2006-08-06 20:04 #0 av: Pia

Äntligen, här kommer en presentation av vår fantastiskt fenomenala fyrfota regering, som snart skall samlas för sitt första sammanträde efter sommaren. Behöver jag nämna att djurskyddsfrågor kommer att stå mycket högt upp på agendan?

 

Alfons, migrationsminister
Alfons, migrationsminister, foto: fijja

 

Äntligen, här kommer en presentation av vår fantastiskt fenomenala fyrfota regering, som snart skall samlas för sitt första sammanträde efter sommaren. Behöver jag nämna att djurskyddsfrågor kommer att stå mycket högt upp på agendan? Till skillnad från hos de flesta tvåbenta politiker...

Regeringen kommer att arbeta under parollen - "För framtiden, fullständigt fenomenala fyrfota förändringar & förbättringar"

Här nedan följer en liten presentation av alla regeringsmedlemmarna, deras funktion, och egenskaper som gör dem lämpade för sina respektive poster. Ministrarna på de helt nyinrättade posterna kommer att presenteras närmare i en egen artikel framöver.

För bilder på hela regeringskabinettet, se här.

 

Statsminister Knut

Knut, kommer att vara regeringens ansikte utåt, en lagom rund kattman i sina bästa år, galjonsfiguren som visar upp sitt charmiga ansikte utåt med en oskyldigt oförstående blick - och som därmed ser till att eventuella (naturligtvis ytterst få!) snedtassanden gjorda av regeringen blir förlåtna av allmänheten.

 

Finansminister Utter

En klurig och kramgo' kattkille som genom åren hittat på diverse hyss och bus, han är full i sjutton samt besitter en förmåga att lägga upp noggranna strategier för att få sin vilja igenom, dessutom är han oerhört duktig på att komma med bortförklaringar när det fattas kronor i kassan. Koll på läget är hans motto! Till sin hjälp har han -

Kommun- och finansmarknadsministrar Sivan & Semlan

Två sambos som delar på posten, har väldigt olika personligheter, vilket gör att de kompletterar varandra bra i en delad roll. Semlan är vill gärna synas och höras. En kreativ idéspruta som är lite halvslö och inte gärna jobbar i onödan.

Den biten tar dock hennes något mindre framfusiga syster Sivan hand om. Hon är lugnare, behöver inte alltid vara först men gärna vara med. Sivan är mer eftertänksam och ekonomiskt sinnad, medan Semlan snarare är en mer klassiskt skolad politiker som gärna bluffar till sig mat och förmodligen även makt...

Tillsammans skall de se till att den finansiella politiken sker lite mer på gräsrotsnivå - även utan hårbollar.

 

Försvarsminister Missan

En kattdam med skinn på näsan, försvarar med noga uträknad strategi sitt revir stenhårt, se bara på hennes svarta ögon. Är mycket duktig på bakhåll, och som den snygging hon är så kan hon flirta sig till fredliga konfliktlösningar också.

 

Jordbruksminister Kickan

Kickan är en riktig ladugårdskatt som håller rent på möss och andra smådjur i ladugården. Hon gillar att sova i hö men tar sig mer än gärna en tupplur i favoritfåtöljen inne efter gott dagsverke. Hon arbetar efter mottot "Jobba är bra men sova är bättre".

 

Konsumentminister Hjalle

Hjalle är näringsministerns tvillingbror, intresset för mat och näringsinnehåll ligger med andra ord i släkten. Intresset för matkassarnas innehåll är stort!

 

Justitieminister Janson

Janson har väldigt utmärkt koll på vad man får och inte får göra, vilka regler som gäller helt enkelt. Om någon bryter mot reglerna blir Janson otroligt irriterad, skäller gärna ut förövaren och som pricken över i:et blir det emellanåt ett ordentligt kok stryk.

Han skvallrar för sina inneboende tvåbenta hantlangare om någon har något fuffens för sig - finns inte någon hantlangare i närheten tar han själv i med hårdtassarna. Han utdelar med andra ord gärna straff själv, när någon tas på bar gärning. Sicken utmärkt polisminister!

 

Demokratiminister Lilla Bus

Lilla Bus är en demokratisk kattkille som inte gillar att slåss, vilket leder till att han får stryk av andra hanar. Han använder aldrig sina klor, tveksamt om han ens vet att han har dem. Husets hund får göra som den vill med honom. Lilla Bus tycker det är bättre att diskutera om meningsskiljaktigheter än att ta till tassarna med klor. Hans motto är; Bättre fly än illa fäkta.

 

Storstads- och integrationsminister Ozzy

Tjusiga Ozzy är en trendig katt född i självaste hufvudstaden. Han är en katt som slår ett tasslag för jämställdheten mellan hanar och honor, han främjar och skyddar de kattliga rättigheterna på nationell nivå.

 

Jämställdhetsminister Kotten

Kotten gillar alla andra katter. Alla katter, honor som hanar, fertila som kastrerade har lika mycket värde i Kottens ögon. Han går även in och medlar när han tycker att någon blir felbehandlad. En kattkille med mycket pondus trots att han själv aldrig slåss - nåja, i alla fall inte när någon ser på...

