04 - Tillbehör & Utrustning

Modkat - sand?

2016-11-30 13:00 #0 av: nightingale

Hej!

Någon som kan rekommendera vilken sand jag ska använda till min nyinförskaffade Modkat? :)

Har i dagsläget en peewee-låda så där är det pellets som gäller. 

Tack på förhand!

Anmäl
2016-11-30 14:49 #1 av: vendelay

Jag har "Ever Clean multiple cat" i vår ModKat. Brukar fylla upp med kanske 10-15 kg.

Vi älskar den, så himla bra! I början blev jag lite orolig för katterna gillade den lite FÖR mycket och gömde sig gärna i den för att skrämma den andra katten osv... Gapskrattar Tack och lov har de slutat med det nu, och nu används den bara till det den ska användas till. Mängden sand utanför lådan har minskat extremt löjligt mycket. Sista veckan med "vanlig låda" lät jag bli att dammsuga / sopa och så gjorde jag samma sak efter första veckan med ModKat:en för att jämföra mängden sand som hamnade utanför. Det var säkert mer än tre, fyra gånger så mycket sand från den "vanliga" lådan. Jag är mycket nöjd med den!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-30 17:06 #2 av: nightingale

#2 SÅ skönt o höra! Det är lite min förhoppning också med den nya lådan att få lite mindre sand på golvet! Tummen upp

Katterna är också stormförtjusta i själva lådan o ska gömma sig o hålla på (för att inte tala om kartongen den kom i...)Skämtar

Då ska jag prova ever clean multiple cat också. Klumpar den sig bra o så?

Hur ofta byter du sand helt o hållet? 

Peewee har funkat bra förutom att mina katter inte gräver så jättemkt, så jag får liksom försöka gräva runt i lådan för att de uppluckrade pelletsen ska lägga försvinna.. ;)

Anmäl
2016-11-30 17:11 #3 av: vendelay

Ja, jag tycker att den klumpar sig bra. Vi använder den för att det är samma märke som de hade på katthemmet de kom ifrån och vi har inte kommit oss för att byta. Sand dammar ju och är väldigt dåligt för miljön. Våra katter älskar dock att gräva och det får plats MYCKET sand i lådan så det är ett stort plus!

All klumpbildande sand ska ju fungera om det är tillräckligt med sand. Det brukar stå på sandpaketet, men ca 15-20 cm sand brukar de väl rekommendera tror jag.

Jag byter all sand en gång i månaden. Alla tycker olika om det, men jag skulle inte vilja sitta på en avtorkad toalett när jag vet att min sambo bajsat på ringen Skrattar Katter är ju väldigt renliga djur.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-30 17:12 #4 av: jollycox

Nu har jag inte modkat men rekommenderar växtbaserad sand som går att bränna/kompostera då kattsand gjord av betonitlera är en stor miljöbov. Själv använder jag soft cat (finns bara på zoo.se vad jag vet) och den är superbra. Klumpar bra och dammar verkligen inget(jag är känslig för damm).

Anmäl
2016-11-30 17:17 #5 av: vendelay

Ever Clean är ganska dyrt och jag kan nog inte påstå att jag tror att den sanden är mycket bättre än sånt som säljs i mataffärer. Jag har aldrig testat men känner folk som använder en hel drös med andra märken. Dammar tycker jag att alla gör ungefär lika mycket och jag tycker inte att sanden ska vara parfymerad. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-30 17:18 #6 av: vendelay

Bra tips av #4!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.