En kattunges uppväxt

Kap 1 Välkommen till världen

2005-10-26 18:29 #0 av: Pia

Följ Rupert och Rut-gers äventyr från allra första början.

Av olika skäl är det snart ett och ett halvt sedan den senaste kullen föddes hos mig. Nu har det precis fötts en ny, på inget annat än min födelsedag minsann. Och det hela sammanfaller nästan också med att Katter iFokus lanseras:)

Det är dock med blandade känslor jag säger "grattis"... För på grund av sorgliga omständigheter bidde det bara två knyten som överlevde. Stor sorg och stor glädje i kattuppfödandet, precis som i livet i övrigt....

De två som lever och frodas synes livskraftiga och pigga. Två blå-vita små gryn, varav den ena är en säker hane; Rupert. Han har sedan han såg dagens ljus paxat en specifik plats i mjölkbaren och lämnar den mycket ogärna. Vad månne bliva? 

Den andra knodden är av mer obestämbart kön; går under arbetsnamnet Rut-ger. Jag vet inte om det är en tidig identitetskris, men hon-han är mer orolig av sig, tycker om att testa lungkapaciteten och byta plats i mjölkbaren.

Nu kommer det att gå några veckor när mamma katt (Greta) sköter det mesta själv. Medan jag bidrar med lite gosande och pysslande dagligen så de blir socialiserade och vana vid mänsklig kontakt. Det finns inte mycket som är så mysigt som liten, rund, lite pälslös kattungemage:) Efter dessa veckor börjar de riktiga äventyren!

Ärligt talat är de inte mycket att se på bild än så länge, när de kommit över "sork-stadiet" utlovas desto fler foton. På bilden syns istället ett par äldre halvsyskon till Rupert och Rut-ger.

 

 

Av: Pia

Datum för publicering

  • 2005-10-26
Anmäl
2005-10-27 23:26 #1 av: Pernilla

Oh herredumilde. Vilka fantastiska små gynnare. Vore jag inte allergisk skulle jag vilja adoptera minst en av dem. Spännande att få följa dem virtuellt!

Anmäl
2005-10-28 12:59 #2 av: Pia

Allergi är till för att bekämpas har jag hört...:)

Nu känner man verkligen pressen att det skall bli särdeles fina foton och en massa spännande äventyr för dem båda:)

Anmäl
2005-10-28 21:40 #3 av: heart_art

Ooo, spännande att få följa med på ditt äventyr med de små! Skrattande

Anmäl
2005-11-07 19:10 #4 av: Linda

Hej

-Vore kul med lite fakta om katter i dina artiklar.

-Och inte bara om dina egna kissemissar.

mvh Linda 

Anmäl
2005-11-07 22:46 #5 av: Pia

Naturligtvis kommer det att komma ännu fler artiklar om katter i allmänhet, än de som redan ligger ute. Anne har  t ex precis lagt in en intressant artikel om katter och vatten. Själv håller jag på med "research" och skriver om andra katt-ämnen, som snart kommer upp. Håll utkik!

Dock kommer det just under rubriken "En kattunges uppväxt" förstås bara att handla om just Rupert och Rutger för tillfället:)

Anmäl
2006-01-29 23:45 #6 av: Axemia

Vad söta!

Anmäl
2006-09-25 19:12 #7 av: Veduran

Ujuj... efter över 2 månaders medlemsskap här så hittade jag det här idag... oj vad jag skrattat Pia, så gulliga och mysiga och härliga och alldeles otroligt fina. *S* skrattar varje gång jag ser dom ta sig upp för det mänskliga joddelberget, och vargen är ju för läskigt söt han med :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.