00 - Allmänt kattprat

Bli jourhem

2019-10-13 20:57 #0 av: Syntium

Vad innebär det att bli jourhem? Förstår att det kan skilja mellan katthem men om ni kan säga generellt? Får man någon hjälp med utrustning/mat/något?
Skriv allt ni kan komma på som man ska ta i beräkning om man funderar på att bli jourhem. :)

Carpe Noctem

Sajtvärd för Minecraft och Skrivlust

Twitter: @syntium

Anmäl
2019-10-13 22:24 #1 av: Uppkatten

Ofta innebär det att man står för kattsand, kattmat mm men att katthemmet står för veterinärvårdskostnaderna.

På en del katthem kan man få med t ex transportbur, kattlåda, någon liten klösmöbel och ibland även kattsand/kattmat/specialfoder (om man så önskar).

Du får helt enkelt gå in på katthemmets hemsida och se om det står något där, och sedan ringa och prata med dem, tänker jag.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2019-10-13 22:58 #2 av: eskils

Håller med #1.

Generellt verkar det som om många katthem har stor brist på jourhem, så om man kan öppna sitt trygga hem för en katthemskatt under en period så har man gjort en mycket god gärning! HjärtaKattPokalAnmäl
2019-10-14 06:53 #3 av: annzoo

Det verkar vara stor skillnad på vilket katthem man hjälper och även vilken kontaktperson man får har jag erfarenhet av iaf.
Vissa verkar att jourhemmet ska stå för allt, vissa betalar allt och andra betalar vara veterinärvården. Men kolla upp noga vad som gäller då vissa katthem endast betalar tex veterinärvård till vissa veterinärer anlitar du en annan kan de neka ersättning.

Anmäl
2019-10-14 10:04 #4 av: PausMaus

Du får kontakta den individuella organisationen du tänkte vara jour för. Prata även gärna med andra som har varit jourhem för organisationen då vissa, men verkligen inte alla, jag en del tvivelaktiga idéer som jag inte skulle ställa upp på.

Anmäl
2019-10-14 19:35 #5 av: Dimocarpus

Plus du står för kärlek och socialisering som är också en väldigt viktig del i det. =) Håller med alla som har sagt nåt så det stämmer väl. /Volontär på ett katthem

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.