Blandat

Badgers Hill Farm & Cidery

2006-09-21 21:15 #0 av: Pia

I idylliska Chilham, strax utanför Canterbury, Kent, södra England hittar du Badgers Hill Farm & Cidery. En alldeles underbar oas...

porten till paradiset

innanför grindarna

I idylliska Chilham, strax utanför Canterbury, Kent, södra England hittar du Badgers Hill Farm & Cidery. En alldeles underbar oas, precis utefter vägen, med trädgårdsattiraljer, stora, mindre och ännu lite mindre trädgårdsfigurer, allehanda pryttlar, fågelholkar, krukor, trädgårdsmöbler, plantor och växter, ekologiska matvaror, bondgårdsdjur och vegetarisk restaurang/café.

porten till paradiset

porten till paradiset

Familjeföretaget startades i början på 1990-talet och specialiserade sig snart på produkter i/av stora traditionella trätunnor. Tunnorna är förstärkta med galvaniserade stålband, har en vaxad insida samt är försedda med handpumpar i viktoriansk stil som är konverterade till elektricitet för att vattenflödet skall förbli konstant.

vattenarrangemang á la badgers hill

vattenarrangemang á la badgers hill

Man behöver tid på sig, mycket tid, ännu mera tid, för att hinna insupa både atmosfär och bestämma sig för vad man bara måste handla med sig, av allt man inte visste att man absolut behövde innan man kom till Badgers Hill... Man måste ju hälsa på alla fina djur, bl a åsnor, grisar, höns, kalkoner, getter och strutsar. 

Gosegrisar

Gosegrisar
Kolla in alla goda matvaror bestående av inläggningar, marmelader, cider, röror, såser, sprättägg, fruktdrycker, konfekt, honung, bakverk och mycket mera. E fröjd för både öga och gom! Man måste nog ta en välbehövlig paus där, varför inte ta en välsmakande lunch eller bara en fika?

 

ekologiskt utbud

ekologiskt utbud

T ex en smörgås med hoummus som serveras med ett urval av Badgers Hills egna goda röror och någon av deras många cidersorter. Slå dig ner i den lummiga trädgården och lyssna till alla vindklockspel som skapar en alldeles egen melodi i vinden. Om det regnar sitter man med fördel i växthuset med kantstötta möbler, mysiga kuddar och persiska mattor på golvet.

en alldeles egen regnbåge

en alldeles egen regnbåge

Eftersom det finns små roliga saker och prydnader att upptäcka i nästintill varenda vrå och på än fler oväntade ställen, så inser man raskt att härifrån kommer man inte att åka tomhänt, långt ifrån... Själv införskaffade jag sådana absoluta nödvändigheter som en alldeles egen Gollum till trädgården - gissa om det var svårt att välja bland det enorma och roliga utbudet av stenfigurer för trädgården... - diverse hängprydnader för träd och buskar samt en burk härlig Spiced garlic pickle.

Preciousss

Preciousss

Naturligtvis är det också en guldgruva vad gäller presenter till den matlagningsroade och den matglade. Det är bara så svårt att välja... Men en burk ekologisk honung slank ner i shoppingbagen till min honungsmissbrukande mor. Visste du förresten att om man lider av hösnuva, ät det idé att äta lokalt producerad honung, det kan mildra symptomen.

till den honungsmissbrukande

till den honungsmissbrukande

Badgers Hill famr & Cidery har öppet för allmänheten varje dag från Mars - Jul. Väldigt väl värt ett besök om du på något vis har vägarna förbi!

Av: Pia

Datum för publicering

  • 2006-09-21
Anmäl
2006-09-22 14:27 #1 av: SallyB

Tänk så många smultronställen det finns som man aldrig kommer att ha möjlighet att besöka! Badgers Hill Farm & Cidery verkar vara ett ställe jag skulle trivas på.

Anmäl
2006-09-22 18:38 #2 av: Pia

Jaa... Det var såå mysigt...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.