00 - Allmänt kattprat

Kattunge & äldrekatt, surefeed?

2019-08-22 01:25 #0 av: Kattenskk

Hej! Har en MCO som är 12v och en äldre katt, problemet är att dom ska äta helt olika torrfoder och går gärna och äter varandras, har försökt ställa upp ena kattens mat men MCO tar sig upp dit tillslut, har ni några tips på hur man kan skilja deras mat? Har kollat på surefeed som verkar vara en bra lösning men äldre katten är inte chippad och tror ni det går och få på ett halsband på en katt som inte alls är van vid halsband? (Hon är 14 år och aldrig haft på halsband)

Anmäl
2019-08-22 07:25 #1 av: Uppkatten

Vore det inte bra att chippa den äldre katten ändå, ifall att hon skulle komma vilse? Varför behöver de olika torrfoder menar du? Kan blötmat vara ett alternativ?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2019-08-22 12:53 #2 av: Kattenskk

Jo absolut vore det också bra, så hon slipper ha halsband på sig hela tiden som hon kanske inte alls tycker om.. kattungen ska ju ha torrfoder som är för kattunge (royal canin mco kitten) och den äldre ska ha sitt seniorfoder, blötmat får dom också och de är ju inget problem då dom äter samma

Anmäl
2019-08-22 15:56 #3 av: Uppkatten

#2 Kattungar behöver i och för sig inte äta särskild kattungemat, och man kan diskutera huruvida en äldre katt behöver ett seniorfoder. Det finns ju inga särskilda möss och fåglar för kattungar, och andra för äldre katter....

Och generellt gäller att allt blötfoder är bättre än torrfoder.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2019-08-22 21:59 #4 av: OberonsMatte

Surefeed-automater är toppen! Mina 4 katter har varsin, så det är hur lätt som helst att ha koll på matintag och olika dieter (min äldsta får t.ex. bara äta njurfoder).

Mindre stressande också för katterna eftersom de lär sig fort att det bara är deras egen automat som det går att äta ur.  Mina katter är id-chippade allihop, men eftersom Rubens chip har vandrat iväg så att automaten inte kan läsa av det,  så  har han halsband på sig med det chip som följde med automaten. Han var inte heller van sedan tidigare vid att ha halsband, men  brydde sig inte ett dugg om det.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2019-08-22 23:13 #5 av: Vixxen

Ta en kartong och gör ett hål som bara kattungen kommer in genom och ställ kattungens mat där inne. Sen placerar man något tungt ovanpå lådan t. ex. böcker eller nåt. Så stora katten inte kommer åt lillkissens mat.

                                                                                               

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.