02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Furminator till Ragdoll

2017-05-23 12:29 #0 av: ellenkantarell

Någon som har testat Furminatorn till silkig päls utan underull? Furminator ska ju tydligen vara mest effektiv på lös underull... Har en dam hemma som, tyvärr alla innekatter, fäller ungefär konstant... Testat diverse olika verktyg såsom kardor och borstar, men så fort man lägger ner borsten och drar handen över ryggen på henne så yr pälsen igenStorgråter Pälsen är ju väldigt fin, så den flyger runt i luften... 

Furminatorn kostar ju några kronor, så det är ju ingenting man köper hem om man inte är säker på att det fungerar... 

Ännu en fråga, är det någon som har testat Espree Simple Shed Treatment/Schampo? Något att ha, eller onödigt? 

Anmäl
2017-05-23 13:06 #1 av: Pia-69

Det finns en Kopia på Furminator på Biltema! Är lite billigare kanske än orginalet? Glad

http://www.biltema.se/sv/Fritid/Husdjur-tillbehor/Hund/Palskam-2000031829/

Anmäl
2017-05-23 14:13 #2 av: Belzebubble

Vad jag vet ska inte furminator användas på Ragdolls på grund av att de saknar underull för då skadar man pälsen, den blir liksom "avskuren".  

Sen så kan jag säga att furminator är ok, men den skapar inte mirakel. Jag kan få bort en hel del päls från vår katt men spelar ingen roll hur länge jag sitter och borstar, han fortsätter fälla så fort jag lägger undan borsten. Det tar aldrig slut. ;) 

Anmäl
2017-05-23 23:32 #3 av: Em_

Vi har furmninator till våra ragdolls. De har olika pälstyp men den funkar på båda. Tycker det blir stor skillnad på möbler och mängden dammråttor om man använder den någon gång varje/varannan vecka, speciellt nu på våren. Är riktigt nöjd med den. Min upplevelse är att den lösa pälsen lossnar först, men borstar man för länge på samma ställe börjar den skära av strån. Vet inte vad utställare tycker om den, men den duger utmärkt till att hålla efter "sällskapspälsar".

Anmäl
2017-05-29 20:36 #4 av: Lagavulin

Furminator på Ragdolls låter som overkill för mig

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.