vara neutral i konflikter är för mig inte att man inte deltar i diskussioner med sina åsikter, det är ju en diskussion och inte en konflikt.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-08-12 15:21 #29 av: MaalinF

Precis :)

Anmäl
2009-08-12 15:26 #30 av: Lena

#28 Absolut - håller med dig fullt och fast! :)

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-08-12 16:43 #31 av: Puma77

Spelar ingen roll vem som har rätt och fel i en disskusion, bryter man mot reglerna så gör man. Sen som ni säger så en värd/medarbetare måste, oberoende vem det är som bryter,  säga till.

Anmäl
2009-08-12 21:41 #32 av: Mainebusters

Varför inte markera denna tråd som "alltid synlig"? Det är ju faktiskt bra och tänkvärda inlägg.

Då slipper man också putta hela tiden när sajtvärd/medarbetare tycker att det dags att medlemmarna läser detta!

Anmäl
2009-08-12 21:59 #33 av: Puma77

#32 FixatFlört

Anmäl
2009-08-12 22:04 #34 av: Lena

#32 Det kan vara en god idé. :)

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-08-15 19:01 #35 av: Mainebusters

Tror att det kan vara bra att putta lite..

Anmäl
2009-08-15 19:04 #36 av: MaalinF

#35 Den är klistrad.

Anmäl
2009-08-15 19:12 #37 av: Mainebusters

Jo, jag vet! Det var liksom jag som bad om det..! Det var bara en markering om att det kan behövas en påminnelse..

Anmäl
2009-08-15 21:49 #38 av: Lena

Glöm inte bort att ni kan PM.a oss medarbetare om ni ser något tvivelaktigt i en tråd. Det uppskattas alltid. Det är inte alltid man själv upptäcker det.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-09-07 22:02 #39 av: Skrutt

Står att man inte får sälja katter här men får man sälja saker till katter?

Anmäl
2009-09-08 01:22 #40 av: Lena

#39 Vi ska se över regelverket när det gäller att sälja/omplacera katter. Sista ordet är inte sagt där ännu. Tillsvidare hänvisar vi till sajten Djurannonser iFokus vad gäller katter.

När det gäller kattprylar tycker jag dock att det kan vara okey om vi vill sälja sådana till varandra. Det tror jag skulle intressera många av våra medlemmar.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-09-16 23:45 #41 av: Mainebusters

En populär (?) tråd låstes ang "tummen ner för barf..". Bara undrar, varför inte påminna om regler, eller ta bort inlägg som bryter mot dem, istället för att likna diskussionen vid sandlåda och låsa?

 

Anmäl
2009-09-17 00:10 #42 av: MaalinF

#41 Diskussionen har spårat ur för länge sedan, därför låstes den. Den började också bli väldigt lång.

Anmäl
2009-09-17 00:50 #43 av: Annaliz

Däremot kan jag tycka att en hel tråd ej behöver låsas pga en eller två medlemmar som bryter mot reglerna förutsatt att den inte har spårat ut helt eller är för lång. Men jag har vart med då trådar låsts pga bollande tankar och diskussioner (som visserligen har utvecklats under trådens gång och lett in på tillhörande spår). Men det är ju det, enligt mitt tycke, som gör trådarna aktiva och intressanta :) -många gånger till och med lärofyllda!

Anmäl
2009-09-17 09:07 #44 av: Mainebusters

#42  Tråden låstes väl för att det var hån och förlöjligande, inte för att den var för lång? Hån mot barf? Jag vet inte vad det är annars.. Det är bra med diskussioner, man får tåla lite,. men som sagt personangrepp ska man hålla sig ifrån.

Att den började bli för lång, påpekades långt tidigare.. Glad

Anmäl
2009-09-17 18:41 #45 av: Lena

#44 Det var tyvärr allt för många påhopp och raljeranden i den tråden. Den tillförde inte annat än dålig stämning vilket är anledningen till vi valde att låsa den.

Följande brott mot skriv- och trivselreglerna förekom i tråden:

Trivselreglerna

 • Katter ifokus ska vara en sajt där alla känner sig välkomna. Det betyder att alla som skriver och behöver råd eller hjälp ska få det av andra medlemmar på ett artig och hövligt sätt".
 • Vi vill att stämningen i forumet ska vara positiv, lärande och hjälpande och det är du som medlem som kan bidra till att denna stämning hålls kvar!
 • Forumet ska endast användas för att diskutera frågor av allmängiltig karaktär.

Enligt skrivreglerna är det inte tillåtet att:

 • Ägna sig åt personangrepp.
 • Använda svordomar eller annat ovårdat språk.
 • Skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär.

Om det förekommer enstaka inlägg som bryter mot reglerna då tar vi bort dessa eller redigerar dem. Om hela tråden håller på att gå forlorad låses tråden eller också tas den bort helt och hållet. Det är jag som sajtvärd som avgör vilka åtgärder som ska vidtas. Sajtvärden är enligt iFokus regler suverän i sitt beslutsfattande.

