02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

vad är det för svart under kattens tass?

2019-06-19 10:24 #0 av: bennibenasi

hej!

jag tänkte höra här om någon varit med om något liknande med sin katt.. min innekatt är 11 år och har fram till till ett veterinärbesök för att operera bort en tand för två år sedan varit frisk som en nötkärna. efter det fick hon ringorm vilket de förklarade med att hon säkert haft det hela tiden men att stressen utlöste det. hon behandlades och alla symptom försvann. men någon gång per år får hon problem med sina tassar. huden kring klon svullnar och det blir som lite svart i pälsen. ibland är hon svart längst in på klon vilket syns när man trycker ut dem. i början drabbades bara en eller två klor vilket jag tänkte var för att det var smuts och hon slickade så mycket. fick surolan utskrivet av vet. på med tratt och efter en vecka är det bra. en gång fick hon massa svart på ena baktassen vilket jag tänkte måste vara bajs hon råkad trampa i och inte fått bort själv. jag tvättade rent och fick bort allt det svarta från pälsen under tassen där det blivit sår. på med tratten igen så var det läkt efter en vecka. detta var för över ett år sedan... men nu är det tillbaka! på samma tass! någon som sett samma på sina katter? tyvärr hatar hon att klippa klorna så jag såg det först när jag skulle klippa och då hade det säkert gått två veckor. 🙈

Anmäl
2019-06-19 11:59 #1 av: Pia-69

Har du provat att klippa bort pälsen under tassen när det blir sådär? Funderar

Anmäl
2019-06-19 12:41 #2 av: bennibenasi

nej, hon är inte så samarbetsvillig när man ska fixa med tassarna. skulle inte våga närma mig med något vasst då.. hon har inte heller så hemskt lång päls där mellan.

Anmäl
2019-06-19 20:15 #3 av: TheSquirrel

Ser ut som svamp tycker jag. 

Anmäl
2019-06-20 14:30 #4 av: MonicaLagerquist

Jag gissar också på svamp. Ta katten till en veterinär och få medicin till katten.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-06-20 14:46 #5 av: Quincy

Undrar om det är svamp? Min ena katt fick det under tassarna så jag torkade med olivolja två ggr om dagen, det försvann efter en vecka!

Anmäl
2019-06-21 07:55 #6 av: bennibenasi

tack för svar! vi har surolan hemma som vi fick utskrivet för hennes klor, huden svullnade runt om och pälsen var svart precis som nu. men då nämnde veterinären inte att det skulle vara svamp utan hon visste inte ens.. vi ska till en annan veterinär om några veckor för hennes tänder så jag ska be om någon slags utredning för hennes hud också. det är ju ett återkommande problem och då borde det ju finnas ett underliggande problem som måste behandlas så hon slipper det här eländet!

Anmäl
2019-06-27 23:09 #7 av: [Forest]

6 Bra att ni tar kissen till veterinären. Men jag tänkte på vart får katten mer problem med huden?

För är det tassar så kanske man ska titta på sanden lite. Bara en gissning men kanske bra o fundera lite mer än bara kosten 😉

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.