En kattunges uppväxt

Kap 9 Om julklappar & te

2005-12-15 21:00 #0 av: Pia

När man heter Rupert och Rutger och har fyllt hela 7 veckor har man helt plötsligt andra krav på tillvaron.

När man är så stor som 7 veckor så vill man naturligtvis börja frigöra sig från en daltande mamma. Man har helt plötsligt andra krav på tillvaron och utrymmet. Får man inte som man vill, precis när man vill det så skriker man högt och gärna...

Det är till exempel jääätteroligt att springa gatlopp i lååång korridor, att tokrusa upp och ner, fram och tillbaka i soffa, att vara jättefarlig och skrämmas genom att sitta under soffan och sätta sylvassa små klor i folks fötter, att gnaga lite i fingrar för sällskaps skull, att brottas med mentor Pelle och bita gamla, söliga katter i svansen när det går allldeles för sakta framåt.

Stundom behöver man tampas med den allerstädes närvarande vargen - men han är ganska snäll och överseende ändå... Dessutom har man klor som man kan försvara sig med. För att inte tala om hur otroligt farlig man är när man blir en rund, jääättestor pälsboll med tudorsvans och ett riktigt aggressivt fräsande... Ja jösses hur riktigt skrämmande man blir då! Då är det minsann bäst att vargen passar sig!

De levande bergen kan man bestiga lätt som en plätt, med excellenta små klor klarar man det mesta galant. Allra roligast är det att klättra i bergen som är benigt kala, man gräver in de sylvassa riktigt djupt och slänger sig dödsföraktande uppför bergssidorna... Och förvånansvärt ofta får man då som liten, pälsbeklädd äventyrare, höra härligt högljudd joddel och skönsång från bergen! Märkligt värre...

Sedan kan man praktiskt nog vila på de olika avsatserna - det är ju till och med uppvärmt!

Emellanåt kan man behöva styrka sig med varma drycker, och vad passar bättre när man är en tvättäkta britt än te med mjölk?!

"Med sötningsmedel, tack"

Men man är inte bara en hejdundrande äventyrare, utan man är även en snäll och behjälplig julklappsinslagare. Ja man kan till och med skriva lite julkort när inspirationen flödar till! Fast sedan blir man ju ganska trött och vill gärna sova på studs.

Ett riktigt bra sovställe för 7 veckor gamla äventyrare tycks vara de där braiga, uppvärmda avsatserna på de levande bergen. Där kan man bara tvärslockna och så vet man att man alltid, alltid har en vakande hand som ser till så man inte faller oväntat från hög höjd... Sov gott!

Av: Pia

Datum för publicering

  • 2005-12-15
Anmäl
2005-12-16 10:17 #1 av: Saber

Räcka ut tungan

Anmäl
2005-12-16 20:01 #2 av: Pia

Kan inte annat än att hålla med, saber:)

Hälsar Pia med sönderklättrade stackars ben...

Anmäl
2005-12-20 22:20 #3 av: LinneaG

Guud va söt den sista bilden var!!!

Anmäl
2005-12-20 22:20 #4 av: LinneaG

Guud va söt den sista bilden var!!!
Har du någon bil på mamman eller pappan?

Anmäl
2005-12-27 15:26 #5 av: Pia
Jajamensan, här är bild på mamma och pappa katt:) I väntans tider
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.