Raspresentationer

German Rex

2016-01-30 16:18 #0 av: Wintermoth

German Rex är en relativt sällsynt ras med lockig päls. Liksom andra lockiga raser passar den bäst inomhus i värmen där den kan umgås med sin familj. Det är en social katt som tycker om att delta i alla dina vardagliga aktiviteter.

German Rex-pälsen är korthårig och vågig eller lockig. Den är fin och mjuk och saknar täck- och mellanhår och består enbart av den lena underullen Pälsen kräver ingen större omvårdnad utan håller sig fin av dina klappar. I övrigt kräver den samma skötsel som en andra katter.

Utseende

Kroppen är medellång och samtidigt smidigt muskulös och ska göra ett kraftfullt intryck utan att verka tung eller satt. Benen är medellånga och relativt smäckra och tassarna kraftiga och ovala.
Huvudet är rundat med välutvecklade kinder och kraftig haka. Nosen är medellång och lätt inbuktad.
Ögonen är medelstora och ska ha en färg som harmonierar med pälsfärgen.

Öronen är relativt små för att vara hos en rex men ska ändå vara medelstora. De ska vara breda vid basen och lätt rundade.

Pälsen ska täcka hela katten men är rak och kortare på huvudet, tassarna och nedre delen benen. Över ryggen sidorna och svansens ovansida ska pälsen vara lockig.

 

Anmäl
2016-08-29 12:57 #1 av: [fritte1974]

alldrig hört talals om intersant artikel tack

Anmäl
2016-08-29 20:29 #2 av: VoxBauers

Fler bilder önskas från initierade!

www.voxbauers.weebly.com

www.cornishrex.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.