Annons:
Etiketterbildtrådarvideoklipp
Läst 1516 ggr
Lunascape
2006-01-18 23:18

Kattfotografering?

Är det någon av er som har erfarenhet av kattfotografering? Jag har fått i uppdrag att ta mer proffsiga bilder av en bekants katt och jag har lust att prova men känner mig osäker på området

Hur får man katten att slappna av och inte krypa ihop eller hoppa ner från bordet/podiet? Vad bör jag välja för bakgrund? Det är ingen raskatt utan ett helt vanlig svart- och brunspräcklig (orolig i färgen) bondkatt. Hur får jag bäst kattens uppmärksamhet? Vilka positioner rekommenderas/bör undvikas?
 
Alla tips mottages tacksamt!

/ Lunascape

Annons:
Pia
2006-01-18 23:32
#1

Ja nu svarade jag på din fråga på Foto, så läs mer där. Men jag tycker du skall välja en neutral, pastellbakgrund, då brukar kattens färger komma bäst till sin rätt.

Riktigt bra ljus.

Tålamod, tålamod, tålamod, för alla katter vill inte alls posera, det kan ta evigheter innan det blir bra. En lugn, trygg miljö utan störande inslag.

Om man viftar med vippor, prasslar eller skramlar med något kan det antingen bli bra (en pigg, uppmärksam katt) eller dåligt (om den blir för ivrig…). Nu är det en bondkatt, där man vanligtvis inte behöver tänka på att vissa rasegenskaper skall komma till sin rätt, vissa utseendemässiga mindre önskvärda detaljer skall "försvinna" osv. Så egentligen är väl det viktigaste då att skärpan skall vara på ögonen och att katten skall se harmonisk och nöjd ut:)

Om katten har riktigt vackert färgad päls är det också trevligt om du kan försöka framhäva det med hjälp av bakgrunden och ljussättningen.

Lek fram bilden, knäpp av en massa bilder, ofta blir det oväntade det man blir mest nöjd med.

Hoppas du vill lägga ut resultatet här sedan och varför inte skriva om hur det hela gick till! Lycka till!!

Mia78
2006-01-19 04:45
#2

Man bör nog ha lärt känna dom ett tag. Spontana bilder är det bästa.

Kolla görna in och få lite inp från mitt lilla album.

Pia
2006-02-07 01:10
#3

På Tigers DeLuxe tjusiga hemsida kan man också få lite inspiration för kattfotografering.

Hur blev det med fotograferingen, Lunascape? Inga fotografiska bevis som du vill dela med dig av här? *Nyfiken*

Upp till toppen
Annons: