02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Kattunge äter inte

2019-12-07 22:17 #0 av: [Rightmeow]

Min 13 veckor gamla kattunge har varit här i 1 vecka nu och har ätit Mush vaisto gul, bozita och mjau sen han kom hit, som han ätit utan problem sen dag 1. För 3 dagar sedan dock så har han börjat äta jätte dåligt, det är som att han inte gillar maten längre fast att han ätit jätte mycket av den och verkar ha tyckt om den förut, samt även ätit den hos uppfödaren. Jag ställer fram maten och han bara luktar på den och går iväg, dom senaste 3 dagarna har jag fått blanda i annan blötmat för kattungar som ej är helfoder (Applaws) och då har han ätit det ibland, eller så har han helt plötsligt bestämt sig för att äta maten ändå och allt är som vanligt. Idag har han endast ätit 2/3 mush bulle (fick blanda med applaws) och lite torrfoder nu på kvällen. Jag vill ge honom blötmat/mush men var tvungen att ge honom torrfoder ikväll för att han ska få i sig något. Jag förstår inte vad det var som hände då han ätit den här maten hela veckan utan problem och dessutom ätit mycket av den.

Annars mår han jätte bra, jätte aktiv och busig och verkar må jätte bra.

Anmäl
2019-12-07 22:20 #1 av: [Rightmeow]

Jag är orolig och kommer ringa till veterinären på måndag. Han är dessutom en stor ras så han behöver äta mer än en normal stor kattunge.

Tacksam för svar

Anmäl
2019-12-07 22:55 #2 av: Uppkatten

Vid förändrat beteende - sök veterinär. Det viktigaste är ATT katten äter. VAD katten äter får komma i andra hand vid "matvägran".

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2019-12-08 13:12 #3 av: MonicaLagerquist

Har du kollat så att han inte har feber.Hur länge sen är det som han vaccinerades?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-12-08 17:02 #4 av: [Rightmeow]

Jag har inte kollat det, men han är som sagt helt vanlig i sättet (busig som bara den) och verkar må jätte bra annars. Jag är väldigt säker på att han inte har feber. Han har tagit alla sprutor och veterinär besiktades för ca 2 veckor sedan.

Jag ska som sagt ringa veterinären imorgon eftersom dom inte har öppet helger.

Idag har han ätit lite till lunch och slickat upp endast såsen från Mjau blötmat till frukost, jag hoppas på att han äter middag.

Anmäl
2019-12-08 17:05 #5 av: MonicaLagerquist

Har han inte mat framme jämt?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-12-08 17:47 #6 av: [Rightmeow]

Han har torrfoder framme hela tiden, och får små portioner Blötmat 4-5 gånger om dagen.. då får han mush, mjau eller bozita, men om han fortfarande är hungrig så ger jag honom alltid mer blötmat

Anmäl
2019-12-08 17:52 #7 av: [Rightmeow]

Har fick precis Mjau kitten, jag provade att mosa köttbitarna med gelen så att det blir som en mousse (då han slickade upp såsen imorse men lämnade bitarna) och nu åt han upp allt! Han kanske tycker att bitarna är för stora? Ska göra det i fortsättningen med Bozita också, det kanske var det han inte gillade? Känns jätte bra att han åt, men kommer fortfarande att ringa veterinären och fråga för säkerhets skull.

Anmäl
2019-12-08 17:53 #8 av: MonicaLagerquist

Har du vagt honom för att ha koll så att han inte tappar allt för mycket i vikt.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.