06 - Kattstatus & Djurskyddsfrågor

Min älskade kisse Bumi har tappat päls på magen

2017-01-07 19:47 #0 av: Brigitta

Hej, min älskade kisse tappar päls på magen, innekatt, överviktigt, kastrerad, 3,5 år (även om han äter mindre än vad som rekommenderas för att gå ner i vikt). Han verkar lycklig, som alltid. Har fått kortisontabletter av veterinären men det hjälper inte. Han äter just nu Hills Metabolic enbart. Bifogar foto före och efter. Han kliar sig inte men slickar magen... Veterinären verkar inte ha koll. Någon som vet, râd snälla!!! Tusen tack på förhand! /Bumi och Bri

Anmäl
2017-01-07 21:32 #1 av: Uppkatten

På katthemmet har vi ibland katter som slickar bort päls på magen (stressreaktion). Många gånger verkar katterna inte särskilt stressade, men stressreduktion, ökad stimulans + Feliway/Zylkene är sådant man kan testa. Vet inte om din katt kan ha nytta av något sådant...?

Anmäl
2017-01-07 23:15 #2 av: Björksätter

Har ni kollat urinsten? Många katter slickar sig där de har ont och när de har urinsten slickar de sig på magen. Vår omplaceringskatt slickade magen bar och det visade sig att han hade urinsten. Behövs ett ultraljud av blåsan för att se det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.