00 - Allmänt kattprat

Leksak i matskål

2017-02-09 13:04 #0 av: Bästakompis

Är det någon som vet varför katter lägger en leksak i sin matskål ibland?? För att leksaken är ett "byte" som ska sparas bland de andra resurserna? För att katten leker att saken är mat? För att katten går med leksaken i munnen och kommer på att den är hungrig, öppnar munnen för att äta och så hamnar grejen där...?

Här hemma är det Bobos älskade bollar som brukar hamna i matskålen då och då.

Anmäl
2017-02-09 13:52 #1 av: Björksätter

Vet inte varför men jag har haft en katt som regelbundet badade sina leksaksmöss i vattenskålen. Fattade aldrig varför men hon ville väl ha ren mat :)

Anmäl
2017-02-09 14:06 #2 av: Carmarino

Det har hänt att jag har hittat leksaker i vattenskålen, men jag har aldrig sett hur de kommit dit. Så jag vet inte om det var medvetet eller om de hamnade där av misstag.Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-09 16:38 #3 av: Sandi92

Jag har en dam här hemma som ofta lägger leksakerna i vattenskålen/fontänen. Det är ganska irriterande för vattnet blir smutsigt. Ibland lägger hon leksaker i mina skor också, men det gör inget, ser bara gulligt ut. Skrattar Matskålen brukar hon aldrig lägga något i dock. Vår andra katt lägger aldrig leksaker på konstiga ställen.

Anmäl
2017-02-09 22:36 #4 av: OberonsMatte

Min Ruben lägger nästan alltid färdiglekta leksaker i mat- eller vattenskålen och lämnar dem där. Eftersom jag har studerat honom vet jag att det är ett väldigt medvetet val han gör efter en stunds jakt och lek. Vattenskålen står dessutom uppe på matbordet, så leksaker råkar inte bara hamna där.

Jag tror att han lämnar sina byten där eftersom både mat- och vattenskålen representerar något centralt i hans kärnrevir. Det som finns där är hans även om han själv inte är där för tillfället.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.