04 - Tillbehör & Utrustning

Vilken vattenfontän?

2016-12-23 10:06 #0 av: lunakees

Vilken vattenfontän tror ni blir bäst av dessa tre?

https://animail.se/vattenfontan-pet-mate.html 

http://www.supercat.se/vattenfontaner/drinkwell-vattenfontan/drinkwell-360-vattenfontan.html 

http://www.supercat.se/vattenfontaner/lucky-kitty-vit-keramik-vattenfontan.html?gclid=CN7qmYD5idECFSezcgodjN8CMQ  

Vilken tror ni blir lättast att rengöra och vilken stimulerar till mer drickande? Ni som också har en vattenfontän - vilken har ni? Glad God Jul !

Anmäl
2016-12-23 14:27 #1 av: Wony

Vi har en PetMate/CatMate, den stimulerar i alla fall våra katter att dricka, däremot kan den vara lite pillrig att rengöra. Men vi köpte vår på zooplus där även utbytesfiltren är mycket billigare än många andra djuraffärer. 

För priset är det definitivt bra kvalitet, men plast är lite svårare att göra rent bra än keramik. 

Anmäl
2016-12-23 15:26 #2 av: Likesugar

Vi har lucky Kitty till våra tre, supernöjda. Lätt att rengöra och kan maskindiskas. Plus är också att den är i keramik då en av våra katter fick svarthaka av den förra fontänen i plast.

Anmäl
2016-12-23 16:18 #3 av: Dimocarpus

Vi använder också keramik fontänen. Ibland vill de stå på den å dricka. Som från ett vattenfall.
Lätt att rengöra men om jag ska peta på nåt fel så finns det bara ett. Lite tungt att bära men annars inga problem alls. Mina djur älskar det. :)

The goal with freedom of speech is not to convince others to think like you, the goal is to spread the message so that people can decide what's right.

Anmäl
2016-12-25 18:35 #4 av: [helga21]

Har också Lucky Kitty som jag diskar i maskinen. Den är jättebra och låter nästan inte alls.

Anmäl
2017-07-10 22:39 #5 av: lunakees

Men gud vad otrevlig jag är som inte svarat!!! Totalglömde av denna tråd mitt i allt i vintras (vi var upptagna med vår valp etc.)! TACK för tips! =) Har inte förmått mig att köpa fontän än. Är det mycket bättre med fontän än vanlig vattenskål? Finns det liksom studier som visar det? Vill ju det bästa för mina missar men om det egentligen inte spelar så stor roll kanske jag skippar...

Anmäl
2017-07-10 22:42 #6 av: KarateZingo

Jag skulle valt den 3:de, den ser ju mest ut som en vanlig skål

Anmäl
2017-07-10 22:44 #7 av: lunakees

Jaa, kanske! Dock är det ju inte så mycket vatten i? Utan då är det bara strålen de dricker ur? + slickar på det lilla som rinner...

Anmäl
2017-07-11 07:59 #8 av: [RagdollGbg]1

Ser att det är en gammal tråd men hoppar in ändå.
Vi har provat 4 olika (2 i plast och 2 i keramik).
Tyckte som ovanstående att de i plast var svåra att rengöra plus att en av mina katter får svarthaka av plast så de fontänerna är i soporna sedan länge.
Efter de i plast köpte vi en sån i länk 3 som ser ut som en pissoar. Den hade kunnat få vara kvar längre hemma hos oss om det inte var pga hur den är konstruerad; OM det blir strömavbrott blir allt vatten under själva "pissoarlocket".
I de andra fontänerna blir det en liten pool med stillastående vatten OM det blir strömavbrott, men "pissoaren" gömmer allt.
Vi har även provat en liknande den i länk 2 (vår hette drinkwell avalon keramik). Den var bäst av de vi provat. Enkel att rengöra och mina katter drack både från ovanskålen och nere. Minns inte varför vi gav upp den..

Anmäl
2017-07-11 11:48 #9 av: lunakees

#8 Tack för tips! :) Tycker du de drack mer när det fanns en fontän? Hur ofta ska man rengöra och hur ofta ska man byta vatten? Känns lite meckigt om man ska fylla på nytt vatten varje dag när det finns ett filter liksom

Anmäl
2017-07-11 14:37 #10 av: [RagdollGbg]1

Svårt att säga om de drack mer från fontänerna än från en vanlig skål. Det var idén om att de skulle ha bra vatten utan att jag skulle behöva beblanda mig allt för mkt som gjorde att vi testade. Lathet helt enkelt.

Tror de flesta fontäner rymmer 2L så du behöver inte fylla på vatten varje dag. Jag fyllde på var 3e kanske och rengjorde var 10e-14e dag.
Det jag störde mig mest på var alla reningstillbehör som behövdes byta ca var 10-14e dag för oss. Det är kanske individuellt hur ofta man byter (filter + plastslang när vi hade drinkwell avalon), men jag tyckte att det drog iväg prismässigt.
För oss blev det enklare med en skål. Plus att jag vattnar mina bortskämda killar. De går in i duschen, skriker och jag startar duschkranen. Vi är speciella, haha.

Anmäl
2017-07-11 20:41 #11 av: Splatter

Har också en Lucky Kitty till mina två grabbar. Lätt att diska, både i diskmaskin och för hand. Dock väldigt tung, och om man har långhåriga katter så behöver man byta pump tillslut för det fastnar för mycket hår i den (jag gillade aldrig filtret för hur ska man få den riktigt ren och så slängde jag den efter ett tag och köpte aldrig nytt). Bytte pumpen efter ca 2 år. Skönt att slippa köpa en helt ny fontän iallafall!

De drack aldrig ur vattenskålen och den ene fick tillslut för sig att lyfta sin mat och dumpa den i vattenskålen när vi ställer fram för att Lucky Kittyn är i disken... (Varför din lille jävel :P ) Så det blev helt enkelt ohygieniskt att ha vattenskål överhuvudtaget. 

Anmäl
2017-07-12 00:07 #12 av: lunakees

#10 Hahaha guuud var kul! :D Och så underbara de är! Verkligen superfina. 

#11 Oj, ratade de vatten i vattenskål helt? Det gör inte mina som tur är. Har just nu en stor vattenskål på golvet (där hunden också dricker ur) i köket, en medelstor vattenskål i vardagsrummet och sen en liten vattenskål på köksbänken. Min förhoppning är att ju mer vattenställen, desto mer triggas drickandet igång... Men jag vet inte...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.