06 - Kattstatus & Djurskyddsfrågor

Högdräktig sköldpaddsfärgad katt önskar stödhem.

2017-09-02 00:06 #0 av: augustblom

Stödhem sökes till högdräktig katt utanför djurparken i Ystad. Tanken är att rädda kattungarna som föds, låta de vara med sin mamma i lugn och ro minst de obligatoriska 12 veckorna och sedan kastrera mamman och finna permanent hem till dem, eventuellt sätta tillbaka kattmamman i sin omgivning (TNR) . Halva kastreringskostnaden är redan ordnad, den andra försöker fixas. Hör gärna av er om ni kan erbjuda ett stödhem. Hon är högdräktig och vad jag vet lätt att fånga in. Infångning och transport inom närområdet kan troligtvis ombesörjas så kan någon bara agera stödhem vore det underbart. Finns utanför Ystad i Skåne. Tyvärr är detta brådis så kan du hjälpa är det bra..  Det finns även en katt som har ont i nacken , kanske bara en infektion via ett bett men det kräver veterinärbesök...

Anmäl
2017-09-02 00:12 #1 av: Rafflan

Om katten har en ägare antar jag att ni har denns tillåtelse att ta katten?

Anmäl
2017-09-02 01:04 #2 av: augustblom

Ja, kontakt är etablerad. samtal pågår...

Anmäl
2017-09-03 00:04 #3 av: augustblom

Inventering klar. Den skölpaddsfärgade högdräktiga honan har kommit in i stödhem idag. Sen visade det sig att två av katterna är hankatter och resten honor som kan vara dräktiga men det är inget som syns. Ägarna är samarbetsvilliga och det kommer att bli kastrering av dessa och sen får de helt enkelt komma tillbaka. Den ekonomiska biten inte helt löst men vi har blivit lovade ca 500:- i bidrag / katt av veterinär. Vi kommer även att bidra med en slant och även se till så att ägarna oxå betalar..

Anmäl
2017-09-03 15:41 #4 av: Rafflan

#3 går inte att be ett katthem/organisation med ekonomisk hjälp att kastrera och märka alla katter? för om ägarens ALLA katter kastreras hjälper det ju jätte mycket för dem hemlösa katterna då det inte föds fler :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.