02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Blindhet

2016-07-26 21:39 #0 av: mli123

Jag har en huskatt, Lilly, på 9 år. I hennes liv har hon varit hyfsat frisk, nästan aldrig varit märkvärt dålig men varit matglad. Hennes ögon har dock varit lite rinnande i princip hela hennes liv. 

I februari 2015 så blev hon helt plötsligt dålig, hon ville varken äta eller dricka, ville mest sova. Vi tog henne till vetrinären där hon fick stanna några dagar och hon blev betydligt mycket bättre, men vetrinären hittade aldrig felet.  Efter det blev hon som vanligt tills slutet av 2015 och början av 2016 då hennes ögon började rinna mer och hon fick som väldigt mörkt snor som fastnade vid och på nosen. I mars 2015 så hände det två gånger att hon nyste blod så då ringde vi till vetrinären, men dem tyckte inte vi skulle åka in med henne eftersom hennes välmående var okej, vi skulle övervaka henne. Hon var fortfarande som vanligt efter det.

I april, 2016 så blev hon helt plötsligt blind, hennes pupiller fyllde hela ögonen och det såg ut som dem skulle explodera. Eftersom vi hittade henne ute på kvällen när det var så, så åkte vi till vetrinären morgonen därpå. Dem kollade i hennes ögon men tyckte inte att dem såg någonting konstigt. att näthinnan såg bra ut. Högtrycket var ok, samma med blodprov. Dem testade att skriva ut kortison till oss och att vi skulle prova och se hur det gick, en 3-veckorsbehandling. Hon reagerade otroligt snabbt på kortisonet och blev genast bättre, hon blev normal igen. Men efter några veckor igen så började hennes ögon knasa igen. Pupillerna blev i olika storlek, inte helt stora och fick en tid hos vetrinären några dagar efteråt. När vi hade våran tid så var hennes syn bra igen, det gick upp och ner dem dagarna. Några dagar efter det gick det bara utför (detta var i Juni). Hennes välmående började bli sämre och hon ville för det mesta bara sova, hände att hon kissade i sängen två gånger vilket hon aldrig gjort tidigare. Sen en morgon när jag släppte ut henne precis innan midsommar, så kom hon aldrig tillbaka. Efter 12 dagar hade några hittat henne 4km bort så då kom hon hem. Hon var totalt blind igen och vi åkte tillbaka till vetrinären där vi satte in kortison igen. Nu har det gått mer än 2 veckor och hennes välmående är bra igen men synen har inte förändrats märkvärt, Pupillerna har blivit lite mindre, that's it. 

Förlåt för långt inlägg! Jag har absolut ingen aning om vad som är felet på henne och jag är otroligt nyfiken på om det är någon här som haft liknande med deras katter eller vet något. Jag tycker personligen att vetrinären vi går till inte försöker deras bästa. Så jag hoppas någon här kan svara på vad felet kan vara. 

Anmäl
2016-07-26 22:06 #1 av: VoxBauers

Ta henne till en veterinär som är ögonspecialist!

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2016-07-26 22:16 #2 av: vallhund

Och sluta släppa ut henne!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-07-27 00:53 #3 av: mli123

Hon har inte blivit utsläppt sedan vi hittade henne.
Hos veterinären har vi varit hos en ögonspecialist flertal gånger men dem säger att dem inte kan se någonting på näthinnan.

Anmäl
2016-07-29 01:50 #4 av: VoxBauers

#3 Vilken ögonspecialist har ni varit till?

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2016-07-29 16:23 #5 av: EvaSe

En avkomma till oss hade liknande symptom, högt tryck i ögat, förstorade pupiller mm. Blev ganska bra av kortison, men till slut, efter en magnetröntgen, upptäckte de en tumör bakom ögonen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.