00 - Allmänt kattprat

Test för att hitta allergivänlig katt?

2020-02-27 22:48 #0 av: tthera

Hej!

Jag har under hela min uppväxt haft katt och min mamma har fortfarande katt. Jag har nu börjat längta efter att ha en egen misse (efter att flyttat hemifrån för några år sedan), men jag har då problemet att jag är allergisk mot katter. Jag vet så klart om alla mediciner och så jag kan ta mot allergin, samt luftrenare och petal cleanser. 

Det jag funderade på om det finns något test som man kan göra för att se om en katt har lägre värden av kattallergenet Fel d1 (Feline domesticus allergen number 1)? För just det värdet kan variera mellan kattindivider och ju lägre värdet är desto allergivänligare är katten. 

Har ni några andra tips på vad man kan göra för att allergin ska bloi bättre även om man har katt?

Anmäl
2020-02-28 12:36 #1 av: keithan

Tror det bästa tipset är att kontakta uppfödare och fråga om du kan hälsa på hos dem, för att sedan se om du reagerar på katterna. Det finns ju kattraser som klassas som mer allergivänliga, exempelvis Sphynx, Rex och Birma samt Ragdoll, men detta är då väldigt individuellt p.g.a. att olika katter bär på olika allergener. :-)

Anmäl
2020-02-28 13:09 #2 av: Pia-69

Sibirisk katt/ Neva masquerade klassas också som "allergivänliga"Får idé

Anmäl
2020-02-29 12:01 #3 av: OberonsMatte

Här finns bra och omfattande information:

http://lundbergsiberians.com/cat-allergies.html (som även länkar till den sida som handlar om tester http://kittentesting.com/)Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2020-02-29 20:57 #4 av: tthera

Tack för svaren! Så som jag förstår det så finns det egentligen inga "allergivänliga" kattraser utan det är väldigt individuellt vilken värde allergenet ligger på, men, ska kolla på det och se vad som kan passa mig!

Är det förresten någon som har erfarenhet av hur bra petal cleanser är?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.