02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Katt som inte jamar efter operation?

2018-03-14 10:18 #0 av: Emmchen82

Hej!

Min katt var inne och opererades för FORL för ett par dagar sedan, och fick ta ut ett antal tänder. Han är igång nu efter och hoppar, spanar på fåglar, kissar, och klöser på saker :). Äter lite blötmat ibland. Men, han vill inte dricka vatten eller jama.

Har kontant kontakt med veterinären kring detta men tänkte även bolla frågan om någon annan råkat ut för detta? Han försöker jama men får mest fram små pip eller korta jam, inte så mycket prat som han brukar. Och vatten vill han inte lapa utan där får jag ge vatten med pipettspruta. Det kan ju vara att det känns olustigt iom att flera tänder saknas, men mat äter han ju...

Anmäl
2018-03-14 10:21 #1 av: MonicaLagerquist

Han har säkert ont i munnen.

Ge det ett par dagar til.Du kan ju hälla på lite vatten på blötmaten så får han i sig vätska.

S*Blå Katten Cornish Rex & La Perm uppfödning.

Alla katter har ett livsvärde,men alla katter har inte ett avelsvärde.

www.blåkatten.se

Anmäl
2018-03-14 10:24 #2 av: Emmchen82

Jo, jag har fått smärtstillande att ge honom så det kan nog stämma - tänker mer att han lapar gelen runt blötmat och äter några bitar där men inte vatten (som ju borde vara mindre smärtsamt än att tugga något kan man tycka...).

Men jag får ge det ett par dagar till då. Man vill ju bara att de ska äta och dricka, de små skruttarna! Pigg är han i övrigt så han verkar inte matt heller av det, utan det är mer att han inte känner för att lapa just vatten...

Anmäl
2018-03-14 10:35 #3 av: OberonsMatte

Att han tappat rösten lite beror på att han hade en slang i halsen under operationen. Kommer gå över av sig själv inom några dagar.

Åt han enbart blötmat även före operationen?


Anmäl
2018-03-14 10:39 #4 av: Emmchen82

Aha! Det förklarar saken, vem skulle inte vara hes om man hade haft det.

Han åt nästan enbart torrmat innan operationen men det skulle jag inte ge nu innan stygnen läkt. Har försökt blöta upp torrmaten i vatten men det tittade han mest på mig med ett "och vad är DET HÄR DÅ?" och gick iväg. Däremot hade jag inte ställt undan burken jag har torrmaten i och den gick han direkt fram och petade på som att han ville ha. Så matlust verkar han ändå ha, det är bara vattnet han inte är pepp på.

Anmäl
2018-03-14 10:59 #5 av: OberonsMatte

#4  Blötmat består av drygt 80% vatten, så att han dricker mindre nu än när han åt torrfoder är också helt naturligt.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.