00 - Allmänt kattprat

Söker orange kattunge

2019-06-11 23:40 #0 av: Pialinn

Vet inte om jag frågar i rätt grupp. Ni kanske kan lotsa mej rätt i så fall

Söker en orange kattunge som är gammal nog att hämtas i juli/augusti.
Bor i Portugal och min högsta önskan är en maffig orange katt. De portugisiska är så taniga o med små huvuden.
Jag kommer se till att den har alla vaccinationer, chip och pass.

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2019-06-12 06:49 #1 av: Herveaux

Jag skulle höra mig för hos katthem. 

Edit: Om det är väldigt viktigt att katten är stor tänkte jag att du kunde hitta en lite äldre katt så du vet mer vad du får. 

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-06-12 06:58 #2 av: Uppkatten

Jag har en granne som ville ha en stor maffig katt. Så hon införskaffade en kattunge med stora föräldrar (skogkatt resp. maincoon påstods det). Det blev - i slutänden - en väldigt liten och späd katt. Vad jag vill ha sagt är att det kan vara svårt om man har så specifika önskemål som att katten ska nå en viss storlek i vuxen ålder, för där finns sällan några garantier. Möjligen kan man välja en raskatt som brukar bli stor i storleken... 

Själv har jag väldigt liten förståelse för det här med att en ny familjemedlem ska ha en viss storlek, en viss färg, eller ett visst utseende o s v "för att duga". Är det inte katten som person som är det viktiga? Jag tänker att i Portugal (precis som i Sverige!) så måste det finnas massor av kattindivider som skulle behöva en egen familj. För jag gissar att t ex problemet med hemlösa katter är stort även i Portugal? 

Att flytta en liten kattunge så långt skulle inte heller kännas rätt för mig. Dessutom bör man träffa kattungen ett antal ggr först, tycker jag, och se om man verkar "klicka". Inte bara "åka och hämta". Men jag vet att man kan ha olika uppfattning om den saken.

Mitt råd i den här frågan är att tänka ett varv till.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2019-06-12 08:55 #3 av: MonicaLagerquist

Ta kontakt med en Maine Coon uppfödare som avlar på rött så kommer du säkert att hitta någon som har kattungar att leverera den tiden du vill ha katt.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-06-12 09:25 #4 av: Pialinn

Min önska är egentilgen en svensk bondkatt. Efter mina små spinkiga sydeuropeiska katter blir nog en svensk katt stor nog.

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2019-06-12 10:00 #5 av: Belzebubble

#4 Jag har två svenska bondkatter. 

Den ena är stor och långhårig, väger över 5 kg. 

Den andra är liten, tanig och lite fluffig, väger knappt över 2 kg... 

Så nej, finns ingen standard för hur en svensk bondkatt ser ut. 

Anmäl
2019-06-12 10:11 #6 av: OberonsMatte

Varken svenska eller sydeuropeiska huskatter har någon rasstandard, de kan se ut hur som helst. Vill du ha en korthårig katt med klassiskt utseende och estetiskt tilltalande, proportionerlig kroppsbyggnad så bör du kolla på Europé, som är en registrerad kattras med stamtavla.  Eller så köper du en färdigutvecklad, vuxen omplacering , så slipper du ev. framtida besvikelse över kattens utseende.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.