00 - Allmänt kattprat

Katt Hona omplaceras

2018-05-12 00:22 #0 av: Emmizzzaa

Har en hon katt som är en huskatt. Hon är 3 år. Behöver hitta ett nytt hem till henne pga allergi. Hon har ett underbart psyke och är väldigt lugn, kelig och social. Hon är van vid andra katter och barn. Hon är inte steriliserad. Hittills har hon varit ute katt. Hoppas att kunna hitta ett långvarigt och kärleksfullt hem som hon förtjänar. 

ANM sajtvärd - inlägget är redigerat. Din katt är en huskatt precis som alla katter är som inte har någon stamtavla. I Katter iFokus vill vi inte ha några speulationer om vilka typer av raskatter som finns i dem.  //Lena 

2018-05-12 08:58 #1 av: Uppkatten

Om du kastrerar och id-märker din katt så ökar chanserna att du kan hitta ett bra hem till henne. Det är alltid lättare att omplacera kastrerade katter. Du bör också se över hennes vaccinationer, eftersom de som redan har katt (men vill ha en till) inte gärna tar in en katt som inte är fullvaccinerad i familjen. Du bör också ta betalt för din katt för att försäkra dig om att den som tar emot henne förstår hennes värde och är beredd att satsa på henne om något skulle hända som t ex kräver (kostsam) veterinärvård.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2018-05-12 09:57 #2 av: Maria

#1 Mycket bra skrivetGlad

/Maria

 

Anmäl
2018-05-12 14:12 #3 av: Calcifer

Och skriva ut att hon är en huskatt, helt och hållet, eftersom det är vad hon är.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-05-12 21:28 #4 av: Mangochanti

Håller med uppkatten.
Det finns många hemlösa katter och skänka bort sin katt är inte rätt mot kissen. Kastrera, vaccinera och ta betalt för din kisse. Det är en medlem av din familj du ska hitta ett nytt hem åt. Finns många eleka som kan ta din katt för att göra henne illa, därför är det viktigt att ta betalt och ge din huskatt en ny start i livet.

Anmäl
2018-05-12 21:35 #5 av: MonicaLagerquist

Vad har du gjort för att klara av allergin?

Är själv allergisk men klarar av att ha katt med div medicinering. och kattfritt sovrum. Fertila katter är mer allergena än kastrater.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-05-16 13:48 #6 av: Lena

Det här inlägget bryter egentligen mot våra regler.  Jag har redigerat det från blandrasbenämningar. Rätt benämning på alla katter som inte har stamtavla är huskatt. 

Vill även påminna om Katter iFokus regler som har följande inledande text: 

På Katter iFokus är det katterna som står i fokus. Det är alltid kattens bästa som är i centrum här. Vi tillåter inte avlivningshot på sajten, varken direkta eller indirekta. Katter iFokus är inte heller en omplaceringssajt. Vi anser att alla huskatter ska kastreras. Detta då vi har 100.000 - 150.000 hemlösa katter i landet. (99,9% av alla hemlösa katter är huskatter, huskatter är alla katter som inte har stamtavla). Vi bakom Katter iFokus värnar om huskatten och jobbar hårt för att höja dess status. (Vi bjuder dig på ett lite bildspel om det här att ha katt)

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.