02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

rött bajs?!

2016-12-21 17:24 #0 av: Missy97

Min katt bajsade nyss i lådan och bajset är färgat rött! Alltså hela korven är ljusröd. Jag var inne på dollarstore för två veckor sen, så jag köpte bara torrfodret "kitekat". Hon gillar inte den så mycket märkte jag eftersom hon inte äter så mycket som hon brukar. Det är mycket mat kvar och jag ville helst inte slänga det. Inatt började hon gapa och kunde inte komma till ro så kl 3 på natten så var det bara att gå upp. Hon brukar alltid sova med mig hela natten annars. Jag vet inte om hon har ont i magen och jag vet inte varför bajset är rött. Kan det bara vara att byta torrfoder eller är det något annat?

Anmäl
2016-12-21 17:28 #1 av: Hera

Jag hade kontaktat veterinär.  Hon verkar ha ont och det röda kan vara blod.

Anmäl
2016-12-21 17:31 #2 av: Maria

Röd avföring är alltid oroväckande så jag hade också kontaktat veterinär.

/Maria

 

Anmäl
2016-12-21 17:36 #3 av: Calcifer

Ljusrött hade jag kontaktat veterinär för, men hur noga har du kollat bajset? Kanske låter äckligt, men ibland får man gå "all in". Jag grävde igenom kattkräks en gång för att vara säker på om det var blodblandat eller om det var ljuset/golvet/maten/nåt annat. Inte roligt men visade i mitt fall att det inte var blod så kan ju vara en idé. Men ring gärna veterinär också.

"Help me Obi Juan whoever the fuck you are. You're my only ho."
- Carrie Fisher, Rest In Peace


Anmäl
2016-12-21 18:50 #4 av: Imasy

Tror problemet ligger i fodret, mycket konstiga färger i kulorna. Byt foder, hon behöver äta och bajset får rätt färg :-)

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2016-12-23 17:04 #5 av: UlrikaD

Om du bytt foder rakt av från ett som hon är van vid till ett annat kan hon ju fått ont i magen. Mår hon dåligt av fodret äter hon också mindre av det. Har hon t.ex ätit ett spannmålsfritt foder och bytt rakt av till kitekat då borde hon må dåligt då kitekat har en ganska dålig innehållsförteckning. Sen som någon skrivit innan så består torrfodret av bitar i massa klara färger som kan visa sig i bajset. Men en katt som blir dålig kan också få blod i avföringen. Du får ha hennes allmänna tillstånd som riktlinje men ibland kan det också vara skönt att åka in och vara helt säker på att allt är ok.
Sen kan det väl vara en bra idé att skippa att köpa kattmat på Dollarstore och satsa på ett med ett bra innehåll istället.
Hoppas kissen kryar på sig snabbt nu så hon kan jaga julgranskulor tillsammans med resten av Sveriges katter!😉

Anmäl
2016-12-23 22:40 #6 av: Wellcraft

Kan vara färgämnen i fodret som är boven

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl