02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Kal, röd och svullen

2017-01-10 01:51 #0 av: Bonkis

Hej!
Min devon rex på 9 månader har fått dom torra, röda fläckar på baksidan av bakbenen. Mellan rumpan och knät (borde det bli). Jag vet inte varför och är orolig för att det ska vara något dåligt :( Någon som kan ha en idé vad det är?

Anmäl
2017-01-11 01:25 #1 av: VoxBauers

Kliar han sig?

www.voxbauers.weebly.com

www.cornishrex.se

Anmäl
2017-01-11 18:35 #2 av: nightingale

Stackars kise :(
Jag har en Devon som har en del bekymmer med sin hud..
vad jag förstått är något av det vanligaste som drabbar dem att det är en slags svamp, malassezia. Finns i så fall schampo och våtservetter för att behandla det eller iaf lindra.. men jag hade åkt till veterinären för säkerhetsskull! Finns ju online nu har jag läst :)
Min katt med hudproblem får en medicin som heter atopica, som har hjälpt honom jättemycket. Från att nästan ha varit flint o kli-ig till att numera ha päls på (nästan ;)) hela kroppen och inte klia sig mer..

Hoppas det vänder snart för din lille kise

Anmäl
2017-01-16 00:40 #3 av: Bonkis

Han kliar ingenting. Slickar där ibland men inte överdrivet (så mycket som jag kan se). Tvättar med asolsprit och smörjer varje dag och håller koll en kvart minst så det hinner gå in lite så han inte slickar bort allt.

Syrrans hund hade ringorm (trodde vet.) för ett tag sen men när jag körde med fungoral blev det ingen skillnad. Det på baksidan av benen har blivit efter det. Iaf ökat... :(

Blir nog en sväng till vet. i veckan så jag får reda på vad det är, för det är inget kul att se "sår" på sin bäbis...

Anmäl
2017-01-16 01:48 #4 av: PuffBuck

#3 Jag skulle inte ha använt alsolsprit då det torkar ut. Gör koksalt istället. 1 krm havssalt utan jod på 1 dl vatten. Jag skulle även ha tratt ett tag om han kan ha det utan att må sämre/bli stressad. Hade själv en klådkatt nyligen, men han är bättre nu.

Han kan väl säkert vara smittad med ringorm om det är det? Ringorm är väldigt smittsamt, så om du varit hemma hos syrran kan du ha tagit med dig det hem.

Se till att ta prover för ringorm. Hittas inget kanske det är en god idé att röntga så att det inte är något under huden som gör ont.

Demonfox on the prowl! (^•v•^)/)

Anmäl
2017-01-16 09:17 #5 av: Bonkis

Jag har själv inte varit hos syrran men min mamma har och sen har hon varit här... :/ Är så orolig för att det ska vara ringorm och att man måste sanera allt x(

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.