02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Ger jag min katt bra mat?

2019-11-20 17:01 #0 av: [Rightmeow]

Hej! Jag vill gärna höra från mer erfarna kattägare om jag ger min katt bra mat. Jag har sökt runt på internet och från vad jag har läst så är det här bra mat.

Min katt är en blandras/huskatt på 7 år. Han får torrfoder till frukost, då är det från märket pure natural (adult chicken) eller applaws (adult chicken), sen får han blötmat till lunch och middag, då är det Bozita eller Mjau. Ibland får han Royal canin, applaws eller pure natural blötmat istället, men Bozita och Mjau är det han oftast äter.

Vi kommer även att få en kattunge snart som kommer att äta applaws torrfoder eller pure natural torrfoder för kattungar och Mjau och bozita kattunge blötmat (kommer köpa lite andra märken på blötmat också för att testa lite annat, men främst kommer han att äta dom märkena som våran vuxna katt äter, fast kattunge versionen då).

Jag brukar även ge kycklingben ibland istället för blötmat

Anmäl
2019-11-20 17:10 #1 av: Uppkatten

Vill du ge både torrfoder och blötmat så låter Applaws + Mjau/Bozita som en bra kombination. Pure natural känner jag inte till.

Blötmat är dock det som är bäst för katten.

När det gäller kycklingben så hoppas jag att det är råa ben som kisse får, eftersom tillagade/kokta ben kan skada kattens mag-tarmsystem allvarligt. Du har säkert koll, men skriver det så att även andra får veta att tillagade ben inte är bra för katter. Glad

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2019-11-20 17:22 #2 av: [Rightmeow]

#1 Tack, det är jag medveten om! :)

Kan man ge kattungen råa kycklingbenen som vanligt? Har aldrig haft kattunge förut så är lite osäker på om dom kan äta benen som en vuxen katt?

Anmäl
2019-11-20 17:39 #3 av: Fridaaaa

Bozita och mjaus blötmat är bra
Slopa torrfoder - inte bra för katter

Hade fasat in mush med, och sedan råa ben för tänderna (torrfoder hjälper inte heller för tänderna)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2019-11-20 20:13 #4 av: MonicaLagerquist

Jag börjar ge kycklingen när kattungarna är runt 4-5 veckor

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.