00 - Allmänt kattprat

Vaccination

2017-04-04 16:52 #0 av: bellann46

Hej!

Tänkte ställa en fråga till er först, men kommer nog ringa veterinären för rådgivning också. Det är dags för första årliga påfyllnadssprutan av vaccin nu men jag vet ej om min katt bör ta det. Hon har visat lite tecken på kattsnuva under 2016 (lite flöde i nosen och nyser en del) och tester gjordes men det va inte kattsnuva orsakat av bakterier i alla fall.  Man kommer aldrig veta om det är en virusversion (vad veterinären sa). Men samtidigt kan det lika gärna va normalt nosflöde och nysningar pga av t.ex ett hårstrå i nosen. 

Om det är så att det är kattsnuva hon har kan man vaccinera då? Eller blir det bara värre av det? Vill inte riskera att hon skulle bli väldigt sjuk och behöva medicin. Hon har ju sin grundvaccination helt klar.

Tack på förhand!

Anmäl
2017-04-05 13:50 #1 av: nypisnina

Hon behöver vara frisk för att bli vaccinerad. Min katt hade en förkylning som jag fick vänta ut innan han fick sin årliga vaccination.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.