00 - Allmänt kattprat Läst 826 ggr

hur ofta sover kattungar?

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Jag har en liten Zigge här hemma som är ca 15 veckor nu. o jag tycker att han sover alldeles för lite.. han sover typ 1-2 timmar på dagen o sen halva natten..han leker hela tiden o det vet jag ju att det e normalt för kattungar men jag tycker att han sover för lite.

jag har 2 andra katter oxå o jag kan inte komma ihåg att de var så aktiva när de var små..

tacksam för svar

ingen som har nåt svar?

Tycker det låter normalt. Vuxna katter sover 14-16 timmar per dygn.

När mina katter var kattungar var man tvungen att "säga till" dem att sova. Flört (gosa med dem) Annars busade dem tills de stupade av trötthet. hihi! De var så sött!

Jag tror inte de e någon fara med din katt.

Ja kattungar är ju kända för att somna mitt i leken., Så fruktansvärt sött! :) "Hur ofta" en katt sover är väl svårt att svara på, det beror väl på hur ofta den blir väckt :P Men som sagt 14-16 timmar per dygn. Yngre och äldre katter sover mer, små kattungar tror jag kan sova upp till 20 h/dygn.

Det varierar nog från katt till katt, vad som är normalt eller inte. Min kattunge verkar sova mycket på natten, säkert mer än halva. För jag har aldrig vaknat av att han leker och har sig och om jag vaknat av någon anledning så ligger han alltid vid mina fötter.
Det verkar som att hans "dygnsrytm" påverkas rätt mycket av min.

På kvällarna brukar han sova när jag slappar i soffan.

Medan en kisse jag hade förut sov ytterst lite, hon satt för det mesta i fönstret och spejade samt härjade vilt på nätterna.

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus