2006-08-16 09:20 #0 av: Pia

Nu har ni haft lite tid att läsa och lära er mer om den fenomenala fyrfota regeringen. Och därmed att förbereda er på alla de nyinrättade posterna som kommer att presenteras i denna artikel.

 

Justitieminister assistent Putte Polis, foto: Pelusa
Justitieminister assistent Putte Polis, foto: Pelusa

 

Nu har ni haft lite tid att läsa och lära er mer om den fenomenala fyrfota regeringen. Och därmed att förbereda er på alla de nyinrättade posterna som kommer att presenteras i denna artikel.

För presentation av övriga regeringsmedlemmar, se här.

För foton på dem alla, se här.

Vi har även en liten joker som anmälde sitt intresse sent, men vars specialkunskaper på det brottsbekämpande området ingen kan motstå - Putte Polis (foto ovan).

Först ut är dock Kisse Kakelugn, regeringsmaskot.

Han har en särdeles lugnande inverkan på stressade statsråd och nervösa medarbetare... Han föregår med gott exempel genom att aldrig springa ute om nätterna, sova jämt och vara totalt omutlig. Således en klippa att lita på och söka tröst hos när det möjligtvis blåser snålt kring regeringen emellanåt.

 

Må bra-minister Lotta

Lotta är en hejare på att hålla sig ren och däremellan ta det lugnt och njuta av tillvaron. Hon föregår med gott exempel för oss alla genom att helt enkelt vara så enastående bra på att ta hand om sig och må bra!

 

Osocialminister Sockan

Finns det egentligen något så tröttsamt som uttrycket "social kompetens"? Nej här behövs en motvikt till den översociala socialministern, nämligen en osocialminister. En misse som är helt och hållet sin egen och inte bryr sig om att umgås med andra över huvud taget. Inte ens sina artfränder. Men som ändå är korrupt nog att spela social om burkmat står på spel. Given för posten är Sockan. Som är så osocial att hon inte ens fastnar på foto.

 

Monsterminister Lucas

Monsterminister Lucas är bra på att hitta på hyss i tid och otid, att skrämma folk och fä. Han är en hejare på spökhistorier och en extra tillgång i Halloween-tider!

 

Djurskyddsminister Ludde

Ludde håller hotande faror, såsom läbbiga hundar, på avstånd. Han skyddar sin omgivning och familj från hot och övergrepp, och är en sann förebild för alla som vill skydda och värna om de små och värnlösa här på jorden.

 

IT-minister Alice

Alice vet precis allt på sina fyra tassar om att trampa på husfars tangentbord, och är ivrig att lära ut detta till alla moderna missar.

 

Övervakande änglaminister Sten

Sten sitter på en molntapp tillsammans med Hulken (vård- och äldreomsorgsminister) där han övervakar så att allt går rätt till. Där uppe kalasar de två på favoritmaten och har det ganska skönt och rofyllt alltmedan de agerar änglavakt till den övriga regeringsmakten.

 

Språkrör a k a smörminister Törnrosa

Törnrosa lockar väljare och anhängare så det står härliga till! Hon är en tvättäkta smörkatt, det spelar ingen roll vem du är, vips ligger hon i ditt knä och kör en närgången värvningskampanj. Hon ser alltid nogsamt till att ingen av konkurrenterna hinner får knäplats.

 

Renhållningsminister Mimmi

Mimmi är en ivrig renhållare i tid och otid och hon blir en mer än utmärkt medhjälpare till miljö- och hälsoministrarna.

 

Sunt förnuft - och moralminister Ywette

Hon haren rackarns hög moral den damen - så länge hon själv vinner på det. Lika med sunt förnuft således.

 

Motionsminister Tyra

Tyra är en riktigt uppfinningsrik och smart klängapa, som öppnar dörrar och smidigt tar sig fram precis överallt. Motionera mera för en slank och muskulös kroppskonstitution är hennes motto.

 

Justitieminister assistent Putte Polis

Justitieminister Jansons assistent och högra tass är en riktig joker i leken. PuttePolis a k a Butte Bolis är en beryktad boliskonstapel som har ett antal bolisassistentmissar under sig som lyder hans minsta vink när det gäller områdesspaning.

Alla hans assistentkonstaplar är svartnosar så klart - och fenomenalt duktiga på att spana in och sedan med stort tålamod vakta sina respektive områden och utrymmen. Ingen slipper här fram är hans och hans underlydandes motto!

 

Diskutera gärna den nu helt presenterade regeringen i den här tråden!

Av: Pia

Datum för publicering

  • 2006-08-16