Annons:
Etiketterbildtrådarvideoklipp
Läst 723 ggr
irma
2006-02-01 19:57

som kattägare få katten att posera

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Att fotografera en katt med en fin bakgrund är inte nått som går på ett litet kick. Som ni alla vet så har katten ett eget liv och en egen vilja. Om katten kunde välja så skulle den föredra att stå bakom kameran och att kattägaren skulle posera framför en fin bakgrund. Det hade säkert varit lättare.

Så idag tog jag min katt Missan, hon är en bestämd kattdam som inte gör som man vill någon gång. Men idag lyckades jag lura Missan att vara framför en fin bakgrund (i nån minut)
Först ut kommer en bild med den leksak som jag distrahera henne med. En vanlig blompinne med en tuss hushållspapper i ett snöre.
Pinnen kan med fördel vara mycket längre då en kort pinne kan orsaka klor i fingrarna…(jag lyckades dock att undvika detta) :-)

Annons:
irma
2006-02-01 19:59
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Här en bild med min vänsterhand som håller i själva "katt pinnen" för att distrahera katten…i höger håller jag kameran…jag står på knä också kan jag tala om. Det gäller här att vara snabb både med kameran och att få undan pinnen ur bilden innan man tar kortet.
Missan hade här lyckats klösa bort snöret med papperet på….det ligger på golvet….

irma
2006-02-01 20:03
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

till sist en bild som jag har beskuret lite i vänster och höger kant.. för man vill ju ha EN fin bild efter så mycket besvär med att hämta katten flera gånger och få henne lite leksugen framför den fina bakgrunden.
att få henne där den fina bakgrunden är var svårt..därför ser ni annat till vänster..hur mycket som helst åt höger men katten lägger sej längst åt vänster när hon äntligen accepterade att vara där i några sekunder åt gången… *pust*….

någon mer som har detta problemet när ni ska ta bilder? har ni nått bättre tips om hur man får dom att vara just där man vill att dom ska vara,,,framför en fin bakgrund?

kan även tillägga att jag tog ca 15 bilder…och inte många blev nått att ha…

Pia
2006-02-01 21:43
#3

Här, härhär, och här finns lite olika artiklar och tips kring att fotografera katt/husdjur. Mitt råd är att de skall vara lite trötta, då brukar de vara lugna och mer lätthanterliga och att ha en assistent som sköter vippa och katt är ju att rekommendera förstås…:) Sedan blir det ju, precis som du säger, väldigt många bilder som blir urusla och med lite flax några som fungerar…:)

irma
2006-02-01 21:51
#4

tack för tipsen… :-) men att passa på när mina katter är trötta går inte..först flytta dom dit jag vill ha dom och då är dom klarvaken när det är gjort… och Missan går det inte om hon inte själv vill..Petra den äldsta katten är lite mer medgörlig.. men hon är för det mesta inte så pigg på att göra någonting som jag ivll heller :-) och sitta och vänta med kameran tills dom behagar sitta där jag vill går ju inte heller :-) ska läsa dina tips

Pia
2006-02-01 21:52
#5

Ja jag tänker mest på bångstyriga kattungar, mina vuxna är nog inte så lättlurade de heller:)

Upp till toppen
Annons: