02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Skrämd av mattor.

2016-11-28 07:34 #0 av: Karusell

Igår tvättade vi våra två fluffiga fejk getskinnsmattor och hängde över några stolar för att lufttorka. Alla tre katter var framme och luktade noga på dem.
Ena katten gömde sig därefter nästan hela dagen under sängen och kom fram vid ett par tillfällen med svansen mellan benen och smög fram och tittade på mattorna igen, jätterädd!
Hon struntade i leksaker och blötmat.
När vi la tillbaka mattorna blev det något bättre men hon var fortsatt nervös hela kvällen för ljud osv. Tittade nervöst mot stolarna.
Någon med liknande erfarenhet?
Trodde hon att det var något annat djur?
Blir lite orolig att hon fortsätter vara rädd för stolarna/platsen där mattorna hängde.

Anmäl
2016-11-28 09:22 #1 av: Carmarino

#0 Tror att det går över när mattorna börjar lukta "som vanligt" igen.

För många år sedan hade jag två katter, varav den ena var en skyggis, och de var jättekompisar. En gång var jag tvungen att bada den andra katten och i över ett dygn efter det så fräste och morrade skyggisen på kompisen när han kom i närheten. Förmodligen för att han inte luktade som han brukade. Det gick över så snart han hade börjat lukta som vanligt igen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-11-29 16:59 #2 av: Karusell

#1 Tack för ditt svar! Det har blivit nästan som vanligt nu. Hon är lite mer lättskrämd för plötsliga ljud men ingen fara.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.