Etiketterkattstatusdjurskydd
Läst 442 ggr
Stefan K
2019-07-02, 11:01

Bortsprungen katt

Vår fina semilånghåriga svarta honkatt Sally är borta sedan 3 veckor. Hon bor i Tyresö Strand sydost om Stockholm. Snälla, hjälp oss få hem henne igen. 

Alla tips är välkomna på 0723-204 206. 
Tack! 

/Stefan

eskils
2019-07-02, 11:38
#1

Lägg ut en annons i den nya stora söksajten http://www.vilse.nu/ om du inte redan har gjort det. Det är en samlingssida för efterlysningar i hela landet skapad av SVEKATT.

Där får du också många bra tips på vad du själv kan göra för att hitta katten – klicka på fliken Tips & Råd: http://www.vilse.nu/tips-raad/naer-katten-sprungit-bort/ Obs att det är olika råd för innekatt och utekatt.

En bra facebooksida att annonsera på är Vi längtar hem.

Om Sally är ID-märkt och ägarregistrerad i DjurID kan ni anmäla där att hon är försvunnen, så ser en ev upphittare det.

Hoppas hon kommer tillrätta!

Uppkatten
2019-07-02, 14:04
#2

Överväg också att kontakta http://www.idhund.se/ . ID-hundar är utbildade på att söka efter bortsprungna husdjur, men ska avbryta i tid så de inte skrämmer iväg djuret som de letar efter. ID-hundarna kan t ex ringa in området där katten mest troligt befinner sig.

För att kunna använda ID-hund så krävs emellertid en smeller, d v s något som bär doft av det bortsprungna djuret men inte av andra djur. Det kan t ex vara en filt som djuret brukat ligga på, en kam/borste/karda med lite päls kvar i eller liknande.

Hoppas att hon snart är hemma hos er igen! ❤️

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Upp till toppen