Tävlingar

Hösttävlingen - vinnarna utsedda!

2006-11-26 16:06 #0 av: Pia

Nu är vinnarna utsedda i hösttävlingen, det blev så svårt att bara utse en att det fick bli två med helt olika typer av motiv...

duchess 6 hästarna, foto: mannas

duchess & hästarna, foto: mannas

Nu är vinnarna utsedda i hösttävlingen, det blev så svårt att bara utse en att det fick bli två med helt olika typer av motiv; den ena är en riktigt vacker bild med lille Morris som betraktar färgglada akvariefiskar.

Den andra utstrålar harmoni och visar på ett fint samspel mellan två djurarter, vita katten Duchess som har sin favoritplats på ryggen på hästen Patsy.

Så här berättar matte Mannas om Duchess:

Duchess är 2 år. Hennes mamma Marie kom från våra grannar. När Duchess föddes så brydde sig Marie inte om henne till en början. Hon föddes ett dygn efter sitt dödfödda syskon. Jag hittade henne på mattan på morgonen, hon var alldeles kall och först trodde jag att hon var död. Eftersom jag såg att hon rörde sig lite så försökte jag få Marie att förstå att det var en liten unge att ta hand om. Det tog ett tag innan hon förstod vad det handlade om.

Men de fyra-fem första månaderna var Duchess mycket sen i utvecklingen. Hon hade svårt att gå på alla fyra benen och ibland så satt hon och bara tittade på oss med stora ögon, hon var lite i sin egen värld. Efterhand blev hon mer och mer en busig kattunge.

Ja Duchess är ofta i hagen med hästarna,hon har ända sen hon var liten tyckt om att sitta på shettisen Patsys rygg.Hon har blivit riktigt duktig på att "rida".Ofta spinner hon när hon ligger där och Patsy tycker också att det är helt ok med en liten "ryttare". Men det är bara Patsy som duger för Duchess, hon skulle aldrig hoppa upp på någon av de andra hästarnas ryggar. Duchess är nu också mamma till en liten Hugo,han är också ofta i hagen med hästarna.

Vi tycker så mycket om henne, hon blev mycket speciell med sin svåra start i livet. Nu är hon en helt normal katt som busar med sin son Hugo och försöker uppfostra honom. Hon tycker om ost. Att sitta i bastun är också skönt, helst på nedersta trappsteget där man tvättar sig bra. Att leka i vatten är också kul, hon kan gå rakt igenom en vattenpöl om hon känner för det.

Morris & fiskarna, foto: calibra
Morris & fiskarna, foto: calibra
Så här berättar matte Calibra om Morris:

 

Ferrari Dream, mer känd som Morris - går ibland även under namn som Bollen, Skuttkrabban och Moje - är raka motsatsen till det som kännetecknar en Ferrari, dvs snabb, aggressiv och alert.

Morris är nämligen en lugn och harmonisk katt, busar bara korta stunder åt gången, favoritfåtöljen har ett starkt magnetiskt fält som lockar. Ibland beundrar han fiskarna i akvariet, ibland ligger han ovanpå det för att se till så de inte får för sig att rymma. Det händer även att han försöker boxa till en fisk som blir för närgången, så det är tur att det är glas emellan :)

Han tackar och bockar, hälsar att han ser fram emot tonfisk som tack för att han ställde upp som modell.

Alla bidrag i hösttävlingen finner du här.

Grattis till vinsten Calibra & Morris, Mannas & Duchess, priserna kommer på posten!

Av: Pia

Datum för publicering

  • 2006-11-26
Anmäl
2006-11-26 16:15 #1 av: EddaM

Två värdiga vinnare=)) Grattis till er båda och djuren främst=)))

Anmäl
2006-11-26 21:29 #2 av: linasvovvar

Super grattis till er båda, väldigt fina bilder.

Anmäl
2006-11-26 22:16 #3 av: Murre_Uddiz

Fina bilder! Grattis! =)

Anmäl
2006-11-26 22:36 #4 av: lindac77

Jättestort grattis till båda två. Underbara bilder!!

Anmäl
2006-11-26 23:09 #5 av: Engla

Grattis och jättefina bilder!

Anmäl
2006-11-26 23:20 #6 av: Pia

Och så får jag ju inte glömma att tacka för alla andra fina bidrag!!

Anmäl
2006-11-26 23:22 #7 av: Mannas

Tack för alla Grattisar hälsar Duchess o matte. :)

Anmäl
2006-11-27 07:45 #8 av: Jenka

Dubbel grattis :)

Anmäl
2006-11-27 11:59 #9 av: Veduran

Grattis till er båda! Men måste få tillägga att lille Morris framför fiskarna varit min favorit hela tiden :)

Anmäl
2006-11-27 19:08 #10 av: Calibra

Tack så hemskt mycket :) Morris hälsar att tonfisken var smaskens ;)

Anmäl
2006-11-27 19:35 #11 av: Murre_Uddiz

Jääääätte fin bild på morris, asså...=)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.