01 - Avel, Genetik, Uppfödning

Sibirisk katt pälslängd

2015-10-30 11:55 #0 av: Sashhi

Vet att rasen är satt som "semi-långhårig", men hur lång tid brukar det ta innan denna päls växer ut (krage, etc)? Min herre (neva masquerade) är snart två år och ännu ganska korthårig, endast något yvig svans och lite krage. Har sett massvis med sibiriska katter som lugnt skulle kunna klassas som långhåriga, lika pälsiga som norska skogskatter. Vad är det vanligaste? Spelar kastrering, kön roll i förhållande till pälsängd? (Vet att vinter/sommarpäls har det)

Spelar inte mig någon roll om han vore så naken eller ej, men vore intressant att jämföra! :-) 

Anmäl
2015-10-30 15:14 #1 av: Therese

Hade jag varit du hade jag nog frågat uppfödaren i första hand, de bör ju ha koll på rasen men också pälskvaliten på släktingar till din katt :) Jag har två Norska Skogkatter och båda två har väldigt olika pälsar :)

Anmäl
2015-10-30 16:44 #2 av: Sashhi

#1 Har sett båda föräldrarna, nu när jag tänker på det. Modern har väldigt sparsamt med hår medan pappan var bland de yvigaste sibirer jag sett. Kan ju vara att han har fått det från mamma då, tack! Tänkte inte ens på det.

Anmäl
2015-10-30 17:13 #3 av: Therese

Sen är det ju dethär med sommar och vinterpäls också, inte alldeles enkelt hehe :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.