Annons:
Etiketterartiklarkatter-i-omvärlden
Läst 18390 ggr
Lena
7/7/09, 1:11 PM

De Rode Kater - en tecknad katt från Holland

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I Nederländerna finns det en berömd seriefigur som heter den Röda Hankatten. Det är en högst personlig karaktär som egentligen är en riktig diva. Han får vara med på sajten som god förebild för det goda kattliv som alla katter förtjänar att få leva.

I Nederländerna finns det flera kända kattprofiler av fiktivt slag. En av de mer kända är De Rode Kater. Eller den röda hankatten i Svensk översättning.

De Roda Kater är en högst personlig katt som är medelpunkten i en stor familj. De Rode Kater är en skapelse av Jan Kruis - en av Nederländernas mest kända tecknare. De Rode Kater är den mest kända av karaktärerna i 'Jan, Jans en de kinderen' - en tecknad serie som getts ut i 27 album.

Röda kattens bästa vänner är taxen Lotje och siamesekatten Loedertje.  

Den här katten kan liknas vid en ritkig diva. Jag ville presentera den här högst personliga figuren för er här i Sverige. Det är nämligen så här jag tycker alla katter ska få ha det - att bara leva ett gott kattliv i alla sina dagar.

På De Rode Katers hemsida delar Jan Kruis frikostigt med sig av dessa bilder som clipart. Du kan ladda hem dem gratis till din egen hemsida.

Länk: http://www.rodekaterpagina.nl/index.html

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Annons:
shareza
7/7/09, 2:05 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Glad så glad jag blir när jag läser din åsikt om dessa underbara djur:katter,jag hjälper till på katthemmet i slöinge,,,där vi tyvärr får in kisar som folk tom,slängt ut i plastpåsar på gamla e6,falkenberg,,,vann jag miljoner sulle fet mesta gå till katter som jag älskar.shareza

sagodjuret
7/7/09, 4:06 PM
#2

#0 vilken sötis. :)

Lena
7/7/09, 4:45 PM
#3

#1 Det är bedrövligt hur vissa människor hanterar sina katter. Vi får också se det mesta i den vägen på Hittekatter iFokus

#2 Det är en trevlig gynnare denne kisse. Har honom här hemma i form av en stor plyschkatt. :) Köpte den på loppis i Amsterdam.

//Lena - medarbetare Hittekatter iFokus samt Katter iFokus
"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Upp till toppen
Annons: