00 - Allmänt kattprat

Vägrar katthus

2020-03-23 17:25 #0 av: Aliccia

Hej. Vi har haft vår katt i uterummet på nätter, hål i väggen så hon har kommit och gått som hon velat. Problemet är att vi nu fått stänga henne ute för det var likrester och levande möss varje morgon.
Vi har byggt ett isolerat katthus till henne med kattlucka, ventilering samt en del att sova i och en matdel. Vi flyttade hennes låda med frigolit och filt till huset.. Nu problemet. Hon vägrar gå in i huset o har nu varit ute 2 nätter. Vi puttar in henne på kväll o morgon, hon äter då lite men sen springer hon ut igen. Har någon tips på hur vi får henne att sova där inne? Funkar det att ha maten där hon ska sova? Behöver alla tips jag kan få för det känns hemskt att hon är ute hela nätterna utan skydd!

Anmäl
2020-03-23 18:24 #1 av: Uppkatten

Men kan hon då inte vara inne på nätterna istället?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2020-03-23 18:36 #2 av: Aliccia

Hon vägrar det med tyvärr,, går runt o skriker, river på dörrar o håller alla vakna... har 2 barn o det är ohållbart att hon håller dom vakna.....

Anmäl
2020-03-23 19:42 #3 av: Maria

En kattlucka i ytterdörren kanske? Hon kanske vill ligga på sin favoritplats.

/Maria

 

Anmäl
2020-03-24 08:55 #4 av: Hera

Stäng allt och underhåll henne hemma. Det tar några veckor men det är det värt!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2020-03-30 22:10 #5 av: S.L

Kattlucka då tar hon säkert in sina byten det gjorde våra när vi bodde på landet. Har ni provat att ta katthuset där ni har själva hålet i uterummet? Går hon in i luckan så kommer hon i i katthuset. Jag skulle ta en filt som luktar hemna i huset. Släpp ut henne via dörren sen bör hon ju gå in i katthuset. Har själv en katt som vägrat vara inne-katt han är nu 10 år och vart inne sen januari ju finare väder det är ju mer går han å jamar. Vi kommer inte släppa ut honom lös pga bor vid en korsning här kör dom som galningar. Vägrar han får det bli sele och koppel promenader något han kmr bli besviken på 😁 (vi har flyttat därmed får han inte gå ut på fri tass)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.