02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Min katt tuggar sönder sig, Jag behöver hjälp!

2016-11-30 15:28 #0 av: fiiiapiiia

vill varna för bilder i detta inlägg som kanske är inte så fina

Jag har en han katt som tuggar sönder sig.

Wilgot är lite mer än 8 år nu och detta beteendet började efter ett halv år, jag och min pojkvän skulle flytta ihop. jag flyttade med mina djur 140 mil.

Men som sagt efter ett halvår som vi började märka att han slickar sig väldigt mycket vid svansroten och vi ringde veterinären och dom hade inte tid fören efter ett par veckor och vi tänkte inte mer med det.  Men så efter några dagar upptäckte vi han var jätte torr (och detta har vi på pekat till veterinären flera gånger om att han är jätte torr) och de var som en stor kaka av skorpa han hade på svansroten men vi åkte till Veterinären och dom kollade på han och sa att de var ju inte bra han behöver antibiotika och kortison kur.

Men de hjälpte inte då sa veterinären att han kanske är deprimerad för att han har flyttat så han har fått antidepressiva och massa andra tabletter.

Men de hjälpte inte.

Jag har sagt till dom vad kostar det att ta han till en hudspecialist och dom säger de kostar mycket (då inte Wilgot är försäkrad) Istället har dom proppat han med mediciner som inte hjälper bytt foder som inte hjälper, gå med tratt som inte hjälper för alltid någon stans kommer han åt sig.

Jag har tänkt många gånger att nu får de vara bra, nu får han somna in men så svarar han på en behandling och sen faller han tillbaka.

Han har fått atopika men tycker inte riktigt att de har hjälpt heller utan hjälper ett tag men sen går de tillbaka igen. Han har blivit behandlad av rävskabb också.

Wilgot är en bondkatt han är kastrerad
 8 år och är väldigt underbar i alla sätt men jag börjar tappa hoppet på han.

I 2 år har han haft till och från detta men nu är de värre sen i  somras han har knappt någon päls och kliar sig hela tiden. Han är jätte torr hud och försökt smörjt han men allt möjligt mjukgörande och badat han men veterinären tar mig tyvärr inte allvarlig ( måste på peka att vi har gått till flera olika veterinärer )

Men de skratt retande är de att vi var hos veterinären  för några dagar sedan och då sa hon att vi måste skicka han till en specials så jag skriver en remis. Efter två år så nu skriver dom en remis vafan är detta har gnällt på dom i två år och nu när hoppet kanske är ute med han så skickar dom han till en specialist. Men veterinären tyckte igen att han ska äta antibiotika i flera månader och kortison.  Allt är ju så att dom andra katterna eller hunden har inga konstigheter de är bar Wilgot.

Är de någon som kan ha en aning om vad han lider av. Eller någon som har liknade symtom?

Jag vill inte ha på hoppning av att jag behandlat han illa och så för de gör jag inte. Han är mitt allt men hoppet börjar ta slut att han kommer bli bra igen. Så detta är mer för om andra som kanske har haft  liknade symtom som kan hjälpa han att bli frisk. För tydligen vet ju inte veterinära som jag har varit hos vad de är för fel på han.

Mvh Wilgot och hans oroliga matte

(förlåt om de är lite rörigt inlägget)

Lägger ut bilder från när han inte var sjuk tills idag. man ser att sista bilder vid svansroten är där allt började.

Anmäl
2016-11-30 15:35 #1 av: Halvdansken

Har du behandlat mot loppor?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-11-30 15:52 #2 av: vendelay

Stackars lilla vännen. Jag tycker att det låter som att du gjort allt och lite till för Wilgot. Jag har inga tips men vill bara önska er lycka till och skicka varma krama åt ert håll. Hjärta

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-30 16:31 #3 av: micki78

Stackars liten, va hemskt!

