Katter i omvärlden

De Rode Kater - en tecknad katt från Holland

2009-07-07 13:11 #0 av: Lena

I Nederländerna finns det en berömd seriefigur som heter den Röda Hankatten. Det är en högst personlig karaktär som egentligen är en riktig diva. Han får vara med på sajten som god förebild för det goda kattliv som alla katter förtjänar att få leva.

I Nederländerna finns det flera kända kattprofiler av fiktivt slag. En av de mer kända är De Rode Kater. Eller den röda hankatten i Svensk översättning.

 

 

De Roda Kater är en högst personlig katt som är medelpunkten i en stor familj. De Rode Kater är en skapelse av Jan Kruis - en av Nederländernas mest kända tecknare. De Rode Kater är den mest kända av karaktärerna i 'Jan, Jans en de kinderen' - en tecknad serie som getts ut i 27 album.

 

 

Röda kattens bästa vänner är taxen Lotje och siamesekatten Loedertje.  

 

 

Den här katten kan liknas vid en ritkig diva. Jag ville presentera den här högst personliga figuren för er här i Sverige. Det är nämligen så här jag tycker alla katter ska få ha det - att bara leva ett gott kattliv i alla sina dagar.

På De Rode Katers hemsida delar Jan Kruis frikostigt med sig av dessa bilder som clipart. Du kan ladda hem dem gratis till din egen hemsida.

Länk: http://www.rodekaterpagina.nl/index.html

 

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-07-07 14:05 #1 av: shareza

Glad så glad jag blir när jag läser din åsikt om dessa underbara djur:katter,jag hjälper till på katthemmet i slöinge,,,där vi tyvärr får in kisar som folk tom,slängt ut i plastpåsar på gamla e6,falkenberg,,,vann jag miljoner sulle fet mesta gå till katter som jag älskar.shareza

Anmäl
2009-07-07 16:06 #2 av: sagodjuret

#0 vilken sötis. :)

Anmäl
2009-07-07 16:45 #3 av: Lena

#1 Det är bedrövligt hur vissa människor hanterar sina katter. Vi får också se det mesta i den vägen på Hittekatter iFokus. 

#2 Det är en trevlig gynnare denne kisse. Har honom här hemma i form av en stor plyschkatt. :) Köpte den på loppis i Amsterdam.  

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.