00 - Allmänt kattprat

Min katt spyr upp sin mat

2018-04-06 13:23 #0 av: johanna0

Hej på er!

Jag har en kastrerad hankatt på 10 år som är också njursjuk. Sist jag tog blodprov på honom så hade han kreatin 111. Han får bara hills k/d blötfoder

Vissa dagar spyr han upp all mat bara efter c:a 30 min, andra dagar gör han inte det. Igår spydde han upp fyra gånger efter sin frukost och sedan gav jag honom mat föera gånger igår  och då spydde han inte.

Men idag så hände det samma sak vid kl 8 men nu spydde han upp sin blötfoder med hår i kl 12 efter att jag hade gett en omgång till mat. Jag vet inte vad som är fel.

Jag har gett flytande kattmalt till honom och efter det har han inte spytt

Är det någon som vet vad som är fel eller ha några tips?

Anmäl
2018-04-06 16:37 #1 av: Uppkatten

När kollades din katt hos veterinär senast? Det kan ju i värsta fall vara en försämring av njursjukdomen som är på gång. Det finns också andra sjukdomar som kan drabba äldre katter med kräkningar som följd, t ex sköldkörtelproblem. Naturligtvis finns även andra orsaker till att katter kräks, t ex hårbollar, virus o s v. Det man är rädd för när det gäller njursjuka katter är ju att de lätt blir uttorkade vid kräkning, så mitt råd till dig är att ringa och diskutera med din veterinär.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2018-04-09 08:57 #2 av: Devya

Ring veterinären.

Sen, ger du stora eller små portioner? Min katt klarar inte av stora portioner utan spyr upp allt direkt efteråt isåfall. Men min katt är nog annars frisk förstås så det är en annan situation ändå..

Anmäl
2018-04-10 14:10 #3 av: johanna0

Jag har börjat att ge kattmalt på morgonen bland med hans mat och äter han upp det och han har då inte spytt upp det då på 4 dagar. Jag ger typ mellan stora portioner men väldigt lite på morgonen. Jag brukar ge varann timme men på natten får han inget alls. 

Jag var hos veterinären i slutet av oktober då han blev kasterad. 

Anmäl
2018-04-10 16:36 #4 av: Uppkatten

Kattmalt hjälper mot hård mage/hårbollsproblematik. Har han den typen av problematik?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2018-04-10 20:24 #5 av: MonicaLagerquist

Min Stella som har bukspottsproblem behöver äta ofta och små portioner.Hon utfodras sex gånger per dygn.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-04-13 14:32 #6 av: johanna0

Det kommer upp hår ibland när han spyr men inte som mina andra katter som spyr ordentligt med hårbollar utan att få så mycket kattmalt i sig. Han gick på toaletten idag och bajsade.

När jag ger på morgonen klockan 7 - 8 så spyr han upp fast jag gett en liten portion då, men när jag väntat vid kl 10 så har han ibland inte spytt.

Jag låter inte maten vara framme, det går bra att mata honom med större portioner på eftermiddagen och kvällen men inte liten portion på morgonen. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.