02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Varning för kattgodis torkad kyckling från kina

2017-03-10 18:42 #0 av: MissanTissan

Plankar rakt av:

"En vän tillika veterinär delade idag på facebook, tänkte att det kan vara aktuellt för oss hundfolk på buke också. Verkar vara trovärdiga källor! Det är Östersunds Djursjukhus som skrivit inlägget. Enligt min vän handlar det alltså om belöningsgodis producerat i Asien, troligen ett nytt fall av att de behandlar "köttet" med farliga kemikalier."

Det här är lilla Vilda som är hos oss nu. Vi skriver om henne för att varna er alla hundägare därute för torkade kycklingsnacks. Vildas passion för dessa snacks är nämligen troligtvis orsaken till att hon nu är sjuk, hon är den tredje hunden hos oss som på kort tid drabbats av det sk. Fanconi's syndrom. Symptomen hos Vilda och de andra hundarna med detta syndrom har varit trötthet, dålig aptit, kräkningar, ökad törst och dricklust. Urinprover visar ökar höga halter av socker och varierande mängd proteiner. På blodproverna ser vi elektrolytrubbningar i form av låga nivåer av bikarbonat, kalium, kalk och fosfat. Allt detta beror på ett läckage av dessa ämnen över njurarna och ut i urinen. Behandlingen består i, förutom att avstå från den torkade kycklingen, att återställa balansen av de ämnen som kroppen har brist på. I Vildas fall består det av en rad olika kosttillskott, som ni kan se på bilden. Nu håller vi tummarna för att Vilda repar sig snabbt så att hon får åka hem snart!

Fallrapporter som publicerats i ämnet (klicka på länkarna för att komma till artiklarna):
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25497565
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26893338
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26062568
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25966748
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25497565 

http://www.bukefalos.com/threads/varning-for-hundgodis-av-torkad-kyckling-fran-kina.1426948/

Hälsningar, Missan och djuren! Hjärta

Sajtvärd för Border Collie iFokus

Anmäl
2017-03-10 20:03 #1 av: burmamys

Fy så otäckt! En snabb koll visar att det kommit larmrapporter om hundar som blivit sjuka av kycklinggodis som producerats i Kina sedan 2007. Dessa godis innehåller diverse tillsatser, och tydligen i skadliga mängder.

Om du ger godis, ge helst sådant som endast innehåller frystorkat kött, ingenting annat.

Eller ge katten färska kycklinghjärtan. Om katten inte gillar färskt kött kan du skiva och torka kycklinghjärtan i ugnen, det blir ett billigt godis som dessutom håller bra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.