00 - Allmänt kattprat

Råkade trampa på katten

2020-01-07 10:34 #0 av: [AmandaLi]

Imorse när jag skulle mata min 5 månaders kattunge så kom hon gåendes precis vid mina fötter när jag skulle ställa ner maten och jag råkade trampa på hennes framtassar, då skrek hon till i ett riktigt hjärtskärande skrik och sprang och gömde sig bakom soffan. Hon blev inte skadad, men hon undviker mig och är ”konstig” mot mig sen det här hände för 1 timme sedan. Jag har så dåligt samvete, jag har aldrig råkat göra illa henne förut. Nu är jag orolig att hon inte litar på mig längre eller tycker om mig eftersom hon är så ”konstig” mot mig? Vi har byggt upp en jätte bra relation så det här känns inte alls bra. Försökte klappa henne nyss men hon gick bara iväg, vilket hon aldrig gör annars.

Anmäl
2020-01-07 10:41 #1 av: MonicaLagerquist

Låt henne vara en stund och sen har det säker gått över.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2020-01-07 10:48 #2 av: Calcifer

Ja det går förmodligen över. Min ena katt envisas med att ALLTID gå omkring fötterna på mig när jag gör någonting, och nog händer det ibland att jag trampar på svansen eller liknande men det har inte stört vår relation alls. Lika lite som jag blir sur på honom om han råkar klösa mig fast han bara ville leka.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2020-01-07 10:53 #3 av: [AmandaLi]

#1 ska göra det. Fy har så dåligt samvete över detta. Gav henne godis nyss som hon åt, men sen gick hon iväg igen.

Tror du att hon förstår att det inte var med meningen? Vill inte att hon ska tro att jag menade att skada henne, och vara rädd för att jag ska ”skada” henne i fortsättningen, eller vara rädd för att gå runt mina fötter som hon brukar.

Anmäl
2020-01-07 11:33 #4 av: Calcifer

#3 Slappna av och ta det lugnt bara. Jag lovar att det inte förstört er relation permanent. Prata med henne även om hon inte är i närheten, och försök hålla ert hem så lugnt som möjligt. Att man en gång trampar på sitt husdjurs svans eller dess tassar är absolut inget som säger att allt är förstört. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2020-01-07 11:49 #5 av: Chinesecrestedlover

Hej Ts!

Visserligen inte katt men ändå lite samma sak. 

Min ena hund kan vara flera meter ifrån mig och råka göra illa sig och han tror ändå (tack så mycket grabbenSkrattar) att det var mitt fel och så kan han "sura" i flera timmar efteråt. 

Han kan ligga och  riktigt "blänga" på avstånd...men det går ALLTID över och han blir precis som innan igen. 

Vi har normalt en väldigt nära relation (han sover t.o.m. ovanpå mig under täcket, han är en nakenhund...så bokstavligen nära också, haha) och vi hänger ihop i det närmaste dygnet runt. Av någon anledning så tycker han ändå alltid att det är mitt fel att han gör sig illa; oavsett om jag faktiskt råkar göra det eller om han typ. klantar sig själv eller så. Hysteriskt roligtGapskrattar 

Katten "förlåter" dig säkert snart och så återgår allt till det normala igen ska du se.

Mvh/Chinesecrestedlover 

Anmäl
2020-01-07 12:55 #6 av: Calcifer

#5 Ja min hund klandrar ju mig för sitt "lidande" när jag sitter vid datorn och hon tvingas ligga i korgen - ack denna ondska - istället för i sängen med mig.

Så ja, kissen behöver nog kanske bara lite tid på sig. Jag menar, om du TS, brände dig på hett vatten. Kanske det skulle ta någon dag innan du vågade dig på att koka vatten igen. Inte för att vattnet vill dig illa, men lite läskigt blir det ju.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2020-01-07 14:54 #7 av: eskils

#0 Är du säker på att tassarna inte blev skadade?


Anmäl
2020-01-07 15:28 #8 av: [AmandaLi]

#7 jag tror verkligen inte det, hon är helt normal. leker och går inte konstigt. Det gjorde nog bara ont då jag ändå la mycket av min vikt när jag trampade ner. Jag märker att hon fortfarande är lite avvaktande mot mig.. hoppas verkligen att allt är som vanligt snart.

Anmäl
2020-01-07 16:47 #9 av: Hera

Att dom alltid ska springa under fötterna :)
Du har garanterat inte förstört er relation.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2020-01-07 19:18 #10 av: Uppkatten

I de allra flesta fall brukar det gå bra. Ha lite extra koll bara. Glad

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.