Synpunkter får man gärna ha, men man ska uttrycka sig på ett städat och respektfullt sätt.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-09-17 19:05 #46 av: Mainebusters

Men då hoppas jag att de inläggen togs bort.. för så ska väl göras? Då är jag nöjd med svar!

Anmäl
2009-09-17 21:40 #47 av: Lena

#46 Vi valde istället att låsa hela tråden då det var för mycket att redigera. Hela tråden gick åt pip-svängen kan man säga. :(

Citerar mig själv: "Om det förekommer enstaka inlägg som bryter mot reglerna då tar vi bort dessa eller redigerar dem. Om hela tråden håller på att gå forlorad låses tråden eller också tas den bort helt och hållet."

Det beror på graden av överträdelser vilken åtgärd som vidtas. Om en tråd innehåller riktigt grava övertramp som t.ex lagbrott enligt PUL eller Upphovsrättslagen tas inläggen bort helt och hållet. Eller i värsta fall hela tråden. Om tråden rent allmänt spårar ur låser vi den. Är det "bara" enstaka" överträdelser redigeras dessa i ett försök att rädda tråden.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-09-30 09:05 #48 av: Mainebusters

Varför inte ha tråden klistrad längre?

Anmäl
2010-05-23 02:16 #49 av: Amm0

Jag tycker det behövs en putt för denna tråd.

Anmäl
2011-01-23 21:33 #50 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Puttar upp

Anmäl
2011-01-28 18:11 #51 av: Hawknestgrove

puttar upp detta på förekommen anledning

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2011-04-11 22:14 #52 av: Cazzos

Awesome artikel!! Skrattande

Anmäl
2012-01-20 14:28 #53 av: [Emma--]

Puttar upp igen. 

Även om man tycker illa om någon, eller tycker att någon beter sig illa så behöver man inte uttrycka det öppet.

Det är i alla fall vad jag skulle räkna som personangrepp.

Då är det bättre att bara låta bli att prata med personen.

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2012-01-26 11:30 #54 av: [Norrbysa]

putt

Anmäl
2012-07-04 20:11 #59 av: Thiah

Puttar bara för att denna tråden inte blivit puttar på några veckor och den är alltid aktuell. Glad

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2012-08-26 12:36 #60 av: [Emma--]

Putt :)

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2013-01-11 11:51 #61 av: [PysselMatten]

Vilka är det egentligen som är medarbetare på den här sajten, finns det någon presentation nånstans??

Anmäl
2013-01-11 11:52 #62 av: [Emma--]

#61 Kolla under om sajten. :)

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2013-01-11 11:52 #63 av: [PysselMatten]

#62

Okej, tack så mycket

Anmäl
2013-02-26 06:13 #64 av: Madameh

Jag tycker att även medarbetare som gör bort sig eller är otrevlig ska kunna kastas ut och bli avstängda. men hur gör man då? OM detta skulle ske? Kan man anmäla dem för någon annan då? Han som startat IFokus eller vem?

Anmäl
2013-02-26 13:22 #65 av: [Emma--]

#64 Det går ju att kontakta övriga medarbetare eller sajtvärden. :)

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2013-03-26 18:28 #66 av: MrsBex

Denna finns det många som behöver läsa, särskilt första punkten!

Anmäl
2013-03-30 22:46 #67 av: [Djurenimittliv]

Puttar åter igen upp denna då vissa människor ENDAST ägnar sig åt personangrepp känns det som.. Folk trycker ner andra för att känna sig bäst i världen själva! Tycker sånt är så himla tråkigt då de flesta är här för att dela sina intressen med andra vilket många kommer att dra sig för om man lyckas stöta på en "trist" och "grinig" människa.. 

Visst, alla får ha sina åsikter, tycker jag bara är bra, men då kan man diskutera det med en kanske lite mer neutral ton och inte gå på personangrepp..

Men men, min åsikt och förväntar mig inte att folk ska hålla med men jag hoppas att folk kan börja tänka lite innan det skriver..

Anmäl
2014-01-09 15:44 #70 av: [MissKittyKatt]

Ska följa dessa regler:)

nyamisskittykatt.blogg.se

Anmäl
2014-08-11 11:05 #73 av: [mustang1974]

logiskt borde sama regler gälla för alla 71 men vem vet en miss begåts

Anmäl
2014-08-12 15:49 #74 av: [Emma--]

#71 Ibland kan vissa detaljer missas helt enkelt. Vid såna tillfällen och där svar på liknande frågor önskas kan det vara lättare och gå fortare att kontakta någon via mail. 

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2014-09-08 15:31 #76 av: Yukionna15

Puttar upp denna :)

Anmäl
2014-12-26 11:31 #77 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Puttar upp denna tråd

Anmäl
2018-01-02 12:04 #78 av: Lena

Vi har uppdaterat den här texten med våra regler och sajtens syfte + lagt till ett lite bildspel om det här med att ha katt. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2018-08-09 14:37 #79 av: Aleya

#78 jag skulle gärna se att ni tar med i texten gällande buskavel. Ser att det blir mycket konflikter här gällande detta så därför tar jag upp det.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-08-09 18:17 #80 av: Lena

#79 Vi kan absolut göra ett tillägg om det. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.