 

Miljöminister Ezzet

Ezzet är en miljöminister som heter duga - hon har pippi på att hålla sig ren och bara tvärvägrar gå på en toalåda med kvarlämningar. Hon idkar sin politik efter mottot "RENT och snyggt".

 

Samhällsbyggnadsminister Jeremi

Om Jeremi hittar papper så river han det i småbitar, allt för att det lättare skall gå ner i återvinningen. Han tror stort på återvinning för en hållbar framtid och ett nytt samhälle!

 

Näringsminister Heavy

Heavy är konsumentminister Hjalles tvillingbror. Båda fick sitt intresse för näringslära med modersmjölken. Heavy är ett födgeni, och noga med näringen... Så fort potatisskalaren kommer fram så är han på plats och vill ha. Ramlar ett russin på golvet så fångar han det. Honung och rödbetssallad slinker också ner.

För att visa på lite finess är inte färska räkor eller abborre fångad i sjön fel, inte heller det veterinärgodkända torrfodret som är njurvänligt och anpassat för en kisse i sina bästa år tackas det nej till. Heavy har helkoll på kostcirkeln!

 

Infrastrukturminister Nemi

Nemi är en mycket beslutsam liten katt och van att ströva omkring i Solna-trakten. Hon tycker att det är viktigt med träd och buskar och sånt man kan klättra och gömma sig i. Nemi är bra på att charma nya bekantskaper och räds inte att ta egna beslut.

 

Socialminister Algot

Algot är ett riktigt socialt monster. Han hamnar i knäet hos alla som kommer på besök, han kryper liksom omärkligt närmare och närmare och så ligger han plötsligt där och spinner, trampar och dreglar och njuter av tillvaron. Ja, precis så sanslöst social som en äkta fyrbent socialminister bör vara!

 

Arbetslivsminister Spräcklan

Spräcklan har full koll på arbetslivet och är med ute i verkligheten på hög höjd. Studerar gärna alla som arbetar och betraktar dem helst uppifrån. Hon lystrar till sitt namn och har själv erfarenheter av arbetslivet som råttfälla. Spräcklan är också en dubbelarbetande ensamstående mamma. Med andra ord en arbetslivsminister med många bollar i luften, van att delegera och se till så att andra gör jobbet på rätt sätt.

 

Folkhälso- och socialminister Penny

Penny har gjort genom sin duktiga sociala tjänst genom att uppfostra och göra en folklig katt av vård- och äldreomsorgsminister Hulken, visat att hon tar det här med hälsa på allvar.

 

Vård- och äldreomsorgsminister Hulken (ängel) 

Tyvärr blev Hulken inblandad i en bilolycka tidigare i sommar och han finns numera inte med oss längre. Tillsammans med regeringens övervakande änglaminister Sten utövar han nu sitt viktiga arbete som vård- och äldreomsorgsminister från ovan.

Hulken var en underbar och lat kille som alltid tog hand om sin äldre sambo, folkhälso- och socialminister, Penny. Bland annat så tvättade han henne, till henne stora förtjusning, från topp till tå flera ggr om dagen.

 

Utbildningsminister Myra

Duktiga Myra arbetar även som byrådirektör aka byrådirektör aka knep & knåpansvarig - hon uppvisar oanade talanger på området öppna och ta isär en byrå. Vill gärna göra en storartad samhällsinsats och utbilda fler katter på detta viktiga, nyttiga område.

 

Skolminister Anna

Anna är duktig på att läsa och musicera, hon tar sig vilostund bland böcker och musikinstrument och vill som skolminister för den viktiga, bokliga traditionen vidare samt inviga alla oinvigda i den fantastiska världen av litteratur och musik!

 

Kulturminister Muffins

Muffins alias Berlioz är en talangfull pianist, hans specialitet är att väcka husfolket med en morgonsonat. Det är viktigt med en daglig dos kultur, ännu viktigare att den kommer innan morgonkaffet!

 

Förskole-, ungdom- och vuxnas lärande minister Faxe

Faxe ser alltid till barnens bästa och lär dem hur katter skall hanteras med vänlighet och respekt. Det är viktigt att börja lära människan om respekt och empati redan när de är små!

 

Utrikesminister Peppe

Peppe har både norsk skogkatt, perser och brittiskt korthår i släkten. Familjen han föddes hos kom från Tyskland, så otroligt språkbegåvad och geografiskt kunnig är han minsann. Han är social och charmig som få, och kan linda vem som helst runt lill-klon.

Peppe är diplomatisk men samtidigt inte rädd att stå för sina åsikter. Vilken fröjd att ha en sådan representant för konungariket Sverige i utlandssammanhang!

 

Migrationsminister Alfons

Alfons ser konstig ut och beter sig märkligt, en migrationsminister som vet att förstå hur det är att vara annorlunda.

Biståndsminister Sinkadus

Sinkadus är en underbar katt som sedan han var liten alltid kommit hem med mat som han fångat till sin bror. En riktigt generös kattkille som vet att vara snäll och dela med sig till andra.

 

Presentation av alla ministrarna på de helt nyinrättade fyrfota ministerposterna samt den avstressande regeringsmaskoten kommer du snart att finna i en egen artikel.

Vill du diskutera kring regeringen, då kan du göra det här.

 

Av: Pia

Datum för publicering

  • 2006-08-06