02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Bråkande syskon

2020-02-09 01:29 #0 av: Märit L

Hej, vi har två Maine Coon (en hane och en hona) som kommer från samma kull. Födda i mars 2019, båda kastrerade. Nu har de börjat bråka riktigt våldsamt - så pass så i natt får vi ha dem åtskilda. Är detta normalt? Någon som har något tips utöver följande? De har varsin matskål, vi har två toaletter (1 på varje våning), de får lika mycket uppmärksamhet. Jag har beställt Felliway Friends.

Anmäl
2020-02-09 07:03 #1 av: Maria

Vad menar du med bråk? Gör de varandra illa eller är det bara en ruffig lek?

/Maria

 

Anmäl
2020-02-09 09:13 #2 av: Märit L

De gör varandra illa. Det är framförallt hankatten som är väldigt tuff mot honkatten.

Anmäl
2020-02-09 09:19 #3 av: annzoo

Var det något speciellt som hände när de börja bråka? Flytt, ny familjemedlem, mer/mindre utevistelse osv

Anmäl
2020-02-09 12:04 #4 av: OberonsMatte

Är de innekatter?

Vid 11 månader är de fortfarande ungkatter och som kastrerade finns inga hormoner som påskyndar den revirhävdande mognaden.  Möjligheten finns därför att det du ser är lek som ev. går lite överstyr.

Om det är lek eller allvar märks tydligast på hur katterna beter och förhåller sig till varandra i övrigt och efter ett "bråk".  Så, hur ser deras relation i övrigt ut? Undviker de att vistas där den andra är eller söker de varandras närhet ibland?  Vilar/sover de tillsammans eller i närheten av varandra? Tvättar de varandra? Leker de ibland utan att bråka? Vem tar i så fall initiativ till lek? Kan de äta precis bredvid varandra eller turas de om?

På vilket sätt gör de illa varandra? Har det uppstått skador? Låter den ena eller båda katterna något när de bråkar? Hur startar bråken? Hur avslutas bråken och vad gör katterna direkt efter ett sådant bråk?

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.