00 - Allmänt kattprat Läst 503 ggr

Första löpet

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Hur ligger det till egentligen?

min hon katt är ensam katt på 10månader världens gosigaste och pratglad, men vi har inte märkt att hon skulle ha haft den där skrikiga dryga perioden då de ska ha sitt första löp.

Hon är inte steriliserad och är en inne katt som bor med hunden och mig med sambo :)

det är ganska individuellt när en katt får sitt första löp och det är inte nödvändigtvis så att ni ens kommer att märka att hon löper, det är inte det vanligaste men det är inte helt otroligt heller.

där emot om hon börjar löpa utan att ni märker det så kan hon bli mer benägen att försöka smita ut, och händer det så får ni ju en hoppsan-kull.

I vilket fall som helst är det alltid en risk att låta en fertil hona gå okastrerad iom att det ökar risken för att hon kommer få cancer eller livmodersinflammation.
Dessutom är det stressigt, psykiskt och fysiskt jobbigt för en hona att gå igenom ett löp utan att para sig.

Jag rekommenderar att du kastrerar henne så får du en friskare och gladare katt. =)

Man stereliserar inte längre då ovan nämnda riskerna kvarstår vid sterelisering, utan numera tar man bort hela "paketet" så att säga

Medarbetare på Datorspel I Fokus

#1 tack för snabba svaret, man lär sig något nytt varje dag. Jag trodde det var kastrering för hane och sterilisering för hona :D

Det får nog bli en tur till vetten och kastrera isåfall :)

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 200 sajter.

Mer på iFokus