Etiketterkattstatusdjurskydd
Läst 397 ggr
eskils
2019-10-23, 19:08

Hemlösa katters vecka!

De drygt 100.000 hemlösa stackars katterna i Sverige går nu mot ännu en vinter med svält och umbäranden, som inte alla kommer att överleva. 😕 

Man beräknar att det finns ca 30.000 hemlösa katter i vardera Stockholm och Göteborg, men problemet är spritt över landet.

"Sveriges katthem har tillsammans med kattmatproducenten Mjau utsett näst sista veckan i oktober till ”Hemlösa katters vecka”. De förespråkar bland annat att katter som inte ska användas i avel kastreras och att det blir obligatoriskt att katter ID-märks."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0nO6yG/allvarlig-situation-for-hemlosa-katter-i-goteborg

eskils
2019-10-23, 19:13
#1

"– Sverige är fantastiskt duktiga på djurhållning. Men den lilla andelen som inte sköter sig utgör ett stort problem. Katter förökar sig väldigt fort och det räcker med att två hankatter inte är kastrerade för att skapa flera kullar med hemlösa katter, säger Sofia Lidenhed, Marketing manager på Mjau.

100 000 hemlösa katter

Det uppskattas finnas 100 000 hemlösa katter i Sverige. Trots det är det sällsynt att man får syn på katterna. 

– Ingen vet exakt hur många hemlösa katter det finns i Sverige, uppskattningen kommer från de eldsjälar som jobbar med att rädda dem. Mörkertalet är stort och de gömmer sig i övergivna byggnader och i skogen, därför ser man dem sällan, säger Sofia Lidenhed. (…)

– Problemet med hemlösa katter löses inte genom att man tar in den lilla del som får plats på katthem. Man måste jobba aktivt med kastreringskampanjer för att stoppa den snabba förökningen, säger hon."

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/uppskattning-30-000-hemlosa-katter-i-goteborg/repsjr!HDUD45BOStwJC1oZ00ExpA/

Tarotstollan
2019-10-23, 20:41
#2

Det tråkiga med detta är att de som borde läsa och ta tills sig denna information, struntar totalt i det. Bara de slipper ta ansvaret och lägga pengar på sina djur. 😕

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

OberonsMatte
2019-10-23, 20:57
#3

#2 Ja, problemet är att de inte förstår att det är helt vanliga kattägare som skapat det här problemet. Det är INTE "några andra oansvariga kattägare" utan helt vanliga oansvariga kattägare som inte förstått att katter behöver kastreras, id-märkas och ägarregistreras och att det behöver göras UTAN att först få en kull eller tre…

Sajtvärd Katter iFokus

Ajax1
2019-10-23, 22:32
#4

Bra att hemlösa katter uppmärksammas, synd bara att det behövs! Tack till alla fantastiska katthem som kämpar för de fyrbenta!

Upp till toppen