00 - Allmänt kattprat

Hur aktiverar du din katt?

2016-09-23 16:51 #0 av: Herveaux

Vad brukar ni hitta på för att kissen eller kissarna ska få utlopp för energi och få mental stimulering?

Har drabbats av svår katt-sjuka (är kattlös sen ett par år) och får just nu inte nog av läsning om dessa underbara filurer. Kär

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2016-09-23 17:12 #1 av: micki78

Jag har 3st katter och dom två äldsta roar sig ganska bra själva, man märker att dom leker mindre ju äldre dom blir.  Men den yngsta vill leka hela tiden, han är en helig birma på 6år, (det är han på min profilbild) och han tar sig inte för att hitta på något själv utan han kommer till mig och jamar  när han vill leka. Så varje kväll oavsett om jag ser på film osv så får jag snällt gå upp och leka med honom. Jag kastar foliebollar som han jagar, jag har snören som jag leker med och så gillar han att bli jagad runt lägenheten, haha, jag har även byggt en koja till katterna som dom ofta leker i. Det är egentligen bara 2 stolar som jag lagt en stor filt över som dom kan gömma sig bakom.  Det är viktigt att katterna får aktivera sig och ibland tröttnar dom på leksakerna man har, så man får hela tiden förnya sig, hitta på nya leksaker och lekar.

Anmäl
2016-09-23 17:13 #2 av: PuffBuck

Har en huskatt på 2,5 år. Vi leker jagalekar och "slåss" och så får han titta på marsvin, jaga diverse föremål såsom studsbollar, papperstussar, plastkulor eller vad som helst man hittar för stunden. Har beställt en aktiveringsboll man ska lägga godis i och beställt klicker så det ska vi också börja medGlad

Anmäl
2016-09-23 17:23 #3 av: Herveaux

#1 Naw, vad mysigt med hemmabyggd koja! Jo jag läste att många katter tröttnar på sina leksaker så man kan få lägga undan dom en tid för att sen återinviga dom.
Eller vara kreativ.
Haha, vad roligt att kunna leka tafatt med katt (för tidigt för rimstuga...?)

#2 Ja klicker, älskar klicker!Tummen upp Låter lattjo med aktiveringsboll också.
Min hund har en sån kula som han gärna hivar runt i hela lilla lägenheten (varför putta när man kan kasta liksom...)

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2016-09-23 17:38 #4 av: Karusell

Vi har massor av kartonger i olika storlekar som de gillar att hoppa runt bakom och i och jaga varandra. Kul är att lägga i olika saker som de försöker få ut. Satt upp hyllor på en vägg som är till för katterna, där leker vi eller lägger saker som katterna hämtar ner. Laserpekaren har vi plockat fram efter en stunds paus och de jagar den över sängar, soffor och i kartongerna. Min äldsta katt gillar i princip bara snören, att jaga. Koppelutevistelse minst varje helg också!

Anmäl
2016-09-23 18:10 #5 av: Maria

Jag ska erkänna att vi inte leker så mycket med våra katter. De roar sig bra på egen hand och jagar varandra så tussarna ryker emellanåt.

De är dagligen ute i trädgården och fångar småkryp, jagar fjärilar och hämtar in grodorLipar

/Maria

 

Anmäl
2016-09-23 18:44 #6 av: PuffBuck

#3 Det är mest för att han fått för sig att vara i säcken med hö eller i marsvinsburen oavsett om man säger åt honom 1000 gånger. Han behöver nog använda hjärnan liteSkämtar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.