02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Min katt är sjuk - HJÄLP! - förhöjda muskelvärden

2017-06-14 20:28 #0 av: Cassandra.B

Hej! 

Min katt har under de senaste veckorna inte mått bra och haltat (olika ben olika dagar), varit slö, ätit mindre än vanligt och varit allmänt hängig. Han ligger mest ner och vill inte gärna gå. Har varit inne hos vetrinären 2 vändor varar en av gångerna han fick ligga inne 2 dagar. De har tagit blodprov, rönkat, gjort ultrajud osv. och det enda de hittar som är fel är förhöjda muskelvärden. Han har fått penselin och verkade första dagarna svara på behandlingen då han haltade mindre. Idag är han dock mer halt igen (gått på pencelin + smärtstillande i 6 dagar).  Har givetvis ringt vetrinären igen men de vet inte vad det kan vara. 

Någon som varit med om något liknande eller vet vad detta kan vara? 

Mycket tacksam för svar!

Anmäl
2017-06-14 20:47 #1 av: Cassandra.B

Kan tillägga att katten endast är 7 månader gammal 

Anmäl
2017-06-15 17:49 #2 av: Uppkatten

Har han vaccinerats nyligen? Biverkningar vid vaccinering kan ju vara trötthet, feber, hälta och aptitförlust i enstaka fall...? Men det borde väl veterinärerna ha tänkt på i så fall...? "Förhöjda muskelvärden" är en term som jag inte känner till.

Anmäl
2017-06-15 20:28 #3 av: MonicaLagerquist

Höga muskelvärden kan katten få om den är uttorkad.

S*Blå Katten Cornish Rex & La Perm uppfödning.

Alla katter har ett livsvärde,men alla katter har inte ett avelsvärde.

www.blåkatten.se

Anmäl
2017-06-16 11:21 #4 av: Katthemsmatten

#3 Fråga: borde inte en veterinär upptäcka det och sätta in i.v. behandling för att vätska upp katten? Låter ju inte som om det gjorts. (Eller så har TS inte nämnt det.)

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.