02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Bygga muskler

2018-07-30 14:02 #0 av: dundeer

Okej, hur tusan bygger man muskler på en katt?! 

Katten i fråga mår bra, men då hon på senaste utställningen fick en pik på att hon är ganska omusklad så tänkte jag att jag kanske kan försöka fixa lite mer muskler på henne till nästa. 

Men då är frågan hur?! 

Katten är en innekatt, Hon vill absolut inte vara ute i sele (försökt väldigt många gånger sen hon var kattunge men de är inte hennes grej). Hon har ett högt klösträd som hon är ganska aktiv i, hon får mat på ett högre ställe som begär att hon måste hoppa/klättra upp. Jag leker med Vippor och försöker hålla henne aktiv.

Att byta foder just nu är inte aktuellt då hon är väldigt känslig i magen :) 

Anmäl
2018-07-30 18:35 #1 av: Dimocarpus

Jag tänker att samma kalorier som katten intar och samma kalori som katten förbränner så att den lägger på sig i onödan när det gäller kost.
Att bygga muskler tar ju tid men det går, krävs mer av ditt engagemang och tålamod.
Att katten får jobba för sin mat är bra. En annan sak är att bygga kattens kondition.
T.ex. apport, springa efter leksaker.
Hur ser klättermöjligheter ut?
Mina katter klättrar och springer mycket hemma. De är aktiva vuxna.
Jag aktiverar de dagligen och de säger också till när de vill leka. Hjärnagympa är också bra att träna. Jag tränar ungefär 30min om dagen så det kräver inte så mycket av en.

Anmäl
2018-07-30 21:48 #2 av: Björksätter

Jag har två välmusklade katter hemma. De hjälper varandra mycket då de springer och jagar varandra, upp och ner i klätterställning och upp och ner för trapporna. En kattkompis kan hjälpa till med musklandet. Flera klöspelare där katten kan springa upp och ner och hoppa mellan. Leka ännu mer aktiva lekar än du redan gör.

Sen hjälper ju fodret till. Ett foder som är högt i protein och lätt för katten att tillgodogöra sig ökar ju förutsättningarna för att musklerna ska bli fina. Jag ger mina barf och mush.

Hoppas din kisse snart har fina muskler!

Anmäl
2018-07-31 06:50 #3 av: MonicaLagerquist

Köp ett katthjul .Skämtar

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-08-08 18:23 #4 av: dundeer

Hon har en kattkompis och en hundkompis som leker hela dagarna, 2 höga klättermöjligheter och stor lägenhet, vi leker aport och tränar på typ sitt fint, stå på bakbena osv :)

Anmäl
2018-08-08 18:47 #5 av: Dimocarpus

Fortsätt så plus ett katthjul Skämtar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.