02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Katten tappar päls

2017-01-09 23:26 #0 av: Belzebubble

Hej! 

Jag undrar lite kring katters fällningsperioder? Jag har en långhårig huskatt som helt plötsligt känns väldigt "naken". Hans päls har blivit väldigt tunn och det märks tydligt när jag borstar honom att det är inte lika mycket päls som "lossnar".  Men det skiftade verkligen på någon vecka bara. 

Anmäl
2017-01-10 07:45 #1 av: Uppkatten

Min semilånghåriga huskatt sätter massor av päls under sommaren när det är som varmast. Sedan i oktober när elementen sätts på så börjar hon fälla, massor. Det är hennes huvudsakliga fällningsperiod. Så här års ser hon ganska trist ut i pälsen (har då ingen halskrage, är elektrisk, har tunnare svans o s v). Den stora fördelen är att hon inte får tovor så här års, och jag tror att hon trivs mycket bättre i den kortare pälsen.

Anmäl
2017-01-10 09:09 #2 av: Belzebubble

Ja, jag tänkte att om katten får "vinterpäls" så är innekatten väldigt förvirrad för den lever ju i 20 grader året om. Då kanske perioderna kommer oregelbundet. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.