Jag känner igen det där, för 20 år sen hade vi en schäferhund som började bita sig själv på låret, han bet sig själv så det blev stora sår och pälsen försvann. Han låg alltid och bet sig själv, hela tiden. Pappa gick till veterinären med honom som sa att det var bakterier. Vi hade 2 schäfrar, men bara han var drabbad. Veterinären rekommenderade regelbunden tvättning/baddning morgon och kväll med det bakteriedödande medlet Jodopax, Efter ett tag blev det bättre, han slutade bita på sig själv och pälsen började växa ut igen. Han fick ha tratten på sig när han var obevakad under den tiden, tills pälsen börjat växa ut igen. Jodopaxen hjälpte verkligen. Nu vet inte jag om det är samma för din katt, men det är värt ett försök då jag tycker symptomen verkar likadana. Jodopax finns att köpa på apoteket.

Anmäl
2016-11-30 17:29 #4 av: Rimmenstrand

Hur kommer det sig att du inte försäkrat katten?

Anmäl
2016-11-30 17:59 #5 av: fiiiapiiia

Hej.

Jag har behandlat han för loppor och dom har kollat i mikroskop tagit prover på han men inget fel hittat.

Det ska jag kolla Micki78 allt är ju värt att försöka bara hoppas att han vänjer sig med att bada.

Jo det är så här Rimmenstrand när jag skaffade mamman till Wilgot så gick det inte att försäkra bondkatter och samma med hans halv syster så jag glömde bort att kolla det när han föddes men när jag kollade var det redan försent. 

Anmäl
2016-11-30 18:10 #6 av: micki78

#5.

Nej du ska inte bada honom utan häll Jodopax på en bomullstuss och badda försiktigt, men rikligt på såren och överallt där pälsen fattas. Morgon och kväll, du måste nog hålla på så minst 10 dagar innan du ser en bättring.

Anmäl
2016-11-30 18:21 #7 av: Emmaboy

Oj vad jobbigt det måste vara :/.
Du skriver att ni provat behandlingar som inte hjälpt. Vilka undersökningar har veterinären gjort? Röntgat? Kan ju även vara rent psykiskt utifrån att du skriver att det uppstod i samband med flytt. Kan du komma på nåt annat som kan ha förändrats exempelvis hans relation till andra människor och djur, aktiviteter?

Anmäl
2016-11-30 18:30 #8 av: fiiiapiiia

Då fattar jag micki78

Emmaboy vi har röntgat och undersökt han. Nu väntar vi ju på en hud veterinär specialist som ska kolla på han och ta hud prover. men vi har tagit prover två gånger  kollat för skabb och loppor. Dom tror också att de kunde vara psykiskt men detta kom rätt så sent efter vi flyttade så dom tror ändå att de inte är det. Han har alltid varit den social katten men nu lite tillbaka dragen för han tror att han ska få medicin hela tiden.

Anmäl
2016-11-30 18:39 #9 av: Emmaboy

Okej tänkte om det kunde va något invärtes men då är det alltså kollat.
Vad tråkigt att han har blivit tillbakadragen :/. När min förra katt fick tabletter bakade jag in dem i en liten bit smör kanske kan va nåt. Gott o tabletten slank ner lättare :). Enda jag kan tänka på annars är om det går att trötta ut han ordentlig så han slutar genom lek men det har du säkert provat. Hoppas att hudspecialisten kan hjälpa!

Anmäl
2016-11-30 18:50 #10 av: [helga21]

Har du fått någon antibiotika då det kan var analsäckarna som spökar och han kanske har problem med urinblåsan pga det? Metacam verkar smärtstillande så det borde han få också.

Anmäl
2016-11-30 19:23 #11 av: kalindas

Kolla så inte urinblåsan är inflammerad. Detta syns oftast bara genom ultraljud och att väggen då är lite förtjockad. Det kan då hjälpa med Metacam och enbart ge burkmat plus extra vätska. 
Dyker ofta upp i samband med stress...
Min Saga hade det och ryckte päls från sin rygg, jag förstod aldrig vad som var fel förrän hon sprang väldigt mycket på lådan och jag såg det var blod. Ledsen
Hon dolde det väl...
Så springer han mycket på lådan eller om ni ser att kisset är koncentrerat. Värt att kolla upp!
Hoppas det löser sig för honom!

/Elisa

Anmäl
2016-11-30 19:31 #12 av: fiiiapiiia

De ska jag kanske testa att ge han med tabletter men då han var under utredning för foderallegi så gick inte det att ge han något än bara sitt foder.  Leka försöker jag göra med han och försöker få han mer social igen :)

Antibiotika går han på nu och kortison. Han har nog fått metacam också men funkade ej .

Anmäl
2016-11-30 21:12 #13 av: Pia-69

Har du hört talas om Emelie Cajsdotter?
Hon kommer hem till en av mina vänner den 6 december. Och ska titta på en av hennes katter som har bekymmer med tänderna.
Vet ej hur långt hon kan åka till sina "patienter" men hade jag vart som du hade jag kontaktat henne!
http://naturalhorsemanship.ifokus.se/discussions/4d7132adb9cb46221d049aae-emelie-cajsdotter
Här är en länk där du hittar hennes telefon. Nr, du kan även googla hennes namn, hon bor i Bullaren i Bohuslän och det finns en del att läsa om henne på nätet!
Hoppas det löser sig, lycka till!

Cats are like Potato Chips, You can't just have one!
Anmäl
2016-11-30 21:54 #14 av: [helga21]

Kontakta en kattbeteenderådgivare. Ex Susanne Hellman Holmström.

Anmäl
2016-11-30 22:23 #15 av: Emmaboy

#13 oj lät lite konstigt när det handlade om tandproblem men jag gissar att din vän varit hos veterinären och gjort alla undersökningar. Förstår helt klart om man vill prova en djurpratare när inget annat hjälper!

Ts: Vet inte hur mkt utländska sidor du kollat men hittade den här där det bland annat står om nåt som heter feline hyperesthesia syndrome som kan göra att katten biter sig i svansen https://www.cuteness.com/article/remedy-cat-chewing-its-tail. Såg också att Jackson galaxy haft ett avsnitt med en sådan katt. Kännetecknande verkar vara att katten får ryckningar i pälsen vid beröring.

Anmäl
2016-12-01 00:09 #16 av: annzoo

Be att få komma till en hudspecialist. I kontakt med veterinären bokade de in oss direkt till en hudspeciallist då de var bortkastade pengar att gå till en vanlig veterinär som ej har kunskap. Min ena katt har blivit kal pga att slicka bort päls.

be hudspeciallist utesluta svamp, ringorm mm
ta blodprov att se hur inre organ mår
foderallergi
är analsäckarna kollade?
Dessa saker kan en katt börja klia sig

vilket foder ger du?

Anmäl
2016-12-01 10:30 #17 av: Silvestris

Det behöver inte nödvändigtvis vara hudproblem. Smärta kan få katter att börja slicka/tugga på huden. Artros, HD, urinvägsproblem mm. kan yttra sig genom att katten börjar slicka sig baktill. Katten måste därför inte bara utredas för hudproblem utan även kollas för smärta.

Anmäl
2016-12-01 13:49 #18 av: fiiiapiiia

Tand problem är det inte urininfektion är det inte analsäckarna är det inte har kollat allt detta. blodprov togs i början av hösten och då såg dom bra ut. Vi väntar på hudspecialist remis. Röntgen bilde har tagis och och inget att på peka där. vi har gjort allt men ändå vet inte vetrinärena vad det är.  Ringorm är väl smittande? i såfall skulle resten av djur få det.

Foder allergi har han varit i utredning på men då jag ser ingen bättring på det men vi fortsätter med allergi foder. han äter nu

Purina Veterinary Diets - HA

då han slutade äta royal och tål inte hills. Han älskar det fodert och vill inte byta då han äter det annars har han matvägrat. Andra foder för han tror det är medicin i det. 

När han fick medicinen Atopica så  slutade han äta och gick ner över 2 kg på två veckor och då tog vi bort medicner och gav han massa gott foder för att öka i vikt och de har han gjort så nu går han på

Purina Veterinary Diets - HA

för han äter det och sen väger han nu 4 kg annars i början av sommaren lågan på 2 kg . för han har matvägrat.

Kattbeetende personer har vi inte kontaktad då jag tror inte det är psykiskt han är allergisk mot något för han är super torr man kan inte tro att han är så torr men de är han hans hud spricker så fort han kommer åt något. Och de har jag på pekat till veterinären redan från dag ett  men inget har hjälpt . har sökt något för mjukgör huden men allt är att duscha han typ och de hatar han och alla sår han har hinner aldrig att läka om jag ska duscha upp till fyra gånger per dag och jag tror aldrig att de är bra att duscha en katt  eller något djur så mycket.

Anmäl
2016-12-01 18:21 #19 av: Pia-69

Jag skulle inte utesluta psykiska problem i detta fallet, både djur och människor kan få Fysiska problem av psykiska bekymmer, och du säger själv att du o dina djur har flyttat 140 mil. Det måste ju vara en stor omställning för din katt, är det en katt som brukar/brukade vara ute innan ni flyttade, kanske saknar han någon eller något där ni bodde förut? Kanske är han deprimerad?
Angående "djurpratare" så finns det naturligtvis oseriösa sådana, men just Emelie har varit hos två av mina vänner som har hästar och hundar och de har fått hjälp att förstå sina djur och varför de beter sig på ett särskilt sätt! Jag skulle vilja påstå att det är värt ett försök.

Cats are like Potato Chips, You can't just have one!
Anmäl
2016-12-01 18:57 #20 av: PuffBuck

Feliway? Pröva skonsamt foder? Tänker kanske något slags färskfoder. Låter ju som att ni prövat det mesta, men det skadar ju inte att pröva vidare :) Förstår att det är otroligt tungt och håller tummarna för er!

Anmäl
2016-12-01 20:25 #21 av: fiiiapiiia

Han har alltid varit inne katt då han är rädd att vara ute.  jag bor i småland och de är ju en bit att hon ska åka hit. Men visst kan jag höra med henne och lite beror vad hon tar för ett besök.

feliway har vi redan. färskfoder spyr han av tyvärr.

tack för ert stöd och massa idéer. Jag hoppas att jag får remissen till hud specialisten så fort som möjligt.

Anmäl
2016-12-01 23:11 #22 av: PuffBuck

#21 Hoppas verkligen att det löser sig!

Anmäl
2016-12-02 00:21 #23 av: kalindas

Hoppas det löser sig. Men ultraljuda som sagt urinblåsan, för en inflammation syns inte i urinen. 

/Elisa

Anmäl
2016-12-02 07:30 #24 av: [helga21]

Skaffa en veterinär som förstår sig på katter. Satu Kärnu på Skogsbyklniken på Öland.

Anmäl
2016-12-05 17:13 #25 av: Björksätter

Vi har haft en katt som slickade bort pälsen på hela magen. Han var en omplacering och på bilden som är med så har vi haft honom två dagar. Då var pälsen kort på magen och den blev helt kal sen och på ett mycket större område än det var på bilden. Hittade tyvärr ingen bild i datorn på när han var som mest kal och det funkar inte att ladda upp från telefonen.

Det tog ett tag att reda ut problemen på honom. Stress var en del, men även smärta. Han hade urinsten visade det sig, som opererades bort. När vi lyckades bli av med inflammationen i blåsan efter operationen, tog ett tag då det var näst intill multiresistenta bakterier,  kvarstod ändå problemet. Vi kattanpassade hela huset med flera kattlådor, skilda platser för mat och vatten, flera vattenställen, klöspelare i många rum, många sovplatser av olika slag, feliwaydosor i två vägguttag, mycket stimulans i from av lek och gos. Han fick zylkene och mag-tarmbalans.  Vi kom fram till att han var foderintollerant och började ge honom ett köttslag enbart (barf) som han inte ätit förut. Älg blev det och det åt han i 8 veckor , han blev mycket bättre och pälsen började växa ut. Sen började vi försiktigt föra in nya köttslag, nöt, gris,  gick inte, lamm gick ett tag. Struts fungerade, så en lång period åt han bara älg och struts. Men sen började slickandet igen och tyvärr upptäcktes på återbesök hos vet att hans ena njure inte såg frisk ut. Vi skulle avvakta över sommaren för att se hur det utvecklades. Det gick åt fel håll och i slutet av sommaren fick han somna in.

Det här hjälper dig kanske inte men titta på de urinblåsa och njurar för de kan ställa till mycket problem. Och se till att få en veterinär som är duktig på ultraljud. Den första som undersökte vår katt missade 38 urinstenar som en annan vet såg en månad senare.

Hoppas du hittar felet på kissen, inte roligt när de så uppenbart inte mår bra.

Anmäl
2016-12-05 22:21 #26 av: Halvdansken

#25. Vår Jason slickade sig också på magen,  tills han blev helt kal, precis som din.  Vi var var hos veterinären som misstänkte loppor.  Blodproverna var inte alarmerande för en katt på ca 13 år (kom från ett katthem). Men tyvärr var det också njurproblem, och han avlivades efter 2 dygn på djursjukhuset några månader senare. Så slickandet kan mycket väl vara en "vägvisare" till var de har problem, och i slutet går det fort. Jag ska helt klart ha mer koll på sånt i fortsättningen.
Här kan man se lite på magen. Vi försökte också med olika foder osv. Hjälpte inte. 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-12-08 21:02 #27 av: fiiiapiiia

Tråkigt att höra detta mer era katter. Urinsten har vi inte kollat efter faktit men däremot njurar och andra prover så ser dom toppen bra ut tydligen så de är ju bra. än så länge väntar vi på remis till hudspecialist och under tiden går han med tratt. vi har fyra kattlådor över hela lägenheten klösträd lite vars stans plus hyllor där han kan vara högt upp. vatten och mat skål har han på ett ställe som han vill ha den på ( äter annars inte om jag flyttar den)  Som sagt så är han torr och huden kliar över allt man ser hur han njuter när man klappar han och han vill inte att man ska sluta.  och vi smörjer in han men mjukgörande och hoppas de hjälper. Feliway   har vi  i uttagen redan :) Jag bara hoppas att han blir bättre men jag får vänta och se vad hudspecialisten säger när vi ska dit .

Anmäl
2016-12-09 08:58 #28 av: kalindas

#27
Får hoppas ni hittar vad som är felet!
Meddela gärna här hur det går.

/Elisa

Anmäl
2016-12-09 12:09 #29 av: Sashhi

Jag har en kisse som har ett liknande problem. Han kliar sing kring halsen tills det börjar blöda, det går lite i omgångar. Det började med att han slog sig och fick ett litet sår på halsen och medan det läkte så kliade det väl så började han med beteendet att nästan maniskt klia sig. Vi har åkt till flera veterinärer och fått honom undersökt, både i huden, allergier, invärtes, m.m. Det konstaterades att han hade utvecklat ett tvångssyndrom. Det blev bättre nä vi stoppade in Feliway i uttaget och skaffade honom en kompis, men ibland får han fortfarande perioder då han kliar upp sig. 

Anmäl
2016-12-09 17:11 #30 av: fiiiapiiia

Självklart kommer jag uppdatera er hur det går :) 

Inatt vaknade jag av att någon av mina katter lekte och de visade sig att de var Wilgot jag har inte sett han leka på flera månader. Så jag vet att han är en kämpe så jag måste vara en kämpe (eller så försöker han vissa att han leker så att jag ska ta av tratten ;) )

Vänner har han både sin mamma och syster och en hundkompis. 

Anmäl
2017-01-16 11:35 #31 av: Halvdansken

Hur går det för honom? Har han blivit bättre?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-01-16 18:53 #32 av: fiiiapiiia

En liten uppdatering från lilla Wilgot.

Han har tyvärr inte blivit bättre utan snarare sämre efter varje dag som går känns de som så mina tankar snurrar runt nu om de är dags att avsluta hans lidande och låta han somna in. Men så fick jag ett samtal idag från hudspecialisten att vi får komma till henne på onsdag och då är de tyvärr sista chansen för han. Men jag tror att de är försent att rädda han jag tror de även om jag inte vill tror det. Storgråter  Ledsen

Men de kommer en uppdatering efter onsdag då vet jag bättre och hur de kommer att gå för han.

Just nu får han mycket kärlek och god mat bara för han är värd de bästa.

hittade lite bilder när han var 12 veckor och när han är 4 år Glad som tur har man massa bilder på han när han var frisk

Anmäl
2017-01-16 21:07 #33 av: Halvdansken

Vi håller tummarna, man vet ju aldrig. 
Så svåra beslut att ta, om det vill sig illa. Så svårt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-01-16 21:31 #34 av: vendelay

Så fin han är och vilken söt liten kattunge han var! Det är ett otroligt svårt beslut men det märks att du har kämpat oerhört för Wilgot och att du kommer göra det som är bäst för honom. Jag håller tummarna. Hjärta

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-16 23:04 #35 av: kalindas

Håller tummarna för honom!

/Elisa

Anmäl
2017-01-17 20:29 #36 av: fiiiapiiia

Tack för ert stöd det värmer verkligen.

Jag hoppas in i det sista men som sagt jag får de beslutet i morgon hur de blir.Hjärta

Anmäl
2017-01-18 16:48 #37 av: fiiiapiiia

Hej.

Idag fick Wilgot somna in.

Jag var hos hud veterinären idag och hon hade aldrig sett så illa han var. Hon sa att jag kan tyvärr inte göra något mer för han än att låta han somna in.

Hon misstänkte de var invärdes tumörer som gjorde att han var sådan  för han vqar väldigt hård runt buken och  knölar vid både ändtarmen och runt urinblåsan mm, (fattar dock att inte någon har känt de förut på han.) plus att han hade för hårdnad hud och misstänk att han hade vatten under huden.

Sen när han väl somnade in så kom de vatten ur näsan på han och då sa hon att han måste ha haft vatten i lungorna plus att de stärkte att han hade vatten under huden för de sipprade ut vatten ur ett sår han hade. 

Så han lider inte mer och han har det bra där han är men även om de är tufft så är jag ändå nöjd att hon kunde  iallafall säga som det var.

Men tack så jätte mycket för era tips, råd och stöttning.

Anmäl
2017-01-18 17:28 #38 av: PuffBuck

Jag beklagar och tycker att det var bra gjort att fullfölja ett tungt beslutBlommaKramas

Anmäl
2017-01-18 18:47 #39 av: kalindas

Hjärta Tror det var rätt beslut du gjorde för honom! Hjärta

May I go now?
Do you think the time is right?
May I say goodbye to pain filled days and endless lonely nights?
I’ve lived my life and done my best, an example tried to be.
So can I take that step beyond and set my spirit free?
I didn’t want to go at first,
I fought with all my might.

But something seems to draw me now to a warm and living light.
I want to go
I really do.
It’s difficult to stay.
But I will try as best I can to live just one more day.
To give you time to care for me and share your love and fears.
I know you’re sad and afraid,because I see your tears
I’ll not be far, I promise that, and hope you’ll always know
that my spirit will be close to you wherever you may go

Thank you so for loving me.
You know I love you too,
that’s why it’s hard to say goodbye and end this life with you.
So hold me now just one more time and let me hear you say,
because you care so much for me, you’ll let me go today

Written for a beloved pet & friend.by Susan A. Jackson

/Elisa

Anmäl
2017-01-18 19:26 #40 av: vendelay

Massor med kramar till dig. Det är ett så oerhört svårt beslut att ta men det var för hans bästa. Han kunde inte ha fått en mer hängiven och kärleksfull familj än den hos dig. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-01-18 19:47 #41 av: jollycox

Beklagar. Blomma Jag förlorade min ena katt i höstas och det är fruktansvärt att förlora en fyrbent vän men du får trösta dig med att han inte behöver lida mer.

Anmäl
2017-01-18 20:43 #42 av: Pia-69

Beklagar din sorg! Kramar till dig💔💔🐺.

Cats are like Potato Chips, You can't just have one!
Anmäl
2017-01-20 12:12 #43 av: nightingale

Hjärta

Anmäl
2017-01-20 12:14 #44 av: kattöga

KramasRegnbågeBlomma

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2017-01-26 11:30 #45 av: fiiiapiiia

Tack så mycket för ert stöd.

HjärtaKattGråter De kommer stunder då jag saknar han så jätte mycket men jag vet att han har det bra nu. De kommer och stunder de är overkligt att han är borta.  Men han är i mina tankar hela tiden min lilla Wilgot HjärtaKattHjärta

Men vill med detta säga tack så mycket  för ert stöd och detta blir mitt sista inlägg för denna tråden.

Tack och sköt om er där ute och ta vara på tiden men era älskande djur för man vet inte när det blir den sista HjärtaHjärtaKattHund

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.