00 - Allmänt kattprat

Hane på foder

2016-11-12 22:55 #0 av: catsva

Hej,

Vi har i dagsläget en hankatt på snart 9 månader. Och vi kommer skaffa oss en till katt så han får en kompis.

Vi har varit i kontakt med en uppfödare som undrade om vi skulle kunna tänka oss vara fodervärd för en hane. Vi har läst lite om fodervärd för katt. Så jag tänkte kolla om det finns någon här som kanske varit/är fodervärd? Hade/har ni en hane eller hona? Hur har det fungerat? Vad är för- och nackdelarna?
Ni som varit fodervärd för en hane har ni haft problem med revirmarkering?

Tack för svar! 🐱

Anmäl
2016-11-13 08:06 #1 av: annzoo

är din andra katt fertil eller kastrerad?
Jag tror det är ganska olika beroende på ras om man får problem med tex revirmarkering. Tar du en hane på foder läs igenom kontraktet noga så att de finns en punkt om det blir problem med hanen och vilka åtgärder som sker.

Anmäl
2016-12-08 23:20 #2 av: catsva

Han är kastrerad i veckan eftersom det ska bli så enkelt som möjligt när nya missen kommer in i hemmet.

Vi har Maine Coon och vi har tänkt en till Maine Coon hane. Vi har pratat mycket med uppfödaren om just kontrakt och hur det ska hanteras om det blir problem. Hon är öppen för att man ska göra det så smidigt som möjligt om han börjar markera hemma eller skrika, att hon tar hand om honom tills man avlat klart (inom en rimlig tidsperiod) så vi kan få honom så fort som möjligt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.