00 - Allmänt kattprat

Träpellets istället för sand

2019-07-30 18:36 #0 av: clariscia

Någon som har någon erfarenhet av träpellets förutom peewee? Tittat lite på Cats best smart pellets samt Compact care Trä pellets. Bildar de från CC också klumpar eller funkar de som peewee att det blir till spån?

Lite frustrerad över kattsanden som sprider sig överallt... så tänkte prova och se hur katterna reagerar på dessa. Hade först tänkt prova något som klumpar så jag slipper köpa en peewee låda om det skulle vara så att de totalstrejkar Skrattar

Anmäl
2019-07-30 18:39 #1 av: MonicaLagerquist

Jag har testat min mina katter vägrar.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-07-30 21:14 #2 av: Vargskogens

Jag använder träpellets. Är ett år sedan det var helt slut på sanden och alla lådor var med träpellets. Ingen problem, sa katterna, även om ett par nog skulle välja sand igen om de fick möjligheten.

Luktar inget illa om man gör rent varje dag som man skall, mer ekonomisk, bättre för miljön, inget damm runt lådan som man fick med sanden.

Anmäl
2019-07-30 23:30 #3 av: annzoo

Bygg in kattlådan i en möbel eller ha en katt låda som man hoppar i och ur uppifrån

Anmäl
2019-07-31 11:15 #4 av: Vargskogens

Det går bra att använda pellets utan peewee-låda. Jag har vanliga lådor till mina. Det som kissas på blir till såpn och lägger sig under pelletsen. Man skrapar bara lite lätt bort pelletsen ovanpå, och tar så snabbt upp spånet i botten med spaden.

Det underlättar nog att man har haft häst tidigare, och har rörelsen i systemet :) Det blir på samma sätt som att mokka en hästboks.

Anmäl
2019-09-05 18:37 #5 av: clariscia

#2 Roligt!! Ja, det känns ju underbart nu när man slipper livsångesten över att inte kunna åka till återvinningscentralen för att lämna kattsand varje vecka...

#3 Både lådorna är med tak och lucka men ena katten krafsar så otroligt och även när de traskar ut i normal takt från lådan hamnar kattsanden precis överallt :(

Liten update: Köpte Cats best Smart pellets och fyllde direkt i ena lådan. Krafsar-Killian gick direkt och kissade (han vart dock lite besviken när det inte var lika behagligt att gräva i) men använde den lådan varje dag. Däremot var andra kissen Ferdi skeptisk ett tag så det tog ca 3 veckor innan jag vågade byta till pellets helt. När K tillslut började gräva i det och jag såg F använda lådan mer & mer kände jag att det var dags att byta utan att ha för dåligt samvete Skrattar Tycker helt ärligt att det håller sig fräschare längre än traditionell kattsand, i alla fall Extreme classic som jag använde tidigare och då rensar jag minst 3 gr/dag. Bästa bytet jag gjort och så tacksam över att ingen strejkade. Inget mer djävulskt sand på fötterna och frenetiskt dammsugande flera gånger per dag! Och främst - ingen mer ångest över att slänga kattsanden i soporna! 

Anmäl
2019-09-05 19:15 #6 av: jollycox

Jag skulle inte ha enbart pellets utan att även erbjuda en sand-låda. För katterna kanske accepterar det en period men inte sen. Tycker att dom ska ha valmöjlighet. Finns ju strö som är brännbart, tex öko plus. Vi har en peeweelåda med pellets och tre vanliga med öko plus. Ena katten går aldrig på pellets och de andra två kissar där ibland.

Anmäl