Djurskydd

Djureländet på semesterorten

2010-07-07 00:44 #0 av: Alexej

Semesterfirare konfronteras ofta med temat djurskydd t.ex. genom att hemlösa katter och hundar finns nära hotellet eller stranden i hopp om att få lite mat eller ett vänligt ord. Inte sällan matar den djurvänliga turisten dessa djur. Men när semestern tar slut kommer frågan upp hur det ska gå med djuret och hur man bäst kan hjälpa.

                        * 

Vad kan du göra för att hjälpa och förändra?

Inställningen till djur och djurskydd i utlandet är väldigt olika beroende av religiösa, kulturella och traditionella vanor. I många länder spelar djurskyddet ingen stor roll. Det gäller för hundar och katter men också djur inom lantbruket.

  • Planera din semester t.ex. genom att i förväg leta efter adresser till djurhem. Kanske du kan hjälpa där istället för att bara ligga på stranden. Stöd det lokala djurhemmet med pengar eller djurfoder.
  • Bojkotta alla uppvisningar där djur är inblandade. Du vet aldrig vad som händer med djuren bakom dörren. Det gäller allt från tjurfäktning, djurparker, och fotografering tillsammans med söta djurungar. Utan inkomster blir uppvisningar med djur ointressanta  för djurplågare. Samma gäller för alla turistnöje som häst-, åsna-, kamel- och elefantridning. Dessa djur är ofta bara slängvaror för ägaren.
  • Reagera. Finns det hemlösa katter och hundar vid ditt hotell prata med personalen - helst med ägaren själv. Ge information om kastrering. Ett hotell utan nöjda gäster är ingen bra reklam. Förklara att du kommer att rekommendera deras hotell om det visar sig att hotellet har kastrerat "sina" katter och hundar. Många hotell har egna sajter där du kan skriva en recension.
  • Funderar du om du kan ta ett djur med dig hem informera dig noga om alla bestämmelser innan. Alla djur i utlandet kan bära på smittsamma sjukdomar och måste vaccineras och behandlas direkt hos en veterinär på semesterorten.
  • Ser du fall av djurvanvård eller misshandel blunda inte! Ta bilder, pratar med personer på plats, gör en anmälan hos polisen och kontakta konsulatet. Kanske inte det ändrar så mycket men om många klagar och anmäler blir myndigheterna tvungna att reagera. Berätta om vanvården till din resbyrå och ansvariga för arrangerade semesterutflykter.
  • Var noga med maten! Undvik produkter från djur oavsett om det handlar om ägg eller kött. Undvik restauranger som erbjuder exotiska rätter med djurprodukter. Du vet aldrig hur djuret hade det...
  • Köp aldrig souvenirs framställda av djurprodukter.


Det är du som har makten att hjälpa och förändra för hjälpsökande djur.

Använd dina bilder och dokument och skicka dem till myndigheter, konsulater, djurhem/djurföreningar, resebyråer, hemsidor, vänner och Youtube. Blunda aldrig. Det är vi som kan förändra livet också för djur i utlandet.

Adresser till djurskyddsorganisationer i utlandet hittar du t.ex. här: http://worldanimalnet.org/new.asp

Jag har inte lagt in några bilder. När jag letade efter passande bilder mådde jag bara illa. Bilder av döda våldtagna hundvalpar, kalvembryor för gourmeter, levande katter och hundar med stora fiskehakar genom näsan - kastas i vatten för hajfångsten, så många grymma bilder.

Fast det finns också positiva bilder på hotellkatter. Löpsedelsbilden kommer från en hotellanläggning på Fuerteventura i Spanien.


Filmen är från "semesterparadiset" Mallorca, tyvärr på tyska.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 02:34 #1 av: misty89

stackars hundar och katter....blir så ledsen när jag ser/läser sådant härGråter

Anmäl
2010-07-07 07:27 #2 av: Mainebusters

Jag åker på semester för att ligga på stranden, inte för att tala om för befolkningen hur de ska göra i sitt land.

Ska de människor som äter hundar och katter komma hit och introducera detta för oss?

Och djurparker, varför ska man inte gå till dem? Man kan inte förutsätta att djuren har det dåligt, isåfall skulle det vara samma sak i Sverige. Var och en ser nog om det är seriöst eller inte.

Inte äta kött på restauranger? Det är väl att hårddra det hela tycker jag.

Ja, jag kanske låter negativ, men skulle vi ha det likadant i Sverige, när turisterna kommer hit? Ska de bojkotta samma saker? De kanske tycker att vi är hemska som har djurparker mm.. Jag har ridit på elefanter på Kolmården, jag vet inte ett dugg hur de har det egentligen..

 

 

Anmäl
2010-07-07 11:03 #3 av: Alexej

Ja du Mainbuster. Att du inte bryr dig om djurplågeri har jag förstått innan. Bara du har det bra på stranden och skiter i hur djuren omkring har det....Det där med dumhet har jag skrivit om innan!

Artikeln handlar om empati, djur, vanvård och om hur du som människa kan vara aktiv.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 11:12 #4 av: kattassen

#2 Skönt för dig att du har förmågan att koppla av och koppla bort allt elände runt katter som stryker runt benen, magra och skabbiga på semesterorterna.

Jag måste säga att det är med stor vånda jag beger mig på resor utomlands då jag mår ytterst dåligt av att se vad som pågår. Senaste resan tog jag kontakt med ett katt- och hundhem genom att "googla" mig fram till rätt ställe. De var verksamma på ön och var mycket noga med att vilja åka runt till hotellanläggningarna för att kolla upp, så även i mitt fall där en katt på hotellet inte mådde bra.

Ren och enkel empati - det räcker långt man behöver inte göra underverk.

 

 

 

Anmäl
2010-07-07 12:02 #5 av: Erina

Jag kan förstå er allihop, jag tror alla här är djurvänner, även #2. Att åka på semester, är ju något man inte har möjlghet att göra allt för ofta och de tillfällen man har råd och möjlighet att unna sig en sån resa, så kan jag förstå att många (kan nog säga de FLESTA), vill ha en avkopplande semester.

För ett par år sedan var jag på semester i Grekland (första ggn utomlands för min del). Dessa stackars djur grep tag i mitt hjärta och ska jag vara ärlig så mådde jag så dåligt av att se detta att jag nästan ångrade resan helt. Jag for så illa. Pratade med hotell ägaren och skänkte pengar till en organisation i närheten, men kunde inte koppla bort de hemlösa djuren som sprang omkring.

Tyckte dock inte att de som lyckades koppla bort den biten och fortfarande kunde njuta av sin resa var hjärtlösa på något sätt. Vi är alla olika, vi reagerar olika vid situationer som dessa. Vill man på sin solresa skippa stranden och engagera sig i att hjälpa de stackars hemlösa djuren, Jättebra! Vill man dock på sin solresa ligga på stranden, bada i havet, ha en ren semester och KLARAR av att slappna av, så har jag full förståelse  för det också.

 

Anmäl
2010-07-07 13:46 #6 av: Mainebusters

#3  Att du bara orkar vara så otrevlig jämt.. ? Får väl lov att anmäla dig igen..

Anmäl
2010-07-07 13:47 #7 av: Alexej

#6 Gör det bara jag inte blir avlivad sedan Obestämd

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 13:52 #8 av: Mainebusters

#4  Nej, jag ser katterna som strövar omkring och tycker att det är hemskt. Men jag talar inte om för folk i andra länder hur de ska sköta sig och sina djur. Och jag planerar inte var jag ska bo för att bo nära ett katthem för att försöka styra dem..

Ser jag folk som vill tjäna pengar på en stackars fågel i bur, eller något annat som jag tycker ser vedervärdigt ut, då köper jag absolut inga tjänster av dem. Jag är inte helt okänslig som några i tråden vill tro, men jag har också respekt för folk i andra länder. Jag tror som sagt inte att någon skulle vilja att andra länders medborgare skulle komma hit och öppna en restaurang där man äter djur som vi har som sällskap..

#5  Ja, jag är faktiskt djurvän, men inte fanatiker. Flört Därmed inte sagt att någon här är det, men jag respekterar andra länders lagar och förordningar. Sedan om man ser rent djurplågeri så ska man naturligtvis ifrågasätta detta. Bara för att jag tycker att det är vedervärdigt så kan det faktiskt vara lagligt i andra länder.

Anmäl
2010-07-07 13:59 #9 av: Mainebusters

#7  Du är makalös.. Förvånad

Anmäl
2010-07-07 14:13 #11 av: sofie83

Alexej tack för en bra artikel. Jag ska till grekland och ön korfu. Hoppas jag slipper se hemlösa katter där. Och skulle jag se dom så kommer jag självklart mata dom..

Anmäl
2010-07-07 14:17 #12 av: sofie83

Mådde illa av klippet. Hunden som hängde i en snara. Han levde ju än. Plockade nån ner han? Usch Gråter

Anmäl
2010-07-07 14:25 #13 av: misty89

kommer ihåg när jag var i grekland med min familj för flera år sedan... nästan varje gång vi åt på resturang och vi satt utomhus, kom det magra utsvultna katter som tiggde mat, började nästan gråtaGråter ville ta hem alla... men tyvärr gick det ju inte..Rynkar på näsan

Anmäl
2010-07-07 14:26 #14 av: Alexej

Jag har sett så många hemska bilder och filmer under mina resurser men värst för mig var bilder av ett djurhem i Turkiet där en grupp fulla unga män hade brutit in sig under nattern och våldtagit alla valpar till döds och dödat och skadat deras mammor med en massa snaps-och ölflaskor. Bilderna var från dagen efter. Då grät jag.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 14:28 #15 av: misty89

"våldtagit"??? är dom helt störda??Förvånad

Anmäl
2010-07-07 14:28 #16 av: Alexej

Men jag hittade också bra exempel på hotellanläggningar där man genom turisternas agerande kastrerade alla katter och nu fått utmärkning för sin djurhållning i reskataloger. Ska berätta i en annan artikel om det.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 14:40 #17 av: spiritedaway

Ja situationen kan vara hemsk utomlands. Nu var det längesen jag reste men jag minns fortfarande hur illa det kunde vara på vissa ställen. 

Men man bör även egentligen bojkotta uppvisningar här i sverige som har djur tycker jag.

Anmäl
2010-07-07 14:56 #18 av: Alexej

#17 Stämmer! För var hamnar alla söta djurungar när vintern kommer?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 15:24 #19 av: Be27

Jag matar alltid de hemlösa djuren jag träffar när jag är i Marocko. Ibland köper jag bröd och ibland köper jag kött. Några av katterna vägrar att äta köttet då de inte vet vad det är!

Dock har jag förstått det kan verka väldigt provocerande för någon, då vissa människor där är så fattiga att de inte själv har råd med kött. Även min svåger stör sig på det, fast han äntligen har accepterad att så är jag. Djur har en väldigt låg status där och det är ganska vanligt att se döda hundar - valpar såväl som vuxna - ligga i vägkanten, påkörde av bilar (däremot tror jag faktiskt aldrig jag har set påkörde katter Obestämd).

Jag tvekar dock på att jag kan få någon att kastrera katterna. Enligt muslimsk tro är det förbjudet och har själv fått många negative kommentarer av muslimer här för att min hankatt är kastrerad!

Något annat som är väldigt viktigt att vara uppmärksam på för sin egen skull är rabiesrisken!!! Jag har inte själv tänkt över detta tidigare, men i många länder är rabies ganska vanligt och väljer man då att ta en hund eller katt till sig bör man vara medveten om detta!

Sedan kan vi jo se främ emot 1. januari 2012 när det blir mycket lättare att få ett djur med sig hem från semester Flört

Anmäl
2010-07-07 15:27 #20 av: Mainebusters

#10  Var har jag skrivit att jag ignorerar dem? Jag skänker till det lokala katthemmet, (måste man skriva och tala om vad varje gång kanske?)men jag planerar inte min semesterort efter katthem.

Jag tycker inte att du ska kalla mig för saker som du inte vet något om.. otroligt barnsligt att skriva som du gör.

 

Anmäl
2010-07-07 15:43 #21 av: Maria

Inlägg #10 är ett personligt angrepp.

Det är ganska svårt att påverka djurhållning på plats när man är på semester.

Man måste vara klok nog att inse att det bästa är att påverka genom handlingar som att avstå från det man inte tycker är OK.

Att tro att man är extra djurvän för att man matar katter i Grekland (de gör jag ocksåFlört) är ju ganska löjligt. De flesta turister matar katterna. Katterna får sig ofta ett skrovmål nere i hamnarna hos fiskarna. Trots detta har katterna och hundarna det föjävligt på många håll.

Det finns människor som tigger också och barn som far illa.

Orkar man inte med detta kanske man ska tänka sig att stanna hemma.

Man kan inte rädda alla men man kan vara aktiv hemma i olika djurorganisationer och göra så gott det går utomlands.

 

 

/Maria

 

Anmäl
2010-07-07 16:02 #22 av: Be27

Skillnaden på att ge djuren lite mat och att ge tiggarna pengar är att djuren inte blir arga för att de inte tycker de får tillräckligt (nej, förlåt för OT, men har upplevd det flera gånger. Vissa människor tror närmast jag har en skyldighet att ge dem mina pengar).

Själv vet jag att det inte gör någon skillnad att mata djuren den ena gång jag ser dem, men då har de jo i alla fall blivit mätta för dagen. Det enda jag kan hoppas på är att den uppmärksamhet man drar till sig som en av de enda västerlänningar i staden får andra att göra det samma (man får väl lov att drömma Flört).

Anmäl
2010-07-07 16:17 #23 av: Maria

Man kan göra illa också med att mata katter i Medelhavet som inte har turister året om.

Katterna blir tillvanda med mat kring hotellen men när säsongen är över så står de där utanGråter så det gäller att inte bara tänka en gång...

/Maria

 

Anmäl
2010-07-07 16:20 #24 av: Alexej

Be 27

Problemet inom Islam är att lagarna tolkas så olika. Ett djur som ska ätas sedan ska vara oskadd vid slakten. Kastrering av tex får är tillåten om köttkvaliteten blir bättre, djuret inte lider eller dör under ingreppet.

Det är förbjudit enligt islamsk lag att skada ett djur, något som ändå görs.

Profeten Muhammed var kattvän och förespråkade en human attityd gentemot djur. Jag har googlad lite på kastrering inom islam:

" Om kastreringen av katter har en nytta och förrebyggar skador är det inte fel att kastrera katter" (al-Fawakih al-Dawani #2/346).

Scheikh ibn `Uthaymin sa: " Om det finns för många katter och de är störande och en operation inte skadar de är det inte fel att kastrera katterna. För det är bättre än att döda de när de har blivit ett levande skapelse. Men är katterna vanliga katter och stör inte, då är det kanske bättre att låta de föröka sig." (Fatawa Islamiyyah #4/448).

Finns nog många tolkningar inom islam.Flört

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 16:55 #25 av: Be27

Ja, du har så rätt Alexej. Tyvärr tror jag många utgår från att "det Gud har skapat är perfekt och får inte ändras". Ska dock skriva det ner du hittade och bruka det som argument nästa gång jag får veta hur "elak" jag är (jag vill i alla fall mena det är att göra skada när katten nerkissar hela lägenheten Flört).

Tyvärr tror jag också fattigdom har ett samband med synet på djur. Har man knappt själv råd med mat blir djuren det sista man tänker på. Däremot är det ganska vanligt att se rika människor i Marocko med båda hundar och katter.

Anmäl
2010-07-07 17:28 #26 av: Minka040

Trevlig artikel! Skulle vara mycket intressant att veta mer om hur man hittar de där hotellen som fått utmärkelser för sin djurhållning. Jag väntar med spänning på nästa artikel!

#2 Nej, jag går exempelvis inte till djurparker i Sverige heller. Med delfiner som begår självmord (och för att inte tala om de tusentals delfiner som slaktas varje år i Japan efter infångning och misslyckad försäljning) och vargar som skjuts för att de lyckats ta sig utanför stängslet (nu letar man en ny uppsättning - mindre smarta - vargar). Isbjörnar i det vilda rör sig uppemot 20 km per dag (ofta över snötäckta isar). I djurparker får de istället platsdunkar som sysselsättning i sitt tempererade vatten medan småbarn skriker och bankar på glaset.

Dessutom, nu står det inte att man måste engagera sig. Vill man bara ligga på stranden är det ju också okej. Men att man som turist kan ställa vissa enkla krav kan det gynna djurhållningen på lång sikt. Efterfrågan är vad som styr, speciellt inom turistbranschen.

Anmäl
2010-07-07 17:34 #27 av: Mainebusters

#26  Så om du har barn, får de inte heller gå till djurpark?

Anmäl
2010-07-07 17:45 #28 av: Minka040

#27 Nej, absolut inte. Glad Nu har jag inga barn ännu, men när jag får det får vi resa istället och se djur i sitt rätta element.

Anmäl
2010-07-07 17:46 #29 av: Mainebusters

Kolmården som är så fint.. och aporna i Eskilstuna.. Flört

Anmäl
2010-07-07 17:47 #30 av: Maria

#28 Ska ditt barn få vara hemma då när skolan gör utflykt till någon djurpark?Flört

/Maria

 

Anmäl
2010-07-07 18:03 #31 av: Mainebusters

En annan tråd låstes INNAN det blev tjafs.. här har det blivit sagt både det ena och andra, men inget sägs/görs från sajtvärd/medarbetarhåll? *väldigt förvånad*

Anmäl
2010-07-07 18:06 #32 av: Maria

Kanske för det är semestertiderFlört men jag håller med....

/Maria

 

Anmäl
2010-07-07 18:10 #33 av: Minka040

#29 Jag har själv aldrig varit på Kolmården eller kollat in Eskilstunas apor, men jag är en ganska glad person ändå. Flört 

#30 Det var en trixig fråga... Vi gjorde aldrig en resa till en djurpark med skolan så tanken har inte föresvävat mig. Om de verkligen velat hade de väl fått åka - jag är inte rabiat - men jag hade nog först lockat med något annat; något som var snäppet bättre... Glad

Anmäl
2010-07-07 18:13 #34 av: Maria

#33 Som Göteborgare så vet jag att de flesta ungar besöker både Nordens Ark. (Vilken jag är stödmedlem hs och gärna besöker själv)

Borås djurpark, Parken i Borås, Slottskogen med mera.Glad

/Maria

 

Anmäl
2010-07-07 18:15 #35 av: Mainebusters

#32  Nja, det tror jag inte.. jag fick ju en fin liten pik från en medarbetare i #4.. Glad

Anmäl
2010-07-07 18:17 #36 av: Maria

#35 OOps, jag har inte så stor koll på medarbetare förstår jagSkäms

/Maria

 

Anmäl
2010-07-07 18:20 #37 av: Mainebusters

#36  Jag försöker ha lite koll genom att läsa "om sajten"..Flört

Anmäl
2010-07-07 18:20 #38 av: NaimaG

Jag tycker artikeln är bra information men samtidigt håller jag med #2 att man åker på semester för att ha semester men ser man något under sin semestertid ska man ju givetvis rapportera det men det är knapast så att man går och letar upp vart djur far illa under sin semester det är ju inte därför man åker dit. Men utifall att man skulle se något kan det ju vara bra att veta av hjälporganisationer så man kan aggera med gott samvete.

Anmäl
2010-07-07 20:56 #39 av: Alexej

Precis, artikeln handlar ju om vad man kan göra.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 21:54 #40 av: kattassen

#35 Hej hej - då kommer jag här med nästa pikFlört Nä skämt åsido.

Inloggad hela dagen som jag brukar - men solen skiner och det finns massor att göra utomhus. Kl.09.12 förra inlägget och först nu här igen...

Nej, helt rätt är personliga angrepp inte trevligt. Jag ser också att ett sådant inlägg är borttaget, vilket föranleder mig att tro att någon medarbetare varit här under dagen.

Vad många säkert vill komma fram till (likaledes  TS) är att försöka få upp ögonen på oss alla semesteråkare att kanske vidga våra vyer när vi är utomlands. Att gå in i detalj med att ändra på andra länders seder och bruk tror jag inte att någon är inne på. Men att sprida budskapet om god djurhållning över jorden är väl aldrig fel.

Jag låser inte tråden då jag tycker den har ett gott budskap men ber alla hålla sig till ämnet och inte sväva ut i en massa OT. Att vi tycker olika är väl också OK. Diskutera fram och tillbaka och så håller vi god ton. (Ja jag med!Flört)

Anmäl
2010-07-07 21:56 #41 av: Mainebusters

Jo jo.. Och om man inte g?r det som man KAN g?ra s? ?r man djurpl?gare? Jag tycker att texten ?r skriven som en uppmaning med m?nga utropstecken.

Anmäl
2010-07-07 22:03 #42 av: Alexej

mainebuster, ger dig nu...Går ut occh tar en promenad istället!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 22:05 #43 av: Mainebusters

#40 n?sta pik.. kul...

Anmäl
2010-07-07 22:42 #44 av: kattassen

#41,42,43 Då det verkar finnas en del meningsskiljaktigheter mellan Alexej och Mainbusters så anser jag att ni båda fortsätter via PM om ni har något otalt med varandra.

Ni båda har inte samma uppfattning om ämnet varpå detta snart spårar ur. Ber båda två om sans och vett.

 

 

Anmäl
2010-07-07 22:45 #45 av: Mona22

Vi är inte så duktiga i sverige heller om det har blivit missat...
Kolla hur köttdjuren har det, grisar,kossor, höns.
Folk som har sällskapsdjur i alldeles för små burar.

Människan är ett grymt djur och det är synd om djuren men man kan inte hjälpa alla, har man lite mat över så kan man ju ge lösa katterna men jag skulle inte heller åka till ett annat land bara för att ta hand om deras djur. Sveriges djur har det inte heller bra.

Jag vill inte att indierna ska komma hit, för deras heliga kossor är inte heliga här direkt.

Ni får kalla mig djurplågare eller vad som helst men när jag åker på semester så väljer jag inte land efter vilken som har djur det är mest synd om.

Anmäl
2010-07-07 23:06 #46 av: Alexej

Mona, du har inte förstått artikeln riktigt. Klart man väljer inte land och resmål efter var det finns mest utsatta djur. Flört

Men om man nu skulle träffa på utsatta djur vet man som turist ofta inte hur man ska göra eller om man kan göra något öht. Det är därför jag skrev artikeln:)

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 23:08 #47 av: MariannE11

tycker att tråden kan få fortsätta handla om det den ska... inte att attackera o pika varandra...

jag är uppfödd med att antingen åka till eskilstuna eller kolmården på sommaren... har varit i andra djurparker utomlnads o  minns speciellt munchen som väldigt trist.. asfalt under kattdjuren....var inte engagerad då i hur djur har det men minns ändå att jag kände sorg...minns förresten hur isbjörnarna hade det på kolmården.. stå o vagga... såg inte heller bra ut...

tror mycket på att försöka informera när man ser tråkiga saker på sin semester....man kan inte bara blunda o skylla på att andra själva ska inse att de inte handlar på rätt sätt...

Anmäl
2010-07-07 23:18 #48 av: Alexej

#34 Är inte så insatt men Nordens Ark har väl väldigt bra rykte och djurhållning i motsats till andra djurparker i Sverige. Och bra projekt ska man stöda:)

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-07 23:21 #49 av: MariannE11

nordens ark har jag aldrig besökt... är det det som ligger på västkusten?...

Anmäl
2010-07-07 23:31 #50 av: martdat

Jättebar artikel. inte för att jag åker utomlands, men om jag skulle så,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2010-07-07 23:50 #51 av: oh-la

nordens ark är helt underbart! en park på djurens villkor. du skulle i princip kunna gå runt hela parken utan att se ett enda djur :P hela området är byggt mitt i en skog och upp på ett berg så det är världens härligaste plats att bara ströva runt på. allt är i naturlig skogsmiljö, alla djur har naturliga skogsinhängnader. till och med reptildelen är fantastiskt där man byggt upp rösen och annat utomhus i enormt naturtrogna små inhängnader. det bästa är nästan när man får skymta vargen på håll. finns ett café som har glasad vägg mot vargarna. ibland tar de sig en tur precis utanför glaset, och det blir helt tyst inne på cafeet... jag och min sambo ska dit i år igen. jag har varit där varje år bara för att det är en underbar upplevelse.

personalen är till på köpet enormt trevlig, inga djur är präglade på människor eftersom hela parken bygger på att bevara djuren och låta dem vara vilda.

nu var jag väldigt OT, men jag måste verkligen rekomendera nordens ark. www.nordensark.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.