02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Ytterligare en tand utdragen

2019-11-18 19:51 #0 av: OberonsMatte

Idag var Oberon hos tandläkaren igen . Förra gången (för ett par år sedan) drogs 5 tänder, men den här gången blev det bara EN!  Istället för prisuppgiften 8.000-12.000 kostade det "bara" 7.450 kronor, trots att det var en stor hörntand som drogs!Tummen upp

Den här gången verkar han faktiskt även acceptera att det inte kan serveras torrisar när man har stygn i munnen som behöver läka.  Förra gången höll han på att svälta sig sjuk, men nu (efter att ha rynkat på nosen åt  3 olika sorter + uppblött torrfoder) så slank det minsann ner lite Gourmet-mousse!

Har fasat lite både för kostnaden och för konvalescensen, men än så länge har det bara varit positiva överraskningar.  Så skönt också att ha fått det gjort så att Oberon inte behöver gå omkring och har ont av den där tanden. Hjärta

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2019-11-18 20:09 #1 av: OberonsMatte

Här ligger han lite demonstrativt och håller foderautomaten under bevakning så att han inte missar om maten skulle bytas ut..Blinkarsom tur är jamar han iallafall aldrig efter mat.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2019-11-18 20:13 #2 av: Hera

Men det är ett jäkla pris för en tand ändå. Tror få förstår vad det kostar.

Hoppas han läker fort och kul att det går bra :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-11-18 20:16 #3 av: MonicaLagerquist

Lillkatten krya på dig nu.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-11-18 20:24 #4 av: OberonsMatte

#2 Ja, jag tyckte det var skönt att det inte blev ännu mer (men jag är kanske lite avtrubbad efter alla veterinärkostnader jag haft). Hade dock varit rätt skönt om jag hade hunnit teckna tilläggsförsäkringen TR/Forl även för Oberon... Så här såg iallafall kvittot ut, så själva utdragningen är ju egentligen bara en del av kostnaden.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2019-11-24 15:59 #5 av: OberonsMatte

Att få Oberon att acceptera att enbart äta mjuk mat under läkningstiden var min största farhåga med den här operationen och efter några dagar så blev det tyvärr som jag hade befarat. Han har ätit mindre och mindre och de senaste dygnen knappt något alls! Har köpt hem alla sorters lyxmat som han brukar tycka om, men han vill ändå inte äta. Dessutom har han igår och idag kräkts upp det lilla han fått i sig...Ledsen

Jag har återbesökstid imorgon kl 9.30, så får se vad de säger då. Har försökt ge extra vatten i munspruta och i ren desperation tidigare idag så delade jag lite torrfoder med tablettdelare som han faktiskt åt då med god aptit (men kräktes upp igen en stund senare). Nu fick han ca 10 delade i/d- torrisar för en halvtimme sedan som han hittills har behållit. Har inte vågat väga honom, men tycker att det t.o.m. syns på honom att han rasat i vikt.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2019-11-24 16:10 #6 av: MonicaLagerquist

Fy så jobbigt.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-11-24 17:34 #7 av: micki78

Ja det är inte billigt! Min katt ska snart dra ut sin tand, tror det är ena "hugg tanden" det kostar 6800kr så dom. Innan har han tagit bort tandsten, jag trodde dom skulle rensa tänderna, peta bort tandstenen lixom men det visade sig att dom drog ut dom.

Synd att sånt inte täcker försäkringen, i alla fall inte Agria.

Anmäl
2019-11-25 05:34 #8 av: Hera

#5 Vad hemskt :( håller tummarna!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-11-25 11:17 #9 av: OberonsMatte

Nu har veterinären kollat stygnen på en mycket motsträvig Oberon och konstaterat att det har uppstått en infektion... Eftersom jag sedan tidigare vet att han blir väldigt dålig i magen av Vetrimoxin frågade jag om alternativ till den och fick då en flytande antibiotika att ge med munspruta. Så nu ligger Oberon under sängen med flytande antibiotika i pälsen och gömmer sig för mig .. Han är jättesnäll och medgörlig när det gäller i stort sett allt, men försöker man titta eller peta i munnen blir han minst sagt svårhanterlig och sprattlar med huvudet som en galning. De närmaste 7 dagarna kommer att bli en utmaning